Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Videoklip ukazuje, co všechno už MHD přežila

ČESKÁ REPUBLIKA - Nový videoklip připravilo Sdružení dopravních podniků České republiky. Ten reaguje na aktuální složitou situaci, kterou kvůli koronaviru prochází celý svět a zachycuje období válek či velkých povodní.

Dopravní podniky během krize dbají na dodržování hygienických nařízení a doporučení, aby ochránily jak cestující, tak zaměstnance...


Videoklip propragující život s MHD (17. prosince 2020, SDP ČR)

Současná doba je náročná pro všechny kolem nás, a to i na cestující i řidiče. "Pandemie Covid-19 nám jen připomněla, jak důležitou roli má veřejná doprava pro společnost, jak je nepostradatelná pro udržení základních služeb, že tu byla pro nás ve všech důležitých historických momentech a je i dnes," uvedl v tiskové zprávě ve čtvrtek po poledni René Vávro, tiskový mluvčí Plzeňských dopravních podniků, které jsou součástí Sdružení dopravních podniků České republiky. 

"Jako poděkování všem našim předchozím generacím, stávajícím zaměstnancům, cestujícím i fanouškům dopravy připravilo Sdružení dopravních podniků České republiky pro všechny malý dárek v podobě krátkého ohlédnutí napříč časem," doplnila tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová. 


Video je doplněno o historická videa (17. prosince 2020, SDP ČR)

Videoklip zobrazuje například zahajování tramvajové dopravy v řadě českých měst ale i období, kdy cestování městskou dopravou nebylo takovou samozřejmostí. Na archivních fotografiích nebo starších záběrech je tak zachyceno například období válek nebo rozsáhlých povodní jak v minulosti, tak i v moderní historii například v roce 2002, které zasáhly prakticky celou republiku. Ústředním motivem je dvojice, která si na konci videoklipu sundá roušky a tím tak znázorní, že každá náročná situace vždy jednou skončí a vše se vrátí do normálu.

"Pokles počtu přepravených osob zasáhl velmi citelně všechny provozovatele, ztráty byly už v polovině roku vyšší než 1,1 miliardy korun a my pevně věříme, že se cestující budou do veřejné dopravy vracet. Dopravní podniky od začátku pandemie beze zbytku plní všechna nařízení vlády, samospráv, objednatelů a dělají maximum pro to, aby své klienty i zaměstnance chránily," řekl Tomáš Pelikán, předseda Sdružení dopravních podniků České republiky. 


Závěr videoklipu (17. prosince 2020, SDP ČR)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!