Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kraje i města obnovují plný rozsah dopravy

ČESKÁ REPUBLIKA - Většina krajů, ale také řada měst se od pondělí 30. listopadu vrátila téměř k původnímu rozsahu veřejné dopravy. Některé kraje se k původnímu rozsahu vrátily dokonce již o týden dříve.

Bez omezení tak opět jezdí i cestující v Olomouckém kraji, který ještě před týdnem návrat k původnímu rozsahu dopravy odmítal...


Olomoucký kraj obnovil provoz dopravy (18. července 2017, Filip Vlček)

Zatímco ještě před týdnem Olomoucký kraj i přes návčat žáků do lavic ponechal omezený rozsah veřejné dopravy, ode dneška došlo k průlomu. "Rozsah dopravních služeb bude stejný, jako před vyhlášením nouzového stavu. Dojde především k obnovení všech školních spojů," informoval Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy koncem minulého týdne. Koordinátor integrovaného dopravního systému omezil školní spoje poté, co vláda uzavřela většinu školských zařízení. Vyhnul se tak vysokým ekonomickým ztrátám, které by plynuly z neefektivní dopravy.

Podobně došlo k omezení také v případě městské hromadné dopravy v Olomouci, kde došlo ke zrušení školních spojů a na vybraných linkách došlo k prodloužení intervalů. "Z důvodu postupného uvolňování restriktivních opatření a návratu žáků a studentů do škol jsou od pondělí 30. listopadu v pracovní dny realizovány všechny posilové spoje linek číslo 11, 13, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31," uvedla tisková mluvčí Martina Krčová.

Ve Zlínském kraji se potýkají s nedostatkem řidičů

Také Zlínský kraj obnovil původní rozsah dopravní obslužnosti, a to již od 23. listopadu s první vlnou návratu žáků do škol. Postupně tak dochází k obnovování provozu školních spojů veřejné dopravy Zlínského kraje. Plný rozsah provozu školních spojů je zajištěn v oblastech Zlín, Kroměříž a Valašské Klobouky. "V oblastech Valašské Meziříčí, Vsetín a Uherské Hradiště aktuálně intenzivně jednáme o možném rozsahu obnovení provozu s dopravci. Plný provoz není v tuto chvíli možné zajistit, a to z důvodu většího počtu řidičů v karanténě," vysvětlil náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast dopravy Radek Doležel.


Také ve Zlínském kraji došlo k obnovení provozu (21. července 2015, Filip Vlček)

K téměř původnímu rozsahu dopravy se vrací také některá města. Ode dneška je tak ve standarním režimu obnoven provoz městské dopravy v Pardubicích. "Jsou obnoveny všechny školní spoje, rozjede se rovněž i linka 29. Ve špičkách pracovních dní budeme na páteřních linkách, stejně jako dříve, nabízet interval 10 minut mezi spoji," uvedla tisková mluvčí pardubického dopravního podniku Jirka Malinská. 

Ode dneška došlo ve všech vozidlech MHD v Jihlavě k odstranění zábran v přední části vozů MHD a i tuto část vozu budou moci cestující začít opět využívat. "Neprokázal se přenos nákazy v prostředcích hromadné dopravy," zdůraznil Radim Rovner, předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy. Společně s tím přibyly také dříve zrušené spoje. Autobusová linka číslo 5 spojující centrum Jihlavy se Zbornou se vrací ke svému původnímu jízdnímu řádu před omezením. Linky číslo 3 a 12 tedy už nebudou muset zajíždět v pracovní dny na zastávku Lesnov.

Aktuální informace vždy poskytnou dopravci

Krajské úřady, koordinátoři jednotlivých integrovaných dopravních systémů, ale také jednotlivé dopravní podniky a společnosti poskytnou cestujícím aktuální informace o postupném obnovování dopravy. Veřejná doprava jezdí i nadále v mírně omezeném režimu vyplývajícího v závislosti na počtu přepravených osob. Nicméně nikde nedošlo k omezení dopravy na úkor cestujících. Podrobné informace o organizaci dopravy cestující najdou na internetu.


Jihlavský dopravný podnik postupně obnovuje dopravu (21. srpna 2020, František Živnůstka)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!