Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Rekonstrukce v Budějovicích omezuje MHD

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V rámci plánovaného Koridoru MHD začala výstavba preferenčního pruhu pro autobusy a trolejbusy projíždějící přes Husovu třídu. To však s sebou nese nemalé potíže pro dopravu v krajské metropoli.

Pro cestující využívající MHD v Českých Budějovicích se ale poté opět o něco zlepší, respektive zrychlí dojezdový čas do cíle...


Přenosná dopravní značení omezující dopravu (1. července 2015, Michal Vlásek).

Ve dvou posledních červnových týdnech došlo k vybudování dočasných semaforů v křižovatce u Perly nedaleko zastávky Mariánské náměstí. Už od té doby tak může docházet ke komplikacím na silnicích a je potřeba počítat i s možným zdržením v ulicích Holečkova a Resslova a v úseku od Krajinské až k Perle. Se začátkem prázdnin pak došlo k vypnutí semaforů na světelné křižovatce ulic Husova - Pražská a Pražská - Krajinská.

Začla tím úplná uzavírka Husovy třídy od Resslovy ulice až po Mariánské náměstí. Do míst se dostane pouze dopravní obsluha. Náhradní trasa povede od Perly přes ulice Holečkova a Resslova. To bude platit až do 10. srpna.


Náhradní autobus na trolejbusové lince číslo 3 (1. července 2015, Michal Vlásek).

Prvních dvanáct červencových dní povede přes stanovenou objízdnou trasu rovněž autobusová doprava. Zastávky budou zřízeny mezi Resslovou ulicí a Jiráskovým nábřežím. Na Husově třídě se v tu dobu budou provádět výkopové práce, přetrolejování a začne výstavba nového signalizačního zařízení.

Druhé červencové pondělí se však městská autobusová doprava na Husovu vrátí, pro ostatní ale nadále bude platit objížďka. Na Husově třídě totiž budou probíhat další stavební práce. Vzniknou nové ostrůvky, dojde k opravě těch současných a rekonstrukce se dočká i kanalizace. To nejhorší by mělo řidičům skončit 10. srpna, kdy se na Husovu třídu vrátí veškerá doprava. Další úpravy už proběhnou za normálního provozu.


Úpravy na demontáží trolejového vedení (1. července 2015, Michal Vlásek).

Uzavírka Husovy třídy v úseku mezi Mariánským náměstím a Resslovou ulicí si vyžádala opatření v provozu MHD. Od 1. července 2015 až do 12. července tak jsou všechny spoje linek číslo 1, 3, 14, 21 a 53 obousměrně odkloněny ulicemi Pražská, Holečkova a Resslova. Tyto linky mimořádně obsluhují zastávku Mariánské náměstí.

Zastávka U Zelené ratolesti ve směru do centra je dočasně přesunuta o 150 metrů zpět proti směru jízdy za Dlouhý most a v opačném směru je pak přesunuta také dočasně o 100 metrů vpřed.


Autobusy jezdí i na jedničce (1. července 2015, Michal Vlásek).

Z důvodu kompletní přestavby trakčního trolejového vedení na Mariánském náměstí jsou navíc až do 12. července trolejbusové linky číslo 1, 2, 3, 9, 53 a 59 zajištěny náhradní autobusovou dopravou. Po dokončení stavebních a technologických prací vznikne v Husově třídě vyhrazený jízdní pruh pro MHD ve směru k ulici Na Sadech a dojde ke změně organizace dopravy a zvýšení kapacity křižovatky na Mariánském náměstí.

Informační portál celou výluku průběžně sleduje a v průběhu i po ukončení prací čtenářům přinese nové fotografie a reportáž popisující aktuální situaci. Sledujte proto i facebookovou stránku Vlčoun.cz.


Vyjela i kloubová Karosa ev.č. 127 (1. července 2015, Michal Vlásek).

Pro nedostatek kloubových vozů musejí být na některé pořadí autobusových linek obsluhovanými kloubovými vozy vypravovány sólo vozy. Na linkách číslo 2, 21 a přílžitostně také na lince číslo 9 bývají vozy vysoce přeplněné.

Na linky vyjely i vozy, které už nejsou tak často vypravovány, jako například Karosy B732 evidenčních čísel 269 a 273 a Karosa B741 ev.č. 127. Někteří řidiči mají problém s vytáčením v úzkých uličkách, a tak se jezdí přes obrubník. Nejhůř na tom je, podle redakčního sledování, patnáctimetrový Solaris.


I linku číslo 9 nahradily také autobusy (1. července 2015, Michal Vlásek).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!