Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Své vozovny a garáže ukáže Praha i Jihlava

ČESKÁ REPUBLIKA - Kdo ještě stále neví, co s blížícím se víkendem, může zavítat do Prahy nebo Jihlavy. Zdejší dopravní podniky totiž pořádají Dny otevřených dveří, na kterých ukáží jak něco z historie, tak v případě Jihlavy i něco z budoucnosti.

Právě v Jihlavě bude veřejnosti poprvé představen trolejbus 32Tr. Deset trolejbusů tohoto typu, z toho sedm parciálních, Jihlava koupila...


Veřejnosti se otevře také střešovická tramvajová vozovna (21. září 2013, Filip Vlček).

Už v sobotu 21. září se koná Den otevřených dveří v areálech depa metra Hostivař, v garážích Hostivař a ve vozovně tramvají Strašnice v Praze. Vystaveny budou autobusy, tramvaje a i soupravy metra. Nebudou chybět ani vozidla technická, k vidění bude i vnitropodniková doprava nebo dopravní řídící a informační systémy. V prostoru mezi garáží a depem se budou návštěvníci moci setkat s členy Hasičského záchranného sboru, kteří budou poskytovat informace k vystaveným ukázkám techniky. Doprovodný program propojí zábavu, adrenalin se zajímavostmi tak, aby si přišly na své všechny věkové kategorie.

Vyjede historické metro a prodlouží se retrolinka 23

"Na svou projížďku do minulosti vyrazí historická souprava metra 81-71, která loni oslavila 40 let od své první jízdy. Tyto, na tehdejší dobu nejmodernější vozy sovětské produkce, měly plně obsluhovat právě vznikající trasu a následně zajistit i budoucí rozšiřování vozového parku pražského metra," řekl vedoucí odboru Marketingu Dopravního podniku hlavního města Prahy Josef Voltr.


Také autobusové garáže a opravny v Hostivaři se otevřou veřejnosti (21. září 2013, Filip Vlček).

Kromě zajímavých ukázek bude posílena také nostalgická tramvajová linka číslo 23. Ta bude odkloněna ze zastávky I.P.Pavlova přes zastávky Náměstí Míru, Flora, Želivského, Vozovna Strašnice k zastávce Ústřední dílny Dopravního podniku a bude jezdit v intervalu 15 minut. Na linku číslo 23 bude mimo historických vozů typu T3 zařazena i jedna historická souprava dvounápravových vozů, ve kterých bude doprava zdarma. Ve vozovně Strašnice bude přistavena i preventivní tramvaj v rámci kampaně Neskákej mi pod kola.

Také Jihlava zve na akci, ukáže historii i budoucnost

Hned v neděli 22. září od 10.00 do 16.00 hodin se v areálu Dopravního podniku města Jihlavy na Brtnické ulici uskuteční Den otevřených dveří. Pro návštěvníky bude připravena velkoformátová prezentace historie, současnosti a budoucnosti městské hromadné dopravy v Jihlavě, možnost prohlídky autobusů a trolejbusů, prezentace nového typu trolejbusu Škoda 32Tr, ukázka vozů pro opravu trolejového vedení, výstava součástí trolejového vedení a prohlídka dispečerského pracoviště včetně ukázky online monitoringu vozů MHD.


Jihlava zpřístupní svoji vozovnu a ukáže něco z budoucnosti (22. září 2018, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!