Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Bouřky opět zaplavily tratě napříč ČR

ČESKÁ REPUBLIKA - Bouřky, před kterými dopoledne varovali meteorologové, dorazily do Čech. Přívalové deště zaplavily kolejiště ve stanici Blížejov, sesunutý svah s kamení pak zastavilo provozu u Vraného nad Vltavou.

/ONLINE/ Protože i ve čtvrtek mají bouřky výrazněji řádit především ve večerních hodinách, Informační portál Vlčoun.cz situaci sledoval online...


Zaplavená stanice Blížejov v Plzeňském kraji (27. června 2024, Správa železnic)

Na možnost bouřek a přívalových dešťů upozornili meteorologové v průběhu čtvrtečního dopoledne s tím, že výstraha pro lokální bouřky platí pro celou republiku. A jejich očekávání se naplnilo. Bouřky a přívalové deště totiž na několika místech České republiky opět zastavily železniční dopravu. V Blížejově v Plzeňském kraji došlo k zaplavení kolejiště ve stanici, mezi Zbraslaví a Vraným nad Vltavou pak došlo k sesuvu svahu a kamení na trať. I tady je doprava zcela zastavena. Problémy má ale například pražská tramvajová doprava, v Praze nejezdí ani přívozy. 

PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH UDÁLOSTÍ:
● Přívalové deště na dvě hodiny zcela zaplavily stanici Blížejov.
● Vyvrácené stromy a strhané trolejové vedení brzdilo provoz na mezinárodních koridorech
● Kvůli zaplavení některých komunikací byl omezen provoz tramvají v Praze.
● Nárazový vítr vyřadil všechny pražské přívozy.


OBNOVIT STRÁNKU


21.43 hodin (ČR):
Situace na železnici se pozvolna uklidňuje a vlaky se postupně vrací na všechny tratě, které byly dnešními dešti omezeny. Informační portál Vlčoun.cz proto ukončuje online zpravodajství. Děkujeme za pozornost. 

19.58 hodin (Nymburk):
Ve stanici Nymburk došlo k blíže nespecifikované dopravní závadě, informují České dráhy. V jejím důsledku došlo k odřeknutí tří vlaků v celé trase a jednoho vlaku, jako například na Mladou Boleslav. 

19.15 hodin (Kralupy nad Vltavou):
Na mezinárodním koridoru z České republiky do Německa je aktuálně zastaven provoz. Kvůli spadlému stromu je uzavřen úsek mezi Kralupy nad Vltavou a Nelahozevsí, kem spadl strom. České dráhy očekávají částečné obnovení provozu až okolo 21.00 hodiny, SPráva železnic zatím uvádí čas obnovení provozu v 19.50 hodin. 


Podemletá trať u Blížejova (27. června 2024, Správa železnic)

18.54 hodin (Valašské Meziříčí):
Správa železnic aktualizovala seznam tratí, na kterých je aktuálně zastaven železniční provoz. Přibyla sem trať z Valašskému Meziříčí do Branek na Moravě, kde došlo k zaplavení železniční tratě. České dráhy na svém webu uvedly, že se jim nepodařilo zajistit náhradní autobusovou dopravu. Cestující tak musí vyčkat na obnovení provozu nebo cestu odložit. 

18.40 hodin (Třinec):
Zastaven je provoz na mezinárodní železniční trati z Ostravy do Žiliny, a to z důvodu poruchy traťového zabezpečovacího zazařízení mezi Třincem a Návsím. Některé vlaky končí ve stanici Návsí. Osobní vlaky jsou v tomto úseky zrušeny bez náhrady, proto se autobusovou dopravu nepodařilo zajistit. 

18.27 hodin (Blížejov):
Provoz ve stanici Blížejov byl podle Správy železnic obnoven. Provoz tady zastavily přívalové srážky, které zaplavily celé kolejiště stanice. Odčerpávání navíc hasiči mohli zahájit až později, protože voda i po ustání deštů do stanice stále přitékala. 


