Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Sníh na Moravě komplikuje dopravu

ČESKÁ REPUBLIKA - Silné sněžení v ranních hodinách zasáhlo Českou republiku. Přívaly sněhu komplikují dopravu především na Moravě a ve Slezsku, kde dochází ke zpožďování nebo dokonce k omezování spojů.

/SLEDOVALI JSME/ Informační portál Vlčoun.cz sledoval aktuální situaci v postižených krajích České republiky v online zpravodajství...


Ranní situace v centru Brna (28. ledna 2019, DPMB).

Silné sněžení komplikuje dopravu na silnicích od brzkých ranních hodin. Komplikace jsou především na jižní Moravě, sněžení ale postupuje dále směrem na sever, takže dopoledne sněžilo již také v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Problémy mají především silničáři, dopravní podniky a další dopravní společnosti zajišťující veřejnou dopravu. České dráhy zatím na Moravě a ve Slezsku nehlásí žádné větší potíže. 

Na novou sněhovou pokrývku, která následovala po víkendové razantně rychlé oblevě, upozornil Český hydrometeorologický ústav především v Jihomoravské, Zlínském a části Olomouckého kraje. "V pondělí dopoledne napadne nová sněhová pokrývka místy kolem 7 centimetrů, na východě kolem 10 centimetrů nového sněhu," varovali meteorologové s tím, že výstraha platí od rána až do 14.00 hodin.


Záznam z kamery IDSJMK s Hustopečích (28. ledna 2019, IDSJMK).

14.00 hodin (ČR):
Ačkoli sněžení přestává jen pozvolna, online zpravodajství nyní ukončujeme. Situaci budeme ale i nadále sledovat. Děkujeme za pozornost.

12.23 hodin (Jihomoravský kraj):
V Jihomoravském kraji stále přetrvávají problémy z rána. Nově dopravci evidují zpoždění okolo 20 minut na lince 153 v oblasti Hvozdce, okolo 60 minut na lince číslo 157 V Račicích a až 15 minut v oblasti Pohořelic a lince číslo 164. Na linkách 610, 611 a 612 přetrvávajé také problémy v oblasti Sokolnic, kde autobusy dočasně obsluhují i zastávku Sokolnice, obecní úřad.

11.56 hodin (ČR):
Situace na silnicích se, i přes trvající jemné sněžení, zklidňuje. Výstraha meteorologů na příděl sněhu trvá do dnešních 14.00 hodin, díky tomu by se situace již neměla rapidně zhoršovat. I přesto platí nadále udržet si obezřetnost, chodci a řidiči by měli být maximálně obezřetní. Český hydrometeorologický ústav předpokládá, že další sněžení nepřijde, pouze na pátek očekává na Moravě a ve Slezsku jihovýchodí až jižní vítr. 

11.19 hodin (Zlín):
A také Zlín hlásí jízdní řády v rámci možností bez problémů. Největší zdržení je u dvou spojů linky číslo 2, kde je evidováno zpoždění nad 10 minut. Ostatní spoje jedou na čas nebo do 5 miut zpoždění.

11.10 hodin (Brno):
Stabilizovaná situace panuje také v brněnské městské dopravě. I přesto dispečeři upozorňují na možné zpoždění od 30 do 60 minut v závislosti na aktuální průjezdnosti některých lokalit. Dispečeři také doporučují cestovat s dostatečnou časovou rezervou. Tramvaje jezdí v rámci možností v pravidelném intervalu.

11.04 hodin (Ostrava):
Situace se zklidňuje také v moravskoslezské metropoli, kde se provoz městské hromadné dopravy vrátil do normálu.

11.01 hodin (Olomouc):
Situace v městské hromadné dopravě se stabilizovala a zpoždění autobusových linek je již minimální. Dopravce eviduje zpoždění větší, než 10 minut, pouze u jednoho spoje linky číslo 20, ostatní spoje jezdí v rámci jízdních řádů. 

10.43 hodin (Jihomoravský kraj):
Problémy přetrvávají také v Jihomoravském kraji, kde se se zpožděním potýkají téměř všechny autobusové linky. Situace je podle Koordinátora Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje kritická zejména v oblasti Znojemska, Břeclavska, Ivančicka, Tišnovska, Slavkovska, Kyjovska a Vyškovska. V rámci možností koordinátor doporučuje využívat vlakové linky. Autobusové linky 104 až 109 jezdí se zpožděním až 90 minut.

