Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Koronavirus v MHD: Zrušené spoje i velký úklid

ČESKÁ REPUBLIKA - Vláda na úterní tiskové konferenci oznámila, že přerušuje výluku na školách a zároveň také nařizuje zrušit všechny kulturní akce s účastí nad 100 osob. Opatření se tak poprvé dotýká i veřejné dopravy.

/AKTUALIZUJEME/ Dopravní podniky napříč Českou republikou již cestující informují, že od středy nebudou v provozu školní linky...


Aplikace nástřiku v pražské tramvaji (6. března 2020, DPP/Zdeněk Bek).

"Bezpečnostní rada státu vzhledem k vývoji situaci epidemie koronaviru rozhodla o dalších mimořádných opatřeních. Zakazují se od dnešních 18.00 hodin divadelní, hudební, filmová a další kulturní představení přesahující 100 osob. Dalším opatřením je zákaz osobní přítomnost žáků a studentů na základním, střední a vyšším odborném vzdělání," informoval na úterní tiskové konferenci předseda Vlády České republiky Andrej Babiš.

Právě v souvislosti s uzavřením škol musí cestující počítat s omezení v dopravě. Dopravní podniky postupně informují své cestující, že od zítřka nebudou v provozu školní linky a spoje. Nebudou zajištěny ani případné posilové spoje před zahájením a po skončení některých sportovních a kulturních akcích, protože tyto akce jsou plošně do odvolání zrušeny. Dopravní společnosti své cestující informují prostřednictví svých sociálních sítí i internetových stránek. Každý dopravní podnik ale k přijatým opatření přistupuje individuálně.


Dopravní podnik v Praze aplikuje nástřik také v autobusech (6. března 2020, DPP/Zdeněk Bek).

Například Dopravní podnik města České Budějovice se rozhodl v rámci omezení kontaktu mezi jeho zaměstnanci a cestujícími do odvolání přerušit prodej jízdenek u řidiče. "Dopravní podnik tak činí ve snaze ochránit své řidiče, bez kterých by to prostě a jednoduše nešlo," uvedl dopravní podnik na svém facebooku. Na četné dotazy pak ještě reagoval, že provoz městské dopravy je zajištěn podle běžných jízdních řádů.

Více na webech DP (průběžně doplňujeme)...
- Plzeň: Mimořádné omezení autobusových linek
- Most: Přerušení provozu autobusových školních linek
- Hradec Králové: Pozastaven provoz školních linek
- Zlín: DSZO ruší všechny školní spoje
  (zdroj: weby dopravců)


Brněnský dopravní podnik přijal řadu hygienických opatření (16. července 2016, Filip Vlček).

Většina dopravních podniků již také přistoupila k několika dalším plošným opatřením. V řadě českých měst již byla nebo v nejbližších dnech bude zrušeno poptávkové otevírání dveří a dveře jsou u všech vozidel otevírány řidičem centrálně. Samostatnou kapitolou pak jsou čištění vozidel. "Bezpečnostní rada státu ani hygienické stanice zatím žádná opatření pro městskou hromadnou dopravu nenařídily. Pokud takové doporučení obdržíme, jsme připraveni je v zájmu cestujících i našich zaměstnanců aplikovat," uvedl předseda Sdružení dopravních podniků Tomáš Pelikán. 

Dopravní podniky denně provádí důkladnou očistu všech svých vozů, zároveň předávají svým zaměstnancům doporučení Světové zdravotnické organizace, která apeluje na dodržováních standardních pravidel, jimiž se snižuje pravděpodobnost přenosu infekčních chorob - zachovávat základní hygienu, především důsledné mytí nebo dezinfekce rukou. Například Dopravní podnik hlavního města Prahy již dokončuje ozonizaci interiérů své flotily tramvají. Současně zahájil dezinfekci ozonem také u všech autobusů, jež provozuje. V první fázi ji spustil na Kačerově a v Řepích, postupně ji rozšíří na ostatní garáže.


Ostravská doprava také více desinfikuje vozy (25. července 2019, Filip Vlček).

Kromě toho testuje pražský dopravní podnik také další opatření. Dvě tramvaje 15T  a jeden autobus SOR NB12 jsou opatřeny novým antibakteriálním a antivirovým přípravkem na bázi nanopolymerů. V tramvaji ev.č. 9237 je na povrchu bočnic, všech sedaček, jejich madel, sklech, dveřích či zádržném zařízení tenká, neviditelná hydrofobní vrstva antibakteriálního přípravku Impaguard GCA na bázi ethylacetátu, který vyrábí společnost HF Servis. V další tramvaji 15T ev.č. 9224 a autobusu SOR ev.č. 3962 je interiér pokrytý přípravkem PolyHMG na bázi kationtového polymeru polyhexamethylenguanidinu, který vyrábí společnost WeroWaterService.

Oba nové přípravky mají atesty účinnosti 21 dnů, zatímco účinnost běžných mycích či dezinfekčních prostředků je v řádu desítek minut nebo hodin. "Vytvořením příjemného, čistého a po všech stránkách bezpečného prostředí zvýšíme komfort současným cestujícím a můžeme do MHD přitáhnout i ty obyvatele, kteří na ni stále hledí skrz prsty," poznamenal generální ředitel pražského dopravního podniku Petr Witowski


Pražský dopravní podnik chce být vzorem pro ostatní (6. března 2020, DPP/Zdeněk Bek).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!