Zaplavené kolejiště stanice Blížejov (27. června 2024, Správa železnic)

18.13 hodin (Vrané nad Vltavou):
Provoz na trati 210 mezi Vraným nad Vltavou a Zbraslaví bude obnoven okolo 19.00 hodiny. "Pak dojde k obnovení provozu s omezením rychlosti na 10 km/h. Během pátku bude provoz opět zastaven kvůli závěrečnému kompletnímu odklizení sesuvu," uvedla Správa železnic na svém webu. 

18.08 hodin (Praha):
Situace je komplikovaná také v Praze. Tramvajové linky musí jezdit po objízdných trasách. Po přívalových deštích došlo například k zaplavení Nábřeží Kpt. Jaroše, kudy tramvaje nemohly jezdit takřka dvě hodiny. Objízdné trasy pak v souvislosti s probíhajícími plánovanými výlukami nestíhaly a tramvaje tak jezdí se zpožděním. Zkrácena je také linka číslo 409, která nezajíždí kvůli spadlému elektrickému vedení do Úholiček, zcela zastaven je do odvolání také provoz všech přívozů. 

17.56 hodin (Blížejov):
Po přívalových deštích došlo v 15.58 hodin k zaplavení stanice Blížejov na trati 180. "V železniční stanici Blížejov došlo k zaplavení trati. Na místě jsou jednotky hasičů Správy železnic a HZS Plzeň. Vodu nelze z kolejiště zatím odčerpávat, přitéká stále další," uvedla Správa železnic na sociálních sítích. České dráhy musely přerušit provoz mezi Staňkovem a Domažlicemi. Zaplavení stanice je problémem pro Bavorské expresy, které jsou na českém území jedou z Prahy jen do Plzně. Dále do Staňkova musí cestující použít osobní vlak, mezi stanicemi Staňkov a Domažlice je pak zavedena náhradní autobusová doprava. Z Domažlic pak pokračují opět vlaky. Náhradní autobusy jezdí také za osobní vlaky. 


Osobní vlak, na který se u Vraného sesunul svah (27. června 2024, Správa železnic)

17.41 hodin (Vrané nad Vltavou):
Již od 15.00 hodin stojí železniční doprava mezi pražskou Zbraslaví a stanicé Vrané nad Vltavou. Po přívalových deštích došlo k sesuvu tratě a kamení na trať zrovna v době, když místem projížděl osobní vlak. Cestující z vlaku museli být evakuováni. Náhradní doprava je zajištěna v omezeném rozsahu třemi autobusy. "Silniční komunikace v uvedeném úseku je nesjízdná z důvodu sesunutého svahu. Autobusy náhradní dopravy jezdí v tomto úseku variantní trasou přes Dolní Břežany kyvadlovým způsobem," upozorňuje šeb Českých drah. 

17.39 hodin (Kralupy nad Vltavou):
Přibližně hodinu je omezen provoz vlaků mezi Kralupy nad Vltavou a Vraňany. Na jednu ze dvou kolejí tady spadl strom a poškodil trakční vedení, vlaky nabírají až 20 minut zpoždění. 

17.39 hodin (Olomouc):
Bouřky komplikovaly provoz také ve středu večer. "Po silném dešti jednotky hasičů Správy železnic ze stanic Přerov, Ostrava a Česká Třebová zasahují u několika událostí spojených s bouřkou. Jedná se o zaplavené tratě, spadlé stromy či zatopené podchody a zastávky," uvedla Správa železnic ve středu večer na sociálních sítích. Noční bouře následně měla za následek pád stromu na trať 290 mezi Olomoucí a Bohuňovicemi. Do stromu ale krátce před 22.00 hodinou najel osobní vlak 3647 mířící do Šumperku. "Ve vlaku bylo v té době 20 cestujících. Při nehodě nebyl nikdo z cestujících ani vlakového personálu zraněn," informovala ve čtvrtek dopoledne tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová >>> Více ZDE.

17.39 hodin (Česká republika):
Bouřky a silné přívalové deště opět komplikují provoz na českých železničních tratích. Informační portál Vlčoun.cz proto rozjíždí kontinuální online zpravodajství. 


Sesunutý svah u vlaku na trati u Vraného nad Vltavou (27. června 2024, Správa železnic)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!