Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Sníh zasypal Čechy a brzdil dopravu

ČESKÁ REPUBLIKA - Vydatné sněžení od ranních hodin silně komplikovalo dopravu. Především Prahu, Střední Čechy, ale třeba i Ústí nad Labem a Liberec se potýkaly s komplikacemi v městské hromadné dopravě. Stály také vlaky.

/SLEDOVALI JSME/ Informační portál Vlčoun.cz sledoval situaci v dopravě v podobě průběžně aktualizovaného online zpravodajství...


Provoz městské dopravy v Praze komplikuje sněžení (3. února 2019, Jakub Lachout).

17.00 hodin (ČR):
Situace na silnicích se pozvolna uklidňuje, Informační portál Vlčoun.cz proto ukončuje online. Situaci i přesto nadále sledujeme. Děkujeme za pozornost.

15.03 hodin (ČIMELICE):
Podle webu Českých drah došlo na trati mezi Čimelicemi a Vráží u Písku k pádu několika stromů na rychlík R1248 mířícího z Prahy do Českých Budějovic. Vlak bude podle Českých drah přibližně o 280 až 320 minut opožděn, provoz na trati v uvedeném úseku byl okamžitě přerušen. Podrobnější informace nejsou známy. 

14.49 hodin (KLADNO):
Od rána je problematická doprava na Kladensku. Zcela přerušen je provoz na linkách 300 a 307, linky číslo 322 a 324 jezdí ve velmi omezeném provozu, linky číslo 316, 350 a 356 pak jezdí s větším zpožděním. Zcela bez obsluhy jsou zastávky Úholičky, Makotřasy náves a Běloky. Regionální organizátor Pražské integrované dopravy doporučuje mezi Kladnem a Prahou využívat vlakovou dopravu.


Dopolední situace na berounském nádraží (3. února 2019, Martin Malý).

14.35 hodin (SÁZAVA):
Již podruhé je dnes zastaven železniční provoz mezi stanicemi Sázava a Samechov. Provoz je v tomto úseku bez náhrady. Ráno tady vlaky nejezdily téměř hodinu z důvodu spadlého stromu na trať. 

14.24 hodin (PRAHA):
Také hlavní město se potýká s náporem sněhu. Pražský dopravní podnik musel omezit provoz některých autobusových linek. Již od rána je odkloněna linka číslo 185 mezi zastávkami Bakovská a Bohdanečská, spadlý strom pak blokuje dopravu také na lince číslo 151, která z důvodu odklonu neobsluhuje zastávky Ke Klíčovu, Pod Krocínkou a Klíčov. I nadále pak trvá zastavení trolejbusového provozu linky číslo 58, na vině je porucha trolejového vedení.

14.11 hodin (LIBEREC):
Již od 8.00 hodin je z důvodu silného sněžení zastaven provoz lanové dráhy na liberecký Ještěd. Provoz bude podle provozovatele Českých drah obnoven, jakmile to situace dovolí.

13.55 hodin (ČR):
Meteorologové varovali před vydatným sněžením také ve zbytku republiky. Podle jejich výstrahy bude v severní části Olomouckého kraje, ve Zlínském a Moravskoslezském kraji sněžit od nedělních 21.00 hodin do pondělních 5.00 hodin. Morava také zvýšila dozor nad vodními toky, očekává se krátkodobé zvýšení hladin řek.

13.39 hodin (ČR):
S komplikacemi se potýkají České dráhy. Vlaky stojí především ve Středočeském, Jihočeském a Plzeňském kraji. Již od 8.00 hodin nejezdí vlaky mezi hlavním nádražím a stanicí Praha Smíchov severní nástupiště. Mezi Domažlicemi a Českou Kubicí došlo k najetí vlaku do spadlého stromu, Popadané stromy komplikují provoz také mezi Plzní a Klatovy, mezi Plzní a Střelskými Hošticemi a mezi Pískem a Závořím. Ve všech případech je zavedena náhradní autobusová doprava. Pouze na trati 177 nejezdí náhradní autobusy ze Stříbra do Bezdružic. 


Trolejbus jedoucí po již relativně uklizené Větrné ulici (3. února 2019, Miroslav Hruška).

13.05 hodin (ÚSTÍ NAD LABEM):
Městská hromadná doprava v Ústí nad Labem jezdí v rámci možností bez komplikací. Podle dosavadních informací jsou všechny silnice průjezdné.

12.24 hodin (STŘEDOČESKÝ KRAJ):
Velké komplikace sníh způsobuje ve Středočeském kraji. Linka číslo 375 jezdí v omezeném režimu a od Prahy končí již v Letňanech. Autobusy nejezdí ani mezi Kouřimí a Českým Brodem, kde uvízlo několik vozů. Nesjízdná silnice je důvodem, proč nejezdí autobusy také mezi Hradištěm a zdejším zámkem, dále mezi Sídlištěm Rohožník a Dobročovicemi a mezi Bořislavkou a Horoměřicemi. Mimo jízdní řád s velkým zpožděním jezdí autobusové linky 300, 322, 324, 350, 356, 360 a 391 a v Kladně některé linky. Autobusová linka 311 končí od Prahy v zastávce Mořina.

12.05 hodin (ČR):
Beroun se už dvě hodiny potýká s komplikacemi v železniční dopravě. Popadané stromy na kolejích zastavil provoz mezi Berounem a Karlštejnem, přímo ve stanici Beroun se pak železničáři potýkají se sněhem zasypanými výhybkami, co provoz ve stanici značně omezuje. Cestující jsou odkazováni na autobusovou linku číslo 380 směr Zličín nebo na vlakovou linu S6 jedoucí přes Rudnou do Prahy.

11.53 hodin (ÚSTÍ NAD LABEM):
Provoz městské dopravy od dopoledních hodin komplikuje husté sněžení. Dopoledne trolejbusy stály v Neštěmicích, na Střekově, u Masarykovy nemocnice, v Důlcích a v okolí zastávky Bělehradská. V tuto chvíli je většina těchto úseků již sjízdných.

11.31 hodin (PRAHA):
Silné sněžení vyřadilo z provozu také trolejbusovou linku číslo 58 jezdící mezi Palmovkou a Letňany. Termín obnovení provozu zatím není znám.

11.23 hodin (PLZEŇ):
S obrovskými komplikacemi se potýká doprava v části hlavního města, a dále také ve Středočeském kraji. V Praze byl například téměř hodinu nesjízdný úsek z Flory na Náměstí Míru, kde sníh zasypal tramvajovou trať, jinak mají problémy především autobusové linky.

11.17 hodin (PRAHA):
S výpadky spojů se potýkají autobusové a trolejbusové linky v Plzni. Tramvajová doprava je provozována bez větších komplikací.

11.10 hodin (ČR):
Informační portál Vlčoun.cz spouští online zpravodajství v souvislosti s vydatným sněžením. To koplikuje dopravu především v Čechách, na Moravě a ve Slezsku jsou přeháňky pouze dešťové. 


Také Prahu překvapil nečekaný příval sněhu (3. února 2019, Jakub Lachout).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!