Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Sníh zastavil vlaky a komplikuje MHD

ČESKÁ REPUBLIKA - Vydatné sněžení napříč celou republikou výrazně komplikuje dopravu. Na mnoha tratích nejezdí vlaky, problémy má také MHD v některých městech. A výhled meteorologů není vůbec přívětivý.

/PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME/ Během sobotního večera vlaky stojí na téměř desítkách tratí, hasiči během dne vyprostili několik autobusů...


Vyproštění autobusu na Opavsku (2. prosince 2023, HZS Moravskoslezského kraje)

Dopravu na železničních tratích i silnicích komplikuje od pátečního večera vydatné sněžení. To navíc podle předpovědí meteorologů jen tak nepoleví, vydatně má sněžit během neděle a přestat by mělo až v průběhu pondělí. Nejhorší situace je v Jihočeském kraji, kde byl ráno vyhlášen kalamitní stav. I přesto, že jsou na silnicích všichni silničáři, i přesto jich zůstává řada neprůjezdných. To komplikuje také situaci na Táborsku, kde je zastaven provoz na Bechyňce mezi Táborem a Malšicemi. Kvůli nesjízdnosti silnic tady není možné ani zavést náhradní dopravu.

Provoz je ale komplikovaný nejen na železnicích, ale i na silnicích. Například v Ostravě se tramvaje potýkají se zasněženými výhybkami, které je tak nutné přehazovat manuálně. V Brně se pak ráno potýkaly trolejbusy a tramvaje s namrzlým trolejovým vedením, což také způsobovalo zpoždění. V kopcovitých oblastech pak trolejbusy nezajížděly do zastávkových zálivů, protože pak nemohly vyjíždět. Informační portál Vlčoun.cz pro čtenáře situaci sleduje a přináší nejdůležitější informace v online zpravodajství. 


Pády stromů zatěžkaných sněhem zastavují vlaky (2. prosince 2023, České dráhy)

20.25 hodin (ČESKÁ REPUBLIKA):
Doprava aktuálně stojí na 18 železničních tratích v rámci celé republiky. Nejnověji musí cestující počítat s omezením provozu mezi Bohumínem a Slovenskou republikou kvůli námraze na trolejovém vedení na území Slovenska. 

19.31 hodin (ČESKÁ REPUBLIKA):
České dráhy apelují na cestující, aby se v současné situaci připravili na komplikace v železniční dopravě. Doporučují se také zásobit tekutinami, jídlem a případně léky, pokud by se cesta vlakem prodloužila. Vzhledem ke zpřísnění výstrahy meteorologů a vývoji počasí České dráhy nicméně doporučují cestujícím, aby současné situaci přizpůsobili svůj cestovní plán a pokud je to možné, cesty vlakem během víkendu odložili >>> Podrobnosti čtěte ZDE.

18.15 hodin (ZLÍNSKÝ KRAJ):
Integrovaná doprava Zlínského kraje upozorňuje na omezení na všech linkách. Z důvodů špatné sjízdnosti komunikací na území Zlínského kraje počítejte se zpožděním všech linek. Mohou vznikat i další problémy, například poruchy výhybek a zamrzání zabezpečovacího zařízení u vlakových spojů. Je možné, že nebudou obslouženy některé autobusové zastávky v obcích na komunikacích III. tříd. Situace během dne se může nečekaně měnit.


Vyprošťování autobusu na Českobudějovicku (2. prosince 2023, HZS Jihočeského kraje)

18.06 hodin (JIHOČESKÝ KRAJ):
Hasiči v Jihočeském kraji vyprošťovali hned několik autobusů. Například u Nových Dvorů pomáhali vyprostit autobus, který převážel 50 japonských turistů. Po 16.00 hodině pak zasahovali u nehody autobusu u Munic na Budějovicku. I tato nehoda se obešla bez zranění, hasiči se museli prohrabat sněhem ke dveřím a evakuovali 15 cestujících. Těm byl poté přistaven náhradní autobus.

17.35 hodin (OSTRAVA):
Tramvaje v moravskoslezské metropoli se potýkají s problémy na výhybkách. I když napříč Ostravou jezdí tramvaj čistící koleje, kvůli intenzívnímu sněžení dochází k zapadání výhybek, které je tak nutné přestavovat ručně. Kvůli tomu dochází ke zpoždění některých tramvajových linek v rozsahu od 5 do 10 minut. 

16.57 hodin (TÁBOR):
Minimálně do zítřejšího poledne bude zastaven provoz mezi Táborem a Malšicemi na trati 202 v Jihočeském kraji. Na trati jsou popadané stromy, které poškodily trolejové vedení. České dráhy zároveň upozorňují, že nemohly ani zavést náhradní autobusovou dopravu, protože v Jihočeském kraji jsou silnice ve velké míře neprůjezdné. 

16.12 hodin (MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ):
Hasiči v Moravskoslezském kraji řešili od půlnoci více než dvě desítky událostí spojených s počasím. Na několika místech kromě osobních vozidel vyprošťovali z příkopů či závějí sypače a autobusy nebo u takových zásahů asistovali. Následně hasiči upřesnili, že v 11 případech zasahovali u uvízlých autobusů a sedmkrát ze sněhové pasti pomáhali sypačům.


Zasněžené výhybky v centru Ostravy (2. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

15.30 hodin (BRNO):
Brněnský dopravní podnik upozornil na problémy Nesjízdný úsek Čtvrtě – Jírovcova jednosměrně; Linka 26 je odkloněna ze zastávky Čtvrtě k Nemocnici Bohunice. Linka 37 je od Nemocnice Bohunice odkloněna přes ulici Rybnickou na Mendlovo náměstí. Linka 50 je odkloněna Rybnickou a Libušinou třídou k zastávce Kohoutovice, hájenka.

15.21 hodin (STŘEDOČESKÝ KRAJ):
V rámci Pražské integrované dopravy se autobusy potýkají s nesjízdnými komunikacemi v okrajových částech města. Autobusy tak jezdí se zpožděním nebo jsou odkloněny. Ráno byla situace horší, linky tak nejezdily například v Radotíně, v Úněticích, na Žvahově 

13.05 hodin (JIHOČESKÝ KRAJ):
Vzhledem k množství sněhu, které napadalo na území Jihočeského kraje během noci a zejména s ohledem na předpověď ČHMÚ, která potvrzuje, že má hustě sněžit ještě celé dopoledne a odpoledne, vyhlásil hejtman Martin Kuba na území Jihočeského kraje kalamitní stav. "Naši silničáři jsou celou noc venku s veškerou technikou, kterou máme k dispozici, ale při tomhle sněžení se jim přes veškerou snahu přestává dařit udržet všechny silnice sjízdné. Situace se dotýká i drážní dopravy, kde už máme hlášené výluky," odůvodnil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

12.13 hodin (BRNO):
Trolejbusy v kopcovitých oblastech nezajíždějí do zastávkových zálivů z důvodu jejich nesjízdnosti.


Cestující na železnici musí počítat se zpožděním (1. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!