Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Budějovice nyní testují hybridní Urbanway

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Vyzkoušet si jízdu zapůjčeným autobusem s hybridním pohonem mohou cestující v Českých Budějovicích. Speciální jízdy budou na linkách MHD zajištěny do úterý 5. září.

Dopravní podnik města České Budějovice tak prověří po elektrobusu a autobusu na CNG další z řady alternativních pohonů...


Testovaný autobus v Českých Budějovicích (7. srpna 2017, DPMČB).

Od tohoto týdne je na lince číslo 12 možné potkat zelený autobus Urbanway 12 m - hybrid, který bude dopravní podnik v ostrém provozu testovat díky spolupráci se společností Iveco Czech Republic. "Vozy s alternativními pohony jsou ideální ekologickou volbou pro města typu Českých Budějovic. Součástí příprav zavádění do praxe je proto i testování různých typů vozů, které by byly pro naše podmínky vhodné a umožnily výraznou obnovu vozového parku," uvedl ředitel a místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Sériový hybrid s akumulátory se ukázal být pro pomalý městský provoz ideálním konstrukčním řešením. S generací Euro VI rozšiřuje Iveco Bus své alternativní pohony o řadu plně hybridních autobusů, které splňují veškeré požadavky na udržitelnou mobilitu, to je méně emisí, nižší hlučnost a vyšší produktivitu.


Speciální vůz cestující najdou na lince 12 (7. srpna 2017, DPMČB).

Díky nové, zjednodušené a odlehčené struktuře může Urbanway Full Hybrid přivítat více cestujících a nabídnout jim pohodlnou, světlou a klidnou cestu. Klidnost tohoto vozidla je jednou z jeho předností. Když je elektrický režim aktivován, zastavení generátoru, v blízkosti zastávek zaručuje snížení vibrací a snížení hluku o více než 50 procent.

Pohodlí je vnímáno jako bezprostřední, a to nejen pro cestující, ale i pro pěší, pro lidi čekající na přestup a pro obyvatele dané čtvrti, nemluvě o řidiči, který pocítí prospěch z tohoto klidného prostředí jako první.


Interiér zapůjčeného autobusu Urbanway (7. srpna 2017, DPMČB).

Navíc, s rekuperací energie při každém brzdění a klesání, Urbanway Full Hybrid umožňuje značnou úsporu paliva při akceleraci. Při použití ve městech s pomalou, intenzivní dopravou, nabízí tento sériový hybrid úspory paliva až 40 procent ve srovnání s konvenčním autobusem. Se sníženou spotřebou a odlehčením vozidla má Urbanway Full hybrid míru emisí CO2 na kilometr podstatně nižší, nežli tradiční autobus. V porovnání s naftou se odhaduje 33 procent snížení CO2/km a 40 procent NOx/km.

"Aktivita dopravního podniku přesně zapadá do dopravní koncepce, která počítá se zaváděním ekologických způsobů dopravní obslužnosti v našem městě," dodal náměstek primátora pro dopravu František Konečný.


Vůz bude v Českých Budějovicích až do začátku září (7. srpna 2017, DPMČB).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!