Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Budějovická vozovna hostila kapely i lidi

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V druhé polovině května ožila českobudějovická autobusová vozovna hned dvakrát. Nejprve to byl speciální rockový koncert, o den později pak oblíbený Den otevřených dveří.

Pojďme se dodatečně podívat na tyto dvě akce tak, jak ji zhodnotil redaktor Informačního portálu Vlčoun.cz Michal Vlásek...


Koncert s panoramatem autobusu (22. května 2015, Michal Vlásek).

Vše vypuklo už v pátek 22. května 2015 večer, kdy se konala akce 1st Rock in Depo. Jednalo se o rockový koncert plný efektů v největší garáži v Českých Budějovicích. Hlavní myšlenkou byla oslava 750 let města České Budějovice.

Na akci dorazilo přibližně 300 diváků. Odbila 19.00 hodina a návštěvníci byli vpuštěni za brány DP. V garáži byly stánky s občersvením a malý stáneček se suvenýry. Byla možnost zakoupit si tričko DP s různými vzory, hrníčky a odznáčky, to vše si můžete nyní zakoupit na eshopu.


I tady bylo podium před historickými autobusy (22. května 2015, Michal Vlásek).

A je to tady! Začíná program! Oblast pod pódiem najednou byla celá v mlze a na scénu přijíždí autobus, který na scénu přiváží bubenickou kapelu WildSticks. Po odehrání písničky nastoupili zpět a autobus zacoval na startovní pozici. Poté se objevila švédsko-česká kapela Extraditables. Kapela se skládá z několika Čechů, ale také Švédů. Tato skupina si připravila asi 3 písničky. A konečně přišel úvod. Hlavní slovo si vzal místopředseda představenstva Slavoj Dolejš, a pak ho předal předsedovi Viktoru Lavičkovi.

Největší úspěch sklidila dámská kapela The Apples. Představilo se nám trio drsných žen v kožených kalhotech. Zahráli asi 6 písniček, ale to divákům nestačilo, tak zahráli ještě jednu jako přídavek. Pak chtěli odejít a znova depem znělo „Ještě jednu, ještě jednu!“ Holky se domluvily s nadcházející kapelou Rozkrock.

Rozkrock, rocková kapela z ČB, hrála až skoro do úplného konce. Po nich už se pouze pouštěla hudba z reproduktorů. Po 23.00 hodině z vozovny vyjel mimořádně autobus k Nádraží, aby odvezl diváky.


V rámci Dne otevřených dveří se prezentovala i Karosa (23. května 2015, Michal Vlásek).

Sobotní Den otevřených dveří v autobusové vozovně sliboval bohatý program pro zájemce o techniku i zábavu. I přes nepříznivé počasí přilákal téměř dva tisíce návštěvníků, kteří si jej jistě užili.

Výjimečným zážitkem byla přehlídka deseti historických autobusů a trolejbusů s nedávno zrekonstruovaným osobním přívěsem. Krásní autobusoví veteráni zavítali dvakrát během dne na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II., odkud ráno přivezli první návštěvníky do depa. V průběhu dne se s nimi každou půlhodinu vozila spousta lidí v rámci pravidelných jízd městem. Zlatým hřebem veteránského programu pak byla spanilá jízda všech vozů městem.


Lidem se ukázala i servisní technika (23. května 2015, Michal Vlásek).

Děti i dospělí si vyzkoušeli spoustu atrakcí, velký zájem byl například o ukázky práce celníků, policistů nebo hasičů, závody šlapacích motokár či dětské nafukovací atrakce. "Zájem návštěvníků o naše akce nás velmi těší a kladné ohlasy jsou pro nás odměnou i motivací, abychom v podobných projektech pokračovali a přinášeli další novinky nejen ve službách veřejné dopravy," zhodnotil akci místopředseda představenstva českobudějovického dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Jediným mínusem bylo občerstvení. Sice se jídlo prodávalo za velice příznivé ceny, ale čekání ve frontě bylo ubíjející. Čekatelé na polévky a guláš byli obslouženi vcelku dobře, ale čekatelé na jiná jídla čekali i hodinu. Někteří návštěvníci se ale nechovali zrovna ukázkově. Jeden z vozů tak například skončil s vylomeným okénkem.


Část průvodu autobusů (23. května 2015, Michal Vlásek).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!