10.30 hodin (Olomoucký kraj):
Na možné komplikace v dopravě upozornil také Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Uvedl, že z důvodu intenzivního sněžení je možné omezení autobusové dopravy na Olomoucku, Přerovsku, Prostějovsku, Hranicku, Šternbersku a Uničovsku. V oblastech Jesenicko, Zábřežsko a Šumpersko jedou autobusy téměř bez zpoždění. Všechny autobusy v Olomouckém kraji vyjely, zpoždění se pohybuje v rozmezí 20 až 30 minut.

10.24 hodin (Olomouc):
Zatímco autobusy linky číslo 17 opět jezdí až do Nemilan. Naopak linky číslo 12 a 19 jsou ukončeny v zastávce Pekárny a neobsluhují zastávky U Mlýna a Holice. Na vybraných linkách pak nadále trvají zpoždění od 10 do 30 minut.

10.01 hodin (Ostrava):
Sníh začíná komplikovat také provoz městské hromadné dopravy v Ostravě. Podle Dopravího podniku Ostrava jezdí některé linky kvůli silnému sěžeí a tvorbě kolon se zpožděním od 30 do 45 minut. Po tuto dobu nemusí podle dopravního podniku docházet k navazování jednotlivých spojů a přípojů a může docházet k výpadkům jednotlivých spojů. Trolejbusová linka číslo 104 jezdí se zpožděním až 40 minut.

09.46 hodin (ČR):
Prakticky bez problému jezdí vlaky. Jediné větší zpoždění, které evidují České dráhy, je u rychlíku z Břeclavi do Bohumína, který v těchto chvílích přijíždí do cílové stanice se zpožděním 45 minut. Ostatní vlaky jezdí se zpožděním do 10 minut.


Záběr kamerového systému v Olomouci u Okresního soudu (28. ledna 2019, FofrNet).

09.18 hodin (Olomouc):
Stále trvají zpoždění a řadě autobusových linek. Z důvodu nesjízdné komunikace je navíc autobusová linka číslo 17 ukončena v zastávce Jižní. Zastávky Slavonín, Dům seniorů; Slavonín, křižovatka; Kyselovská; Slavonín,Cihelna; Nemilany nejsou dočasně obsluhovány.

09.01 hodin (Znojmo):
Cestující ve Znojmě si na městskou dopravu musí počkat. Podle společnosti ZDS Psota jsou totiž silnice pro autobusy MHD téměř neprůjezdné. 

08.45 hodin (Jihomoravský kraj):
Z důvodu napadnutí velké vrstvy sněhu a tedy nesjízdnosti vozovky dochází ke zpožďování linek či úplné zastavení. Podle informací Znojemské dopraví společnosti ZDP Psota již od páté hodiny ranní stojí autobusy linky číslo 108 uvíznuté v Lechovicích. "Silničáři nejsou schopni projet a silnici ošetřit z důvodu blokování kamionů a nezodpovědných řidičů," uvádí společnost na svém facebooku.

08.35 hodin (Zlín):
S problémy v dopravě se potýká také Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. "Mnohé úseky sítě městské hromadné dopravy staly dočasně nesjízdnými. Došlo k narušení pravidelnosti provozu prakticky v celé síti. Některé spoje musely být vynechány, jiné nabírají velká zpoždění. Některé kopcovité úseky dočasně nejsou obsluhovány," informoval ráno tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota s tím, že standardní provoz bude obnoven, jakmile budou komunikace bezpečně sjízdné a průjezdné.

08.21 hodin (Olomouc):
Městská hromadná doprava s menšími zpožděními jezdí v Olomouci. Dopravce eviduje zpoždění okolo 10 minut na linkách číslo 1, 12, 14 a 17, více než 20 minut opožděně jezdí spoje linek číslo 11, 16, 18, 25, 27 a 28 a s půlhodinovým zpožděním musí cestující počítat na lince číslo 15. 

07.59 hodin (Brno):
Se zpožděním se potýkají cestující v brněnské městské hromadné dopravě. Důvodem je především silné sněžení, které s sebou přineslo řadu dopravních nehod, nesjízdné úseky a například ve Šlapanicích se vzpříčil kamion, což zcela vyřadilo z provozu trolejbusovou linku číslo 31. 

07.45 hodin (ČR):
Informační portál Vlčoun.cz zahájil online zpravodajství zabývající se aktuální sněhovou situací. Situace se komplikuje především na Moravě a ve Slezsku, kde od brzkých ranních hodin kolabuje doprava.


Vzpříčený autobus městské dopravy blokující dopravu (28. ledna 2019, DPMB aktuálně).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!