Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Městy se rozjíždí vánoční tramvaje i trolejbusy

ČESKÁ REPUBLIKA - České dopravní podniky napříč republikou v následujících dnech do ulic vypraví speciální Vánoční tramvaje nebo trolejbusy. Zpříjemní tak cestujícím cestování městskou hromadnou dopravou.

Někde dopravci vsadili na speciální trasy, jinde budou vánoční tramvaje, trolejbusy nebo autobusy jezdit na pravidelných linkách...


Vánoční tramvaj se vrací do ulic jihomoravské metropole (listopadu 2020, DPMB)

Tradiční symbol adventu, a to vánoční tramvaj, se po roce vrátí do centra Brna. Stejně jako v předešlých letech bude ozdobena svítícími vánočními motivy. V pátek 27. listopadu spolu s ní vyjede i takzvaná PFková tramvaj. Dopravní podnik města Brna letos ve vánoční stánek promění svou prodejnu na Joštově ulici. Ke koupi zde bude kniha 150 let MHD v Brně, hra Brno Šalinou, čepice, šály i karty s novými motivy. "Letošní advent v Brně bude v mnoha směrech odlišný od toho, na který jsme zvyklí. Proto jsem ráda, že tolik oblíbená vánoční tramvaj i letos vyjede," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

V Brně vyjíždí také PFková tramvaj

Tramvaj bude v provozu od 27. listopadu do 27. prosince, vždy od 16 do 20 hodin. Tramvaj bude kroužit v třicetiminutovém intervalu na trase Česká - Náměstí Svobody - Hlavní nádraží - Šilingrovo náměstí - Česká - Náměstí Svobody - Hlavní nádraží - Česká a bude stejně jako v předešlých letech ozdobena světelnými rámy, na kterých se mění vánoční motivy. I letos vyjede i PFková tramvaj typu Anitra, kterou ozdobí vedle polepu s vánočním přáním i osvětlení. Tento vůz bude jezdit nejčastěji na lince číslo 4. Retro T3 ve světelném kabátku vyjede letos popáté, PFková potřetí.


Kromě tramvají v Praze bude jezdit také vánoční Citelis (9. prosince 2019, DPP)

Také hlavní město od neděle 29. listopadu bude vypravovat hned několik vánočních vozidel. Do pražských ulic tak budou vyjíždět tři speciálně nazdobené vánoční tramvaje, a to Škoda 15T ForCity ev.č. 9401, muzejní T3 ev.č. 7001, oblíbená mazačka ev.č. 5572 a retrobus Karosa Citelis ev.č. 3510. Dopravní podnik hlavního města Prahy je poprvé rozsvítí v podvečer v neděli 29. listopadu 2020 na dvoře vozovny Střešovice, odkud zhruba 16.45 hodin vyjedou na společnou jízdu pražskými ulicemi. "Rozsvícení i jízdu vánočních vozidel dopravní podnik vzhledem k protiepidemickým opatřením nabídne v on-line přenosu," poznamenala tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

V Praze vyjíždí tři tramvaje a Citelis

Všechna čtyři vozidla ozdobí dohromady více než třináct tisíc vánočních světýlek, vnitřní sváteční dekorace, a také speciální vnější polepy se zimní a vánoční tematikou. Tramvaj 15T zkrášlí celkem 5760 elektrických svíček, T3 celkem 2400, mazačku 3840 a retrobus 1120 světýlek. Partnery a autory letošní vánoční výzdoby vozidel Dopravní podnik hlavního města Prahy je společnost Decoled z Dobrovíze a Střední průmyslová škola dopravní, za což jim od Dopravní podnik hlavního města Prahy patří velké poděkování.


Také Plzeňské městské dopravní podniky nachystaly zvláštní vůz (18. listopadu 2020, PMDP)

V neděli 29. listopadu vyjede vánočně vyzdobená tramvaj také z plzeňské vozovny Slovany. Zpříjemňovat předvánoční čas bude v Plzni již potřetí a stejně jako v minulém roce bude kromě vnějšího polepu vyzdoben i interiér vozu. Od pondělka pak bude vánoční tramvaj vozit cestující na pravidelné lince 2, o víkendech pa na lince číslo 4. "V předešlých dvou letech jsme na naši vánoční tramvaj dostávali velké množství pozitivních ohlasů od malých i velkých cestujících. Rozhodli jsme se proto v tradici pokračovat i letos," uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.

Na výzdobě tramvaje se intenzivně pracovalo skoro celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém se letos objevují i dominanty plzeňského náměstí, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek a také vánočními dekory v interiéru. V neděli 29. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na trase Palacké náměstí - Mikulášské náměstí vždy v 16.25, 16.55, 17.25, 17.55, 18.25 a 18.55 hodin a jezdit bude zdarma. Následně bude jezdit na linkách číslo 2 a 4 minimálně do konce prosince. 

Trolejbus vypraví třeba Pardubice

Vánoční trolejbus vypraví také v Pardubicích. "Po loňské úspěšné premiéře se dopravní podnik rozhodl v této milé tradici pokračovat a na pravidelné trolejbusové linky nasazovat tento vánočně nasvícený a nazdobený trolejbus od prvního adventního víkendu až do Tří králů. Těší nás, že můžeme přivézt našim cestujícím sváteční atmosféru a radost jako poděkování a povzbuzení do časů příštích," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Pardubic Jitka Malinská. 


Pardubický Vánoční trolejbus se opět vrací do ulic (prosinec 2019, DPMP)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!