Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Poprvé v Letňanech: Czechbus láká na novinky

PRAHA - V plném kole jsou přípravy na letošní veletrh Czechbus, který se vůbec poprvé uskuteční v pražských Letňanech. Tento týden byl zahájen prodej vstupenek, na místě vyjde na dvě stovky, při nákupu online pak na 150 korun.

Novinkou je také opatření organizátorů veletrhu, kteří pro zachování odbornosti v první den neumožní vstup studentům...


Stejný snímek v Holešovicích uděláme již těžko (20. listopadu 2018, František Živnůstka).

Již podeváté se v Praze uskuteční další ročník veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky Czechbus. Letos poprvé se uskuteční na Pražském výstavním areálu v Letňanech, dosavadní výstavní prostory v Holešovicích jsou tak minulostí. Letos se veletrh uskuteční v termínu od úterý 26. do čtvrtka 28. listopadu, a to vždy od 9.00 do 17.00 hodin. Letos si pořadatelé připravili také novinku, v první den veletrhu nebudou pořadatelé umožňovat vstup studentům. První den je totiž určen především pro média a odbornou veřejnost.

Kromě této novinky pořadatelé informovali také o tom, že byl spuštěn předprodej vstupenek. Pokud si tedy zájemci pořídí vstupenku v předstihu například v předprodeji na webu PVA Letňany, vyjde je na 150 korun. Na místě pak bude vstupenka stát 200 korun. Za 150 korun vstupenku pořídí také držitelé karty Lítačka. V případě ohlášených studentských exkurzí pak každý student zaplatí 10 korun. Parkovné osobního auta stojí 150 korun, autobus pak zaplatí 450 korun. 


Výstavní stánek tradičního vystavovatele Scania (20. listopadu 2018, František Živnůstka).

A co je pro letošní ročník Czechbusu již jisté? "Devátý ročník veletrhu nabídne vystavovatelům komfortnější podmínky a větší expozice, návštěvníci ocení snadnou dostupnost městskou hromadnou dopravou i možnost parkování v bezprostřední blízkosti výstavních hal. Největším lákadlem jsou opět novinky a trendy vystavujících firem," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz manažerka veletrhu Veronika Plocková. Mezi vystavovateli jsou Iveco, Scania, MAN, VDL, SOR Libchavy, Škoda Electric, Evobus, Volvo, Dekstra, Rošro, Turancar, Busplan a další známé značky. 

Například společnost Scania bude mimo jiné vystavovat modely Scania Citywide LE a Scania Touring HD12. Citywide je městský autobus, který vyniká svou variabilitou. Může být postaven v délkách od 11 do 18 metrů. O pohon se stará sedmilitrový nebo devítilitrový vznětový motor, který je schopen spalovat až 100% bionaftu. Populární model ScaniaTouring zase nabízí bezkonkurenční poměr ceny a výkonu a lze využít na celou škálu obchodních příležitostí. Velkou pozornost pak určitě přiláká i autobus české hokejové reprezentace ScaniaInterlink HD.


Nejlepší výstavní stánek loňského ročníku (20. listopadu 2018, František Živnůstka).

Isuzu Visigo se poprvé objevilo na českém trhu v srpnu 2014, od té doby autobus dozrál a zbavil se porodních potíží a úspěšně se infiltruje do dopravního prostředí. Od roku 2019 nabízí Turancar inovovaný model Isuzu Visigo Hyper, vybavený nově motorem Cummins s výkonem 320 koní a automatizovanou převodovkou ZF Ecolife. Visigo dlouhé 9,5 metru je komfortní víceúčelový turistický autobus, vhodným zejména pro incomingovou dopravu. Na letošním ročníku veletrhu dále představí společnost Rošero dva midibusy First na podvozcích Iveco Daily 70C18, což je městský midibus se sníženou podlahou pro lehčí nástup cestujících na invalidním vozíku a luxusní turistický midibus.

Společnost Unicode systems na veletrhu vystaví například řídící systém pro veřejné čerpací stanice Euroshop, samoobslužné tankovací automaty řady CardManager, centrální řízení sítě čerpacích stanica další technologie a služby pro čerpací stanice pohonných hmot, CNG, myčky, elektro-dobíječky a dalsích.


Setkání mistrů renovací v loňském roce (20. listopadu 2018, František Živnůstka).

I letošní ročník veletrhu bude mít rozsáhlý doprovodný program na aktuální témata v oboru. První den veletrhu proběhne akce organizovaná Sdružením pro dopravní telematiku - Veřejná doprava online. Tentýž den zasedá i Sekce osobní dopravy pod hlavičkou Česmad Bohemia. Dále se návštěvníci mohou těšit na konferenci s názvem Elektrické autobusy pro město, která se bude konat 27. listopadu a na tento den chystá akci i Centrum služeb pro silniční dopravu. Poslední den veletrhu pak proběhne Setkání mistrů renovací. Detailní program budou organizátoři průběžně zveřejňovat.  

Význam akce, kterou si nenechají ujít tisíce návštěvníků z řad odborníků i laické veřejnosti, potvrzují i již udělené záštity od Ministerstva dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Svazu průmyslu a dopravy, Hospodářské komory, Česmad Bohemia, ROPID, Svazu měst a obcí, Pražské integrované dopravy, Sdružení pro dopravní telematiku, Hlavního města Praha a Dopravního podniku hlavního města Prahy.


Loni byl představen potah sedaček autobusů PID (20. listopadu 2019, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!