Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Iveco představilo elektrobus E-Way

PRAHA - Na devátém ročníku veletrhu Czechbus představil Iveco BUS revoluční novinky, jimiž potvrzuje pozici lídra v oblasti alternativních pohonů. Na akci byl jedním z největších lákadel zbrusu nový elektrický autobus Iveco E-WAY.

/CZECHBUS/ Informační portál Vlčoun.cz přináší po devátém ročníku veletrhu Czechbus výběr nejzajímavějších vystavovatelů...


Nově prezentovaný elektrobus E-Way (28. listopadu 2019, František Živnůstka)

Energetická revoluce v dopravě zrychluje a elektromobilita získává na trhu čím dál větší prostor. Za těchto podmínek Iveco BUS podniká další důležitý krok k vytvoření kompletní a flexibilní nabídky v oblasti elektromobility a představuje nový elektrický autobus Iveco E-WAY, který je nyní ve své dvanáctimetrové verzi poprvé k vidění na veletrhu Czechbus. Model E-WAY z výrobní linky závodu Heuliez byl navržen tak, aby vyhovoval rozličným potřebám zákazníků. Elektromobilita vyžaduje systémový přístup, který značka IVECO BUS poskytuje navržením co nejlepšího dopravního systému z hlediska hospodaření s energií, a to prostřednictvím simulací tras.

E-Way je na trhu nabízen ve třech odlišných délkách, a to 9,5, 12 a 18 metrů, a poskytuje mimořádně pohodlný zážitek pro řidiče i cestující díky plynulému zrychlení, prostornému a dobře navrženému interiéru a jízdě bez vibrací. K dispozici jsou různé úrovně přizpůsobení interiéru i exteriéru se širokou nabídkou materiálů a uspořádání prostoru pro cestující na míru. Mezi jeho funkce patří například možnost nočního pomalého nabíjení nebo rychlého nabíjení pomocí sběrače. Flexibilita celého řešení z hlediska výběru typu baterií je dotažena na maximum, což v praxi znamená, že vozidlo lze přesně nakonfigurovat podle konkrétních požadavků zákazníka bez zbytečné zátěže na úkor kapacity pro cestující.


Pohled na zadní část elektrobusu (28. listopadu 2019, František Živnůstka)

Další ozdobou expozice Iveco BUS na letňanském veletrhu je autobus Crossway Natural Power. Díky tomuto vozu Iveco BUS získal již potřetí v řadě ocenění 'Sustainable Bus of the Year'. Poprvé byl tento Crossway prezentován na výstavě Autocar Expo ve Francii a na Czechbusu ho čeká česká premiéra, konkrétně ve dvanáctimetrové verzi. Crossway Natural Power je vybaven motorem poslední generace Iveco Cursor 9NP a jeho velkou přednostní je nadčasový design, který integruje nádrže na stlačený plyn do prostoru střechy.

Toto patentované řešení optimalizuje těžiště vozidla tak, aby mělo lepší stabilitu na silnici a současně zvyšuje pohodlí pro řidiče i cestující. Díky tomuto designu je vozidlo z hlediska celkové výšky nejnižší na trhu, což znamená, že může být provozováno bez jakýchkoli zvláštních omezení. Je k dispozici ve variantách 12 a 13 metrů, ve verzích LINE a POP. Představuje novou alternativu pro regiony, kraje i města, jež hledají dopravní řešení kompatibilní s projekty zaměřenými na přechod na nové energie. Vůz je stoprocentně kompatibilní se systémem na biometan.


Nový elektrobus E-Way je designově zajímavý vůz (28. listopadu 2019, František Živnůstka)

Celá modelová řada Natural Power je zaměřená na šetrná řešení z hlediska vlivu na životní prostředí a veřejné zdraví. Nabízí jedinečné parametry především v oblasti snižování emisí znečišťujících látek a hluku. U vozů s pohonem na zemní plyn je zaznamenáno snížení objemů emisí jemných částic téměř na nulu a emisí oxidu dusíku o více než jednu třetinu. Rovněž bylo dosaženo snížení hladiny hluku na polovinu. Výsledkem je velmi tichý provoz, který ocení řidiči, cestující i lidé v nejbližším okolí. Vozy Natural Power také šetří přírodní zdroje, především díky kompatibilitě se systémem uzpůsobeným na biometan, jenž je produkován z organického odpadu. To je důvod, proč vozidla Iveco BUS vykazují vynikající hodnoty uhlíkové stopy.


Interiér je podobně designově luxusní (28. listopadu 2019, František Živnůstka)

V rámci vnitřní expozice Czechbus představil Iveco BUS i hybridní městský autobus Urbanway Hybrid High Value, který nabízí skutečné ekonomické a ekologické výhody, významně snižuje škodlivé emise a spotřebu paliva. Toto vozidlo kombinuje elektrický trakční systém s motorem Euro VI a systémem ukládání energie nejnovější generace, a zajišťuje tak čistší řešení při současném zachování výkonu. Systém řízení poháněcí soustavy optimalizuje spotřebu paliva a emise a současně rekuperuje a ukládá kinetickou energii, která vzniká při brždění.

Na veletrhu Czechbus bylo možno zhlédnout v rámci vnitřní a venkovní expozice celou produktovou řadu autobusů IVECO, která pokrývá všechny potřeby osobní dopravy: od minibusů Daily přes městské autobusy Urbanway, meziměsté Crossway až po autokary Evadys a Magelys.


Pohled na vnitřní expozici společnosti Iveco (28. listopadu 2019, František Živnůstka)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!