Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ulice Na Sadech se opravuje za provozu MHD

ČESKÉ BUDĚJOVICE - S úpravou provozu městské hromadné dopravy souvisí oprava ulice Na Sadech, kde silničáři pokládají nový takzvaný tichý asfalt. Nově bude řešen také přechod pro chodce u Polikliniky Sever.

O víkendech je na trolejbusových linkách nasazena náhradní autobusová doprava, větší omezení bude tento víkend...


Trolejbus linky číslo 2 projíždí ulicí Na Sadech (10. srpna 2016, Michael Hovorka).

Práce začaly v sobotu 6. srpna a uzavírka ulice Na Sadech v úseku od přechodu pro chodce u Krajinské ulice po křižovatku s Rudolfovskou ulicí má trvat až do 21. srpna. Uzavírka sice neplatí pro vozidla městské hromadné dopravy, nicméně o víkendech docházelo k nutnému vypnutí trolejového vedení, což Dopravní podnik města České Budějovice vyřešil vypravením náhradní autobusové dopravy na trolejbusové linky.

"Obrusná vrstva bude vyměněna a nově tam bude položen tzv. tichý asfalt. Dojde také na úpravu a částečnou výměnu přídlažby a odvodnění přechodu pro chodce u Polikliniky Sever, dále k výškové vyrovnávce krytů inženýrských sítí," informoval náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.


Silničáři se v centru města činí (10. srpna 2016, Michael Hovorka).

Po ukončení pokládky pak bude provedena obnova vodorovného dopravního značení. Rozsah prací je 4885 metrů čtverečních a zhotovitelem stavby za 2,4 miliony korun je společnost Eurovia. "Práce jsou prováděny za úplné uzavírky komunikace pro veřejnou dopravu," doplnil Podhola s tím, že MHD a záchranáři mají výjimku.

"Přístup k Poliklinice Sever je možný úpravou dopravního režimu ulicí Jírovcova, a to od Pražské třídy ulicí 28. října a ulicí Bedřicha Smetany a od ulice Rudolfovské pak ulicí Otakarova a J.Š. Baara. Do ulice U Černé věže se auta dostanou odbočením vlevo přímo z náměstí Přemysla Otakara II. Objízdné trasy budou značeny již od ulic Pražská, Nádražní, Mánesova, Na Dlouhé louce i Husova, kde budou upraveny světelné režimy signalizace celkem v 8 křižovatkách," dodává náměstek primátorky.


Ulice Na Sadech je nyní průjezdná jen pro MHD (10. srpna 2016, Michael Hovorka).

Během finální pokládky asfaltu na křižovatce ulic Nádražní a Žižkova bude ale městská hromadná doprava přecijen omezena. Na linkách číslo 3 a 4 tak bude v sobotu 20. srpna od 6.00 do 13.00 hodin a v neděli 21. srpna od 6.00 hodin až do půlnoci zavedena objízdná trasa. Linky budou ve směru k nádraží odkloněny ze zastávky Poliklinika Sever přímo přes Rudolfovskou třídu do výstupní zastávky Nádraží a nebudou tak zastavovat na Senovážném náměstí a U Koníčka. Místo toho dopravní podnik pro tyto linky zřídí zastávku Jeronýmova. Nástupní zastávka bude dočasně u hotelu Grand.

Stanoviště linky 21 v zastávce Nádraží ve směru do Haklových Dvorů bude ve výše uvedené době dočasně přesunuto od Mercury Centra k hotelu Grand.
Obsluha zastávky U Koníčka ve směru od nádraží se nemění, tzn. zůstává v platnosti, že linky 3, 4, 5, 6, 9, 10, 12, 13, 16, 19, 53 a 59 obsluhují zastávku U Koníčka v Novohradské ulici.


Práce skončí o předposledním srpnovém víkendu (10. srpna 2016, Michael Hovorka).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!