Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy apelují na cestující: Odložte cesty

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy apelují na cestující, aby se v současné situaci připravili na komplikace v železniční dopravě. Doporučují se také zásobit tekutinami, jídlem a případně léky, pokud by se cesta vlakem prodloužila. 

Během soboty byl postupně zastaven provoz na několika desítkách železničních tratích, kde navíc ani není možné zajistit náhradní autobusy...


Pády stromů zatěžkaných sněhem zastavují vlaky (2. prosince 2023, České dráhy)

Z důvodu nepřízně počasí dochází v některých krajích k přerušení nebo omezení provozu na železnici. Sněhová kalamita způsobuje pády stromů do kolejiště či poruchy zabezpečovacího zařízení. Pokud to situace dovoluje a silniční komunikace jsou sjízdné, zavádí České dráhy náhradní autobusovou dopravu, což ale například na Táborsku není možné. Komplikace se týkají také vlaků v zahraničí. "Prosíme cestující, aby aktuální informace o provozu sledovali například na webu ČD, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na sociální síti X," informovala tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Vzhledem ke zpřísnění výstrahy meteorologů a vývoji počasí České dráhy doporučují cestujícím, aby současné situaci přizpůsobili svůj cestovní plán a pokud je to možné, cesty vlakem během víkendu odložili. České dráhy zároveň posílily dispečink a pohotovostní službu, kterou drží zaměstnanci ČD tak, aby mohli v případě potřeby mimořádně nastoupit do služby. "Prosíme cestující, aby se na možné komplikace při cestování preventivně připravili a vybavili se na cestu tekutinami, jídlem, případně léky, které pravidelně užívají, a to i v případě cesty na kratší vzdálenost," dodala Rajnochová.


Velké přívaly sněhu komplikují dopravu na železnici (2. prosince 2023, Správa železnic)

Během soboty byl přerušen provoz na desítkách tratí. Na delší dobu se omezení dotkne například trati 064 v úseku z Mladé Boleslavi do Mladějova v Čechách, kde vlak najel do stromu, v Jihočeském kraji pak došlo k pádu stromu na tratě 195 mezi Vyšším Brodem a Rožmberkem a na trati 202 mezi Táborem a Malšicemi. Tady dokonce podle šebu českých drah není možné ani zajistit náhradní autobusovou dopravu kvůli nesjízdnosti silnic. 

Omezení dopravy hlásí také zahraniční železnice. Na základě informací od dopravce Die Länderbahn pravděpodobně dojde ke kompletnímu zastavení linky Ex6 Západní expres. Poslední vlak z Německa do ČR bude EC 363, posledním vlakem z ČR do Německa je vlak EC 352. "Dnešní poslední vlak této linky EC 364 bude ukončen v Domažlicích. Předpoklad přerušení provozu na území Německa je aktuálně do pondělí," uvedla Rajnochová a dodala, že na základě informací od rakouských kolegů nebudou v noci na neděli pravděpodobně provozovány žádné noční vlaky na území Rakouska.


Zima v těchto dnes tak idylická není (2. prosince 2023, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!