Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

TÉMA: Nejlepší trolejbusy typu 15Tr mají v Ústí

ČESKÁ REPUBLIKA - Nejopečovávanější trolejbusy typu 15Tr měli nebo mají v Ústí nad Labem. Myslí si to čtenáři, kteří tak odpověděli v anketě Informačního portálu Vlčoun.cz věnované lednovému Tématu měsíce.

/TÉMA/ Trolejbusy typu Škoda 15Tr v Ústí nad Labem ještě stále jezdí, na běžných linkách je možné je pak potkat ještě v Českých Budějovicích...


Poslední trolejbusy 15Tr dojezdí v řádech týdnů (2. července 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Lednovým Tématem měsíce byly trolejbusy Škoda 15Tr. Jejich pravidelný provoz ve většině městech ustal a v posledních dvou se blíží ke svému konci. Zatímco v Českých Budějovicích je čeká ještě několik měsíců provozu, v Ústí nad Labem se jejich provoz počítá již jen na týdny. Nejčernější scénáře hovoří o tom, že poslední trolejbusy 15Tr budou z provozu odstaveny do tří týdnů budou. Tím budou všechny spoje zajišťovány nízkopodlažními vozidly. Oficiální informace ale dosud stále nejsou známy, Dopravní podnik města Ústí nad Labem slovy tiskové mluvčí Jany Dvořákové na dotazy z 27. listopadu stále neodpověděl. 

Co je ale jisté, je to, že právě ústecké trolejbusy 15Tr hodnotí čtenáři Informačního portálu Vlčoun.cz jako ty nejopečovávanější. V anketě, která Téma měsíce vždy doprovází, se téměř 44 procent hlasů shodlo v tom, že právě Ústí nad Labem mělo a má ty nejlépe opečovávané 'patnáctky'. Na druhém místě se co do péče o trolejbusy 15Tr ocitly České Budějovice s 23 procenty hlasů, po nich následoval Zlín s 10 procenty hlasy. Na základě ankety je tak jasné, že by si Ústečané určitě zasloužili jeden trolejbus Škoda 15Tr zachovat pro nostalgické jízdy. Ostatně v tomto krajském měste jsme se s nimi vozili od roku 1989, tedy přes úctyhodných 35 let.

Čtěte také...
- TÉMA: Trolejbusům Škoda 15Tr už zvoní hrana (vydáno 8. ledna 2024)
- Končící 15Tr: Mají na svém účtu řadu prvenství (vydáno 15. ledna 2024)
- Patnáctky si zachovali, renovaci teprve plánují (vydáno 18. ledna 2024)
TÉMA: Vyjeďme si s trolejbusy 15Tr do historie (vydáno 22. ledna 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Kdysi obvyklý pohled v centru Ústí nad Labem (12. května 2008, Vlčoun/Filip Vlček)

S trolejbusy 15Tr jsme se mohli svézt prakticky ve všech městech, které provozují trolejbusovou dopravu. Dosud ještě stále jezdí v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích, v Plzni, Chomutově a Brně jsou zachovány vozy tohoto typu pro retrojízdy. Teplice, Hradec Králové a Ostrava si po jednom vozu ponechali. V těchto městech nejsou sice provozní, ale s jejich repasí se v budoucnu počítá. Zlín si kloubový trolejbus Škoda 15Tr neponechal. V ostatních městech, jako jsou Pardubice, Jihlava a Opava pak trolejbusy typu 15Tr vůbec nejezdily. 

V souvislosti s Tématem měsíce je nutné také zmínit, že redakce Informačního portálu Vlčoun.cz se snažila opakovaně od Dopravního podniku města Ústí nad Labem získat informace o počtu provozních trolejbusů 15Tr, o předběžném termínu ukončení jejich provozu i o tom, zda si nějaký trolejbus tohoto typu DP ponechá jako historický. Bohužel, ale ani po dvou měsících redakce stále neobdržela odpovědi. První dotaz redakce odeslala 27. listopadu, následně jej urgovala 30. listopadu, 8. prosince, 4. ledna a naposledy 18. ledna. Redakce vždy obdržela informaci, že nebyl čas se e-mailu věnovat, nebyl čas dotaz předat na kolegy, onemocnění kolegyně, provozní věci a naposledy pak řešení záležitostí kolem nových trolejbusů. Celkový obrázek tak ať si každý čtenář udělá sám. 


Trolejbus ev.č. 512 odbočující k Autoškole v Ústí (29. září 2006, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!