Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tip: Vyjeďte za železnicí do Saska i Toskánska

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Zajímavý tip k Vánocům, k narozeninám nebo pro odreagování nabízí cestovní kancelář Quicktour. V případě prvního zájezdu si na své přijdou především nadšenci úzkorozchodné železnice v Německu.

Cestovní kancelář Quicktour nabízí čtenářům Informačního portálu Vlčoun.cz hned dva dubnové zájezdy, a to do Německa nebo Itálie...


Ze zájezdu do Německa (nedatováno, Dreamstime.com).

První zájezd, který se koná v termínu od 17. do 19. dubna 2020, zájemce namíří do Německa, a to na putování po úzkokolejných dráhách v Sasku a na již jedenácté setkání parních lokomotiv v Drážďanech. Odjíždí se hned ráno do východního Krušnohoří v Německu, kde je možné projet Weisseritzkou dráhou, nejstarší německou úzkokolejkou, která je v provozu od roku 1883. Rozmanitostí krajiny patří trať k nejkrásnějším v Evropě. !Dále pojedeme z krušnohorských lázní Kipsdorf kolem přehrady Malter a Rabenauským údolím do Freital - Hainsbergu blízko Drážďan. Navečer využijeme horskou dráhu v Drážďanech, lanovou dráhu z roku 1901, která je nejstarší visutou lanovkou na světě," poznamenal Kamil Krupka z cestovní kanceláře Quicktour. Z horní stanice v Oberloschwitzu si lidé mohou ze střešní terasy vychutnat fantastický výhled na Drážďany.

Druhý den je spjat s účastí na jedenáctém ročníku drážďanského setkání parních lokomotiv, kde je také možnost zúčastnit se speciální jízdy parních vlaků například z Drážďan do Freiberu nebo Bad Schandau. Následuje prohlídka dopravního muzea v Drážďanech. Odpoledne pro zájemce odjezd autobusem do lázní Bad Schandau a odsud 8 kilometrů dlouhou meziměstskou tramvajovou dráhou Kirnitzschtalbahn z lázní Bad Schandau údolím Kirnitzschtal až do konečné stanice Lichtensteinský vodopád. Ze stanic v údolí vedou turistické trasy k nádherným skalám a vyhlídkám, jako třeba k vrchům Malý a Velký Winterberg, Opičím a Zjizveným kamenům nebo ke Kravínu, skalní bráně vysoké 11 metrů.


Ze zájezdu do Německa (nedatováno, Dreamstime.com).

Po snídani v poslední den zájezdu se pojede do Žitavy, odkud je po krátké prohlídce středu města odjezd vlakem do lázeňského městečka Oybinu, jemuž dominuje mohutná stolová hora se zbytky významného hradu, který patřil českým králům, a kláštera. Cena zájezdu činí 4450 korun a zahrnuje dopravu, ubytování ve tříhvězdičkovém hotelu v Drážďanech, dvě snídaně, průvodce a služby odborného pracovníka železnice. Odjezdová místa jsou v Českých Budějovicích, Písku, Táboře, Benešově a Praze. Zájezd se uskuteční jen v případě účasti minimálně třiceti klientů.

Podrobnosti o tomto zájezdu...
- Putování po úzkokolejných drahách v Sasku (vydáno 17. prosince 2019)
  (zdroj: CK Quicktour).


Ze zájezdu do Německa (nedatováno, Dreamstime.com).

Kdo se ale chce na pár dnů vymanit ze spárů dopravy a užít si krásy Itálie, může využít zájezdu do Toskánska v termínu od 23. do 27. dubna 2020. Odjíždí se v pozdních večerních hodinách, přijíždí se 24. dubna do San Gimignano, které se řadí mezi nejatraktivnější místa v Toskánsku. "Jeho hradby a historické věže dokreslují malebný obraz středověkého města. Ještě dodnes se dochovalo 14 věží," poznamenal Krupka. Následuje cesta do Monte Riggioni, což je městečko ze 13. století opevněné masivním prstencem hradeb o celkové délce 570 metrů. Městečko je významné i po kulturní stránce, je zmiňováno například v Božské komedii od Danta Alighieriho. Ubytování v lázních Chianciano Terme.

Třetí den zájezdu se odjíždí do Sieny na vlakové nádraží, kde je zajištěna jízda speciálním parním vlakem z 20. let 20. století. Zájemci poznají toskánskou krajinu vinic a krásných vil z trochu jiného úhlu. Cesta bude pokračovat přes Crete Senesi se zastávkou v Monte Antico. "Z Torrenieri budeme pokračovat naším autobusem do Castilione d´Orcia, kde se zúčastníme lidového festivalu vína a hudby. Poobědvat můžeme v pravé toskánské vesnici," řekl Krupka. Nejnáročnější bude ale čtvrtý den zájezdu, kdy se hned ráno odjede do Montepulciana vystavěného na vrcholku kopce mezi údolími Val di Chiana a Val d´Orcia, a proto se odtud naskýtá jedinečný výhled do toskánské krajiny. V okolí tohoto pitoreskního městečka se pěstuje červené víno Vino Nobile di Montepulciano, které si během staletí vydobylo přezdívku Víno králů. Dále bude možné navštívit lázně Bagno Vignoni, jejichž léčebné účinky termálních pramenů využívali příslušníci všech velkých šlechtických rodin ze Sieny. Centrum vesničky tvoří velký termální bazén s teplou vodou o teplotě 52°C, který je stále zásobován místními termálními prameny. Dodnes je vyhledávaným místem pro relaxaci a odpočinek.


Ze zájezdu do Toskánska (nedatováno, Dreamstime.com).

V městečku Pienza na turistiy čeká ochutnávka sýru perocino. Je to tvrdý sýr, který se vyrábí z ovčího mléka, Italové vyrábějí šest hlavních druhů tohoto sýra. V Pienze říkají, že jejich pecorino je nejlepší ze všech. Vlastně tvrdí, že je to nejlepší sýr na světě. Ostatně kdo to o svém sýru neříká. Probíhá zde soutěž v kutálení sýra. Cílem klání je dokutálet kousek sýra co nejblíže k dřevěnému kolíku stojícímu uprostřed náměstí. Pátý den je ještě možné navštívit květinový park Sigurta o rozloze 60 hektarů, což je jedna z nejkrásnějších botanických zahrad světa. Cena zahrnuje dopravu autobusem, ubytování tři noci v hotelu, polopenzi na tři dny, jízda speciálním parním vlakem, průvodce, sluchátka na dva dny a ochutnávky sýrů v Piecenze. Odjezdová místa jsou stejná, jako v případě prvního zájezdu, zájezd se ale uskuteční v případě zájmu 38 klientů. 

Podrobnosti o tomto zájezdu...
- Itálie - Toskánsko (vydáno 17. prosince 2019)
  (zdroj: CK Quicktour).


Ze zájezdu do Toskánska (nedatováno, Dreamstime.com).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!