Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

FlixBus rozjíždí další linky na severní Moravě

ČESKÁ REPUBLIKA - Autobusový dopravce FlixBus rozšiřuje počet svých linek. Ta další, která poprvé vyjede 6. listopadu, propojí vídeňské letiště s Ostravou, Frýdkem-Místkem, Příborem, Novým Jičínem, Olomoucí a Brnem. 

Díky zaváděcí ceně si tak mohou cestující tuto linky vyzkoušet se slevou. Například z Ostravy začíná cena na 399 korun, z Nového Jičína pak od 249 korun...


Ilustrační foto (nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

Zásadní moment přichází i pro cestující ze severovýchodní Moravy. Od 6. listopadu budou do sítě Flix zařazena nová místa na pomezí Moravy a Slezska. Frýdek-Místek, Nový Jičín a Příbor se stanou součástí linky mezi Ostravou a Vídní. Dvakrát denně se cestující mohou vydat oběma směry. Autobusy z Ostravy odjíždí v 6.05 a v 11.30 hodin, zastavují ve Frýdku-Místku, Příboru, Novém Jičíně, Olomouci, Brně, Vídni Erdbergu a končí cestu na letišti ve Vídni v 11.20 a 16.40 hodin. Opačným směrem vyráží autobusy z Letiště Vídeň v 12.40 a 17.45 hodin a do cílové Ostravy dojedou v 18.05 nebo 23.05 hodin. 

Startovací cena jízdenek pro cesty do Vídně je stanovena na 399 korun při cestě z Frýdku, 299 korun z Příboru a 249 korun z Nového Jičína. Linkou se otevírá také jednoduché spojení s Brnem, z Frýdku-Místku a Příboru od 179 korun, z Nového Jičína od 115 korun. "Podobně jako v případě městeček na českomoravském pomezí a jejich spojení s Mnichovem, Prahou a Brnem pokračujeme v rozšiřování nabídky dostupného cestování i v dalších místech regionu. Jsem rád, že můžeme Frýdek-Místek, Příbor a Nový Jičín zařadit mezi místa s pravidelnou linkovou dopravou FlixBusu," vysvětlil plán nové linky ředitel české divize FLixBusu Pavel Prouza. „Věřím, že místním přijde přímá linka do Brna a Vídně k duhu, získají možnost zajet si přímou linkou na sachr či závin nebo na vídeňské letiště," dodal Prouza.


Ilustrační foto (nedatováno, Vlčoun/Filip Vlček)

"ČSAD Ostrava, které provozuje autobusová nádraží v Novém Jičíně, Ostravě, Hranicích, ale i v dalších městech, úzce s dopravci spolupracuje a jsme rádi, že progresivně se rozvíjející FlixBus přišel s takovou zajímavou linkou," doplnil člen představenstva ČSAD Ostrava Petr Nemrava. "Věřím, že nabídka dálkových spojů z našich autobusových nádraží se bude i nadále rozšiřovat," řekl s tím, že v týdnu zahájení provozu od 6.listopadu probíhá na autobusovém nádraží v Novém Jičíně malá roadshow, představující vedení nové linky. S šálkem kávy a sachrovým dortem se zájemci mohou seznámit s jízdním řádem a využít také nabídku 20% slevy na vyzkoušení trasy.

S přicházejícím podzimem a Vánocemi se nabízí vyrazit za kulturou a zábavou do Vídně, nebo ještě dále prostřednictvím vídeňského letiště za exotikou. Sezonní lety z Katovic pomalu ustávají a ve střední Evropě najdou cestující největší nabídku letů do teplých krajin právě ve Vídni. FlixBus tak otevírá další, ještě vzdálenější obzory cestovatelům z Moravy i Slezska. Letošní vánoční trhy ve Vídni začínají již v polovině listopadu a končí až po Vánocích. Návštěvníci mohou zvolit z nepřeberného množství trhů – nejznámější je před vídeňskou radnicí, ale za návštěvu stojí i vánoční vesničky u Schönbrunnu a Belvederu. Úplně rozdílnou atmosféru plnou zábavy a adrenalinu pak hosté zažijí v Prátru. Tento trh je otevřený až do 7.ledna.


Ilustrační foto (nedatováno, FlixBus)

Podpořit dopravu z menších měst se FlixBus rozhodl podpořit na základě oficiálních údajů Evropské unie, podle kterých žije ve vesnicích a malých městech asi třetina obyvatel. Místa mimo centra skrývají obrovský potenciál pro vytváření inovativních řešení, které šetří životní prostředí i zdroje. Mohou využívat obnovitelné zdroje energie nebo podporovat lokální produkci potravin. Lidé žijící mimo velká centra častěji řeší problém s dostupností veřejné dopravy. Je pro ně složitější cestovat, protože bojují s nedostatkem vlaků, autobusů nebo i silničního spojení. Tyto problémy brání v rozvoji lokálních podniků a omezují jejich možnosti.

V rámci vize cestování jako základního lidského práva a v souladu se strategií zaměřenou na vytváření přidané hodnoty pro komunity, v nichž působí, společnost Flix postupně zvyšuje počet menších sídel ve své síti a posiluje jejich spojení s metropolemi a regionálními centry. Z více než 5500 destinací, v nichž poskytovatel přepravy Flix v současné době zastavuje, má 30% méně než 20 tisíc obyvatel a tento poměr je dokonce v některých zemích překročen. Neustálým rozšiřováním své sítě, a to i do odlehlejších oblastí, kde je FlixBus často jedním z mála prostředků hromadné dopravy, může hrát klíčovou roli při ochraně svobody pohybu a napomáhat prosperitě místních ekonomik.


Ilustrační foto (nedatováno, FlixBus)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!