Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mikroelektronika ukázala své mobilní automaty

PRAHA - Mikroelektronika, lídr v odbavovacích zařízeních ve čtyřech desítkách zemí, představila na Czechbusu v pražských Letňanech dvě noviny v podobě mobilních jízdenkových automatů na prodej jízdenek.

/CZECHBUS 2023/ Zájemci se tak mohli seznámit s funkcemi nových automatů, které se využijí zejména přímo v prostředcích hromadné dopravy...


Stánek společnosti Mikroelektronika (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Společnost Mikroelektronika zabývající se výrobou odbavovacích zařízení pro veřejnou dopravu na letošním listopadovém veletrhu Czechbus prezentovala dvě produktové novinky, a to automaty MVC a MVB. V obou případech se jedná o mobilní automaty určené do vozidel hromadné dopravy. Prvně jmenovaný MVC je bezhotovostní automat, který mimo jiné nabízí netradiční funkcionalitu v podobě prostoru pro umístění defibrilátoru za uzamykatelnými dvířky. Dvířka lze odjistit dvěma způsoby. Příkazem zaslaným řidičem z centrální jednotky nebo otočením páčky na dvířkách opatřených plombou. Tato funkcionalita byla zahrnuta na základě požadavku klienta a lze ji využít i pro umístění dalšího vybavení, které nemá být volně přístupné.

Automat umožňuje platbu kontaktní i bezkontaktní platební kartou. U vyšších částek je pro platbu k dispozici virtuální PIN Pad. Bezkontaktní čtečka karet nabízí i takzvaný tokenizaci, to znamená, že pomocí bezkontaktní čipové nebo bankovní karty lze prokazovat časový kupón nebo využívat platbu způsobem pay as you go, kdy systém sám zpětně zvolí optimální jízdní tarif na základě ujeté trasy. Dále automat nabízí čtení 2D kódů z papírových dokladů i displejů mobilních zařízení. Další předností automatu je jeho osazení dvěma tiskárnami a dvěma rolemi papíru. V případě, že dojde papír na jedné z nich, začne automat používat automaticky druhou roli. Zároveň vyšle zprávu, že je nutné doplnit papír. 


Stánek společnosti Mikroelektronika (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

MVB je komfortní mobilní automat umožňující nákup jízdenky v hotovosti i bezhotovostně s možností čtení 2D kódů. Jeho unikátnost spočívá ve schopnosti integrovat prakticky všechny možné způsoby úhrady jízdného, včetně platby bankovkami, do kompaktního těla mobilního automatu. Zvládá obdobně širokou funkcionalitu jako mnohem větší stacionární automaty, ovšem s možností zástavby do vozidla nebo do prostor, kde není možné umístit značně větší stacionární automat.

I MVB nabízí dotykový panel s automatickou úpravou jasu a odolností proti vandalismu. Platby bezkontaktními čipovými kartami, kontaktními i bezkontaktními bankovními kartami s možností tokenizace a online konektivitu. Navíc také výše uvedenou hotovostní platbu pomocí mincí a bankovek s možností vracení. Vestavěné akumulátory umožňují provoz automatu i v případě, že dojde k výpadu napájení. Účelem je zajistit bezpečné dokončení transakcí. Dostatečný výkon a online komunikace prostřednictvím pevného síťového připojení a připojení prostřednictvím integrovaného GSM modemu nabízí možnost přehrávání multimédií, přístup k online službám a díky vestavěnému reproduktoru a mikrofonu i komunikaci s operátorem.


Stánek společnosti Mikroelektronika (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!