Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Květen nabízí plno zajímavých dopravních akcí

ČESKÁ REPUBLIKA - Květen láká na řadu zajímavých dopravní akcí. Informační portál Vlčoun.cz proto pro čtenáře vybral ty nejzajímavější, které stojí za to navštívit. Čtenáři se také dozví řadu praktických informací. 

Železniční nadšenci nebo milovníci městské dopravy si v tento měsíc jistě přijdou na své. A začínáme hned tento víkend v Lužné...


Hradecký DP ukáže nejen veterány, ale i moderní vozy (7. října 2023, Vlčoun/Martin Röslein)

Lužná u Rakovníka nabízí hned během dvou následujících víkendů velmi zajímavé akce. O víkendu 11. a 12. května se tady koná tradiční Parní víkend, o kterém již Informační portál Vlčoun.cz informoval. "Pro železniční fajnšmekry bude připravené noční fotografování lokomotiv, které se uskuteční v sobotu 11. května od 20.30 do 22.30 hodin," lákal ředitel Centra historických vozidel Českých drah Marek Plochý. Doplnil, že kromě toho se koná také přehlídka parních lokomotiv na točně, které se tu představí v sobotu i v neděli vždy v 11.15 a ve 14.15 hodin. Kromě toho se uskuteční další řada jízd parních lokomotiv v okolí Lužné u Rakovníka. 

A hned příští týden v pátek se pak opět v Muzeu ČD v Lužné u Rakovníka koná Muzejní noc. Právě toto muzeum se letos připojí k oblíbenému Festivalu muzejních nocí, a tak je možné v pátek 17. května nasát atmosféru odpočívajícího muzea a krásných strojů ve večerních hodinách nebo využít komentované prohlídky s průvodcem. Součástí akce budou jízdy historického motoráčku mezi Lužnou a Rakovníkem. Samotné muzeum z expozicí historických lokomotiv bude otevřeno od 18.00 do 23.00 hodin, poslední vlak z Lužné do Rakovníka ale odjíždí již ve 22.50 hodin. 


Muzeum ČD v Lužné u Rakovníka (nedatováno, České dráhy)

Milovníky městské dopravy pak potěší také Den otevřených dveří Dopravního podniku města Hradce Králové, který se koná hned následující den v sobotu 18. května. Zájemci se mohou těšit na oblíbené jízdy historickými vozy nebo turistickým vláčkem. Fanoušci techniky určitě ocení i početné statické ukázky vozového parku dopravního podniku nebo možnost nahlédnout do zázemí. Akce se koná na Terminálu hromadné dopravy od 9.00 do 14.00 hodin a při této příležitosti bude k dispozici také historický trolejbusy typu 15Tr, který ještě před pár měsíci jezdil v Ústí nad Labem. V Hradci Králové obdržel evidenční číslo 83. 

A kdo má rád speciální dopravu, neměl by si nechat ujít ani Brněnskou muzejní noc, během které do ulic jihomoravské metropole vyjede celkem sedm bezplatných autobusových linek. Nejčastěji budou jezdit autobusové linky E v intervalu 8 minut a A v intervalu 10 minut. Dopravu bude již tradičně v době od 18.00 do 23.30 hodin zajišťovat Dopravní podnik města Brna, a to bezplatně. Do letošního ročníku Brněnské muzejní noci se zapojilo celkem 48 institucí, do kterých bude vstupné zdarma nebo jen symbolické. 


Brno láká na další Muzejní noc (nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!