Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Czechbus: SOR představila oblíbené modely

PRAHA - Návštěvníci veletrhu Czechbus, který se koncem listopadu konal poprvé na výstavišti v pražských Letňanech, měli úžasnou příležitost si naživo prohlédnout dva velice oblíbené typy autobusů SOR.

/CZECHBUS/ Informační portál Vlčoun.cz přináší po devátém ročníku veletrhu Czechbus výběr nejzajímavějších vystavovatelů...


Pohled na elektrobus SOR NS12 - electric (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

Prvním prezentovaným vozem je elektrobus SOR NS12 - electric. Jde o osvědčenou verzi elektrobusu, u kterého se poprvé aplikovaly nové technologie zvyšující jeho užitné vlastnosti. Prvním prvkem je použití zcela nové koncepce elektromotoru s integrovanou dvoustupňovou převodovkou od společnosti ZF Friedrichshafen, konkrétně se jedná o model Cetrax s nominálním výkonem 145 kW, respektive maximálním pak 300 kW, který poskytuje elektrobusu rovnocennou dynamiku jako klasický elektromotor ovšem s menší energetickou náročností.

Tento model elektrobusu je osazen trakční baterií o celkové kapacitě 388 kWh, která v běžném provozu umožňuje elektrobusu ujet zhruba 300 kilometrů na jedno nabití. Pro nabíjení je na elektrobusu aplikována standardizovaná nabíjecí zásuvka Combo 2 dle standardu CCS - 2. Poslední zásadní novinkou je použití nové generace klimatizačních a topných střešních jednotek s vyšší účinností zejména v zimních měsících. Tyto rovněž snižují energetickou náročnost elektrobusu, díky čemuž přispívají ke zvýšení celkového dojezdu elektrobusu a současně zvyšují komfort cestujících.


Pohled na část stánku SOR, v pozadí je druhý vůz (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

Druhým vystavovaným exponátem je městský celonízkopodlažní autobus SOR NS12 diesel určený pro zákazníka Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova označený známým filmovým sloganem 'Dycky Most!', kam je v tomto roce dodáváno celkem pět kusů těchto moderních městských autobusů. Část z této dodávky navíc v tomto týdnu začala být vypravována do běžného provozu. Historicky bylo celkem do tohoto dopravního podniku dodáno celkem 47 městských autobusů SOR NB12, které patřily k předchozí generaci městských autobusů.

SOR Libchavy slaví úspěchy i v zahraničí, konkrétně tedy v Rumunsku, kde uspěl ve třech velkých soutěžích a bude zde dodávat celkem 72 elektrobusů. Do rumunského města Turda bude dodáno 20 elektrobusů, z toho 10 kusů typu EBN 9,5 a 10 kusů typu EBN 11. Dalších 32 vozidel NS12 - electric dodá SOR do Brašova, kam budou první elektrobusy dodány v květnu příštího roku a zbylé budou dodány do února roku 2021. Hodnota této zakázky je celkem 448 milionů korun. Třetí dodávkou je celkem 20 elektrobusů, z toho 10 kusů EBN 9,5 a 10 kusů NS12 - electric, a to do města Zalău. Jde o zakázku v přepočtu za 316 milionů korun.


Dieselový autobus SOR NS12 pro Most (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

V roce 2019 bude společností SOR Libchavy vyrobeno více než 550 autobusů. Z tohoto celkového počtu tvoří ekologické autobusy, tedy elektrobusy, karoserie pro trolejbusy a autobusy na CNG více než 150 kusů. Zbylé autobusy budou osazeny konvenčními spalovacími motory na naftu.

Česká společnost SOR Libchavy během své historie vybudovala stabilní zázemí pro výrobu a prodej dopravních prostředků pro hromadnou přepravu osob. Společnost působí převážně na českém a slovenském trhu, dalšími odběrateli jsou např. Polsko, Německo, Rumunsko, Estonsko nebo Bulharsko. SOR Libchavy nabízí moderní typy autobusů, trolejbusů a elektrobusů dle modelových řad i nestandardní provedení na přání klientů. Společnost zajišťuje kromě samotné výroby i servis, opravy a prodej náhradních dílů.


Mostecký SOR byl doplněn o známý filmový slogan (28. listopadu 2019, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!