Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tramvaje i autobusy budou měsíc jezdit s kníry

ČESKÁ REPUBLIKA - Podpořit kampaň Movember cílenou na osvětu v oblasti prevence mužského zdraví se i letos opět rozhodla řada dopravních podniků. Desítky tramvají, trolejbusů či autobusů tak v listopadu ozdobí mužské kníry.

V jedenácti městech se dopravní podniky připojí formou nálepky kníru na čele vozidel městské dopravy, v dalších třech městech se připojí formou letáků...


Jeden z knírů v pardubickém dopravním podniku (2023, DP města Pardubic)

V listopadu se stále více mužů, ale i žen v České republice zapojuje do kampaně Movember. Osvětu v oblasti prevence mužského zdraví budou originálně šířit po celý listopad i vozidla městské hromadné dopravy. Sdružení dopravních podniků České republiky opět podpořilo projekt Movember, který každoročně organizuje nadační fond Muži proti rakovině. Celosvětová měsíční výzva upozorňuje na důležitost prevence rakoviny prostaty a varlat. Jedním z hlavních témat letošní kampaně bude mimo osvěty i blížící se spuštění plošného screeningu, po kterém organizátoři Movemberu dlouhodobě volali.

"Dopravní podniky se i letos připojují k šíření osvěty v oblasti prevence mužského zdraví, která bývá někdy až příliš podceňovaná. Řidičů v městské hromadné dopravě je necelých deset tisíc, z toho zhruba tři čtvrtiny jsou muži. I oni jsou tedy velkou cílovou skupinou kampaně Movember. Důležité informace sdílíme nejen s cestující veřejností, ale i prostřednictvím interní komunikace s našimi zaměstnanci," vysvětlil předseda Sdružení dopravních podniků České republiky Tomáš Pelikán, který je současně ředitelem Dopravního podniku města Pardubic.


Další knír, tentokrát v Karlových Varech (2023, DP Karlovy Vary)

Na autobus, trolejbus nebo tramvaj s nalepeným knírem můžou lidé narazit v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Karlových Varech, Liberci, Olomouci, Opavě, Ostravě, Pardubicích, Praze a v Ústí nad Labem. Dopravní podniky v Děčíně, Chomutově a Jirkově a v Plzni podpoří osvětovou kampaň prostřednictvím letáků uvnitř vozidel nebo sociálních sítí. Dopravní podniky v rámci Movemberu také pořádají soutěže mezi svými zaměstnanci i pro fanoušky na sociálních sítích. Na fotosoutěž, o které se brzy dozví na Facebooku a Instagramu, se mohou těšit také fanoušci SDP ČR.

Rakovina prostaty je v České republice nejčastějším mužským nádorovým onemocněním, které se objevuje zhruba u každého devátého muže. Incidence nemoci je navíc o 18,6% vyšší, než je průměr zemí EU. V žebříčku nejvyššího výskytu nádorů varlat pak Česká republika zaujímá celosvětově 7. místo a neúprosnou diagnózu si každoročně vyslechne zhruba 500 převážně mladých mužů. "Oba druhy nádorů jsou při včasném záchytu velmi dobře léčitelné. Ovšem podstatný je právě onen včasný záchyt související s prevencí. Dlouhodobě se očekává, že počet případů karcinomu prostaty se do roku 2030 ještě zdvojnásobí," uzavřel přednosta Urologické kliniky Roman Zachoval.


Jeden z knírů na ostravské tramvaji Stadler (2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!