Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kníry znovu zdobí vozy MHD napříč republikou

ČESKÁ REPUBLIKA - Již druhým rokem se dopravní podniky připojí k podpoře projektu Movember a v ulicích budou po celý listopad opět k vidění kníry na čelech autobusů, trolejbusů nebo tramvají.

Šířit osvětu ale budou dopravní podniky i prostřednictvím dalších komunikačních kanálů. Do akce se zapojí také drážní zaměstnanci...


Dopravní podnik města Ostrava polepil i nové Stadlery (1. listopadu 2019, DPO)

"Dopravní prostředky jsou denně na očích široké veřejnosti a věříme, že vozy s knírem tak vzbudí žádoucí pozornost cestujících i dalších lidí v ulicích měst. Jsme velmi rádi, že můžeme být součástí tohoto projektu a v rámci našich možností pomoci dobré věci," řekl Tomáš Pelikán, předseda Sdružení dopravních podniků ČR a místopředseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic. Zapojená města k podpoře projektu přistupují individuálně a využívají své běžné komunikační kanály.

Kromě knírů na vozech budou v jednotlivých městech k vidění i další grafické materiály, a to nejen ve vozidlech a v jejich interiérech, ale také například na sociálních sítích, webových stránkách či zákaznických centrech. Spolupráci napříč republikou zastřešilo opět Sdružení dopravních podniků ČR. „Kromě veřejnosti jsme vyzvali i naše zaměstnance, aby si nechali narůst typický listopadový knír a podpořili tak tento projekt," dodal Pelikán.


Novým Stadlerům listopadové kníry sluší (1. listopadu 2019, DPO)

V letošním roce se do akce zapojilo 11 dopravních podniků a kníry nebo jiné informační materiály budou k vidění na vozech v Brně, Hradci Králové, Karlových Varech, Liberci, Plzni, Olomouci, Opavě, Ostravě, Pardubicích, Praze a Ústí nad Labem. Rozsah kampaně je závislý na možnostech každého dopravního podniku. Do akce se zapojil například Dopravní podnik Ostrava, který nechá knír narůst tramvajím Stadler a některým autobusům. "O problematice mužských onemocnění a navazující kampaně budeme informovat i na webu a sociálních sítích," uvedla mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková.

K akci se připojuje také Dopravní podnik města Brna. "Do ulic vyšleme celkem 15 vozů s kníry a polepy informujícími o kampani. Půjde konkrétně o pět autobusů, pět trolejbusů a pět tramvají Vario, které budou nejčastěji k vidění na lince číslo 1," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. 


Také brněnský DP se připojil k akci Movember (1. listopadu 2019, DPMB)

Listopadovou akci ale podpoří také drážní zaměstnanci. "V železničním odvětví pracuje hodně mužů, proto se výše zmíněné organizace rozhodly, že charitativní akci podpoří i v letošním roce. V rámci této události se snažíme upozornit společnost na to, že je dobré si hlídat vlastní zdraví," vysvětlil důvody opětovné podpory ředitel Drážního úřadu Jiří Kolář. To se konkrétně týká i rakoviny prostaty, která muže nejvíce postihuje ve věku 40 až 70 let. České dráhy už potřetí za sebou vypraví v listopadu kníraté Pendolino. "Touto akcí upozorňují České dráhy nejen cestující, ale i všechny železničáře, že je vhodné se zabývat také vlastním zdravím,“ říká Lenka Voplatková, ředitelka Odboru vnější komunikace Českých drah.

Kampaně se opakovaně účastní také Správa železniční dopravní cesty. Zaměstnanci můžou zvolit osobní přístup, nejviditelnější formu připravuje Hasičská záchranná služba Správy železniční dopravní cesty, která se k akci Movember 2019 připojí symbolickými samolepkami s kníry na zásahových vozidlech a zásahových přilbách. I samotní hasiči si mohou knír nechat narůst, ale v rámci předpisů pouze do rozumné délky, aby nebyli ohroženi při použití dýchací techniky.


Ten přidal také boční polepy s informacemi (1. listopadu 2019, DPMB)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!