Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tip: Švestkovou dráhu či rakouský Semmering

ČESKÁ REPUBLIKA - Železniční nadšenci mají opět možnost s Cestovní kanceláří Quicktour vyrazit na zajímavá místa. V nabídce je jak tuzemský dvoudenní výlet nejen do Ústeckého kraje, tak i zahraniční výlet na rakouské železnice.

Cestovní kancelář Quicktour nabízí čtenářům Informačního portálu Vlčoun.cz hned dva zájezdy, a to buď v srpnu nebo září...


Švestkovou dráhou Českým Středohořím (nedatováno, CK Quicktour)

První nabízený tuzemský zájezd se koná v terínu od 22. do 23. srpna. Hned v první den se odjíždí z Prahy v 7.45 hodin a první zastávkou bude Kolín - Sendražice, kde bude prohlídka muzea a jízda Kolínskou řepařskou drážkou, která bude tento den v takzvaném parním provozu. "Bonusem tohoto termínu kromě páry bude i následné přepadení vlaku," uvedl Kamil Krupka z Cestovní kanceláře Quicktour. Odpoledne výlet pokračuje do Zubrnic, jízda bude zajištěná v historické soupravě tažené legendární lokomotivou Hurvínek. Ve Zubrnicích bude možné se seznámit s mnohými zajímavostmi. Následovat bude historická autobusová linka Škodou 706 RTO ze Zubrnic do Úštěku, která zájemce během necelých dvou hodin proveze krásnou krajinou.

"V Lovečkovicích bude pauza na zdejší nové železniční minimuzeum v objektu traťmistrovského okrsku. Ubytování je zajištěno v Litoměřicích. Druhý den návštěvníky čeká projížďka vlakem po Švestkové dráze z Lovosic do Mostu s odjezdem v 8.31 z Lovosic. V Mostě bude zajištěn přestup na Moldavskou dráhu, z Mostu vlak pokračuje až do Moldavy v krušných horách. Odtud bude pokračovat autobus do Lužné u Rakovníka do železničního muzea Českých drah, v případě zájmu ještě projížďka po ukázkové dráze kolem Lužné.


Švestkovou dráhou Českým Středohořím (nedatováno, CK Quicktour)

Ubytování je zajištěno v Hotelu Apollon v Litoměřicích, nachází se 200 metrů od hlavního náměstí s množstvím restaurací. Nabízí pokoje s vlastní koupelnou, minibarem a televizí. Wifi připojení je dostupné zdarma. Přibližně kilometr od hotelu začíná České středohoří a celé okolí je protkáno cyklistickými stezkami. Ke krytému bazénu je to 400 metrů a venkovní je vzdálený 600 metrů. Litoměřické vlakové nádraží leží 300 metrů daleko. Do 7 kilometrů vzdálených Velkých Žernosek se můžeme vydat na návštěvu vinných sklepů spojenou s degustací.

Cena zájezdu činí 2590 korun a zahrnuje dopravu autobusem, ubytování v hotelu společně s jednou snídaní a průvodcovské služby. "Cena naopak nezahrnuje komplexní cestovní pojištění včetně storna zájezdu 72 korun, večeře, kapesné na vstupy a jízdné ve vlacích či příplatek za jednolůžkový pokoj 800 korun. Cena za 3. osobu na přistýlce 2390 korun," upozornil Kamil Krupka z Cestovní kanceláře Quicktour. 

Více informací...
- Švestkovou dráhou Českým středohořím (22. - 23. srpna 2020)
  (zdroj: CK Quicktour).


Turistika podél rakouských historických železnic (nedatováno, CK Quicktour)

Kdo má rád zahraniční železnice, může s Quicktourem vyrazit od 18. do 20. září do Rakouska. Odjíždí se hned ráno do Dolního Rakouska, z nádraží klimatických lázní Puchberg am Schneeberg se pokračuje zubačkou motorovými vozy Salamandr pod masiv hory Schneeberg, do nadmořské výšky 1795 metrů. Na vrcholu Schneebergu jsou k dispozici dvě pěší trasy, a to kolem Elisabetiny kaple. Kratší trasa k chatě Damböckhaus a přes vrcholek s křížem nazpět na nádraží (zhruba 60 až 75 minut), delší a náročnější trasa od stejné chaty Damböckhaus k chatě Fischerhütte (zhruba 1 hodina) a dále přes vrchol Klosterwappen zpět na nádraží (zhruba 60 až 75 minut).

Druhý den po snídani se ze Semmeringu sedačkovou lanovkou vyjede na vrchol Hirschenkogel 1340 metrů s výhledem na průsmyk Semmering a na hory Schneeberg a Rax, následuje cesta lanovkou dolů a autobusem do Semmeringu na vlakové nádraží, kde začíná naučná turistická devítikilometrová stezka podél železnice až do Breitensteinu. Zde mají návštěvníci možnost vyjít na dvě vyhlídky, a to na Dopplereiterwarte se zvláštním pohledem na železnici Semmering, nebo z vyhlídky 20 Schilling Blick je možné vidět poschoďový viadukt Kalte Rinne. Nazpět se pojede z Breitensteinu regionálním vlakem do Semmeringu.


Turistika podél rakouských historických železnic (nedatováno, CK Quicktour)

Poslední den trasa zájezdu povede do Mürzzuschlagu am Semmering, kde je železniční Südbahn Museum. "Potom přejedeme do Glognitz, kde se nachází jeden ze dvou portálů nového železničního tunelu Semmering, který bude dokončen v roce 2026 a jehož délka bude 24 kilometrů. V místním infocentru se detailně seznámíme s touto impozantní železniční stavbou. Zajedeme také do Payerbach-Reichenau se známým viaduktem, kde se dráha otáčí o 180 stupňů," řekl Kamil Krupka. Tamější výpravní budova z kamene patří k těm nejkrásnějším, jaké můžeme v Rakousku spatřit. Následovat bude projížďka historickou električkou Höllentalbahn z Payerbachu do Hirschwangu, odkud vyjede autobus zpět do České republiky s příjezdem ve večerních hodinách.

Cena 4450 korun zahrnuje dopravu autobusem, ubytování na dvě noci ve čtyřhvězdičkovém hotelu Sporthotel v Semmeringu s polopenzí, průvodce a služby odborného pracovníka železnice. "Cena naopak nezahrnuje komplexní cestovní pojištění 108 korun, jízdné ve vlacích, jednolůžkový pokoj 800 korun, cena za třetí osobu na přistýlce, povinný příplatek na jízdy vlaky ani doporučené kapesné cca 40 EUR," zdůraznil Krupka. Odjezdová místa jsou z Českých Budějovic, Písku, Tábora, Benešova, Prahy a Třeboně. 

Více informací...
- Turistika podél rakouských historických železnic (18. - 20. září 2020)
  (zdroj: CK Quicktour).


Švestkovou dráhou Českým Středohořím (nedatováno, CK Quicktour)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!