Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Začal osmý ročník veletrhu Czechbus

PRAHA - Osmý ročník veletrhu Czechbus opět zaplnil areál holešovického výstaviště. Návštěvníci mohou zhlédnout zbrusu nové autobusy, seznámit se s novinkami servisní techniky nebo se pokochat doprovodným programem.

/ONLINE/ Informační portál Vlčoun.cz v části prvního dne pro čtenáře připravuje průběžné online zpravodajství...


Pravé křídlo paláce je vždy plné autobusů (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Hned v úvodu prvního dne se hned zkraje uskuteční krátké představení nového jednotného vzoru potahů sedadel do nových autobusů PID ve spolupráci s Matějem Hoškem. Následovat budou tiskové konference výrobců autobusů SOR Libchavy, ŠKODA Electric a SOLARIS, během kterých budou především zástupcům médií představeny novinky, plány a aktuality ze zákulisí společností. Oficiální zahájení veletrhu se pak uskuteční ve 12.30 hodin.

Nejen o novinkách ale Czechbus je. Tradičně potěší i milovníky veteránů a regenerace technického historického dědictví. Na velké ploše v závěru Levého křídla připravuje tradiční velkolepou prezentaci RTO klub a navíc zde bude k vidění i unikátní Š 706 RTTN a návěs NO 80, vyrobený jako jediný prototyp. "Samozřejmě i poslední den konferencí bude patřit právě veteránům. Uskuteční se vždy hodně očekávané Setkání mistrů renovací, připravované ve spolupráci se Sdružením dopravních podniků ČR," zmínila Daniela Vocetková, marketingová manažerka veletrhu.


Škoda, SOR nebo Solaris letos nebudou chybět (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

A jaký je první den veletrhu Czechbus? Podívejte se minutu po minutě...

12.32 hodin: Osmý ročník veletrhu Czechbus je oficiálně zahájen. Bylo oznámeno, že letošní ročník se na výstavišti v Holešovicích koná naposledy. Další ročníky se budou konat v areálu výstaviště v Letňanech. Co se týče vystavovatelů, letošního ročníku se zúčastní přes osm desítek subjektů. 

11.24 hodin: Prezentovaná vozidla na letošním veletrhu jsou již v novém faceliftu. Jsou vybaveny novou přední směrovou tabulí, novým tvarem přední stěny, celkově novým designem čelní masky, novým systémem osvětlení se stoprocentním LED osvětlením. Solaris Urbino 12 LE lite hybrid je vybaveny elektromotorem, ma lehčí skelet, pohonným systémem normy Euro 6 a celkově s nižšími provozními náklady. Solaris Urbino 12 Electric je pak vozidlo oceněné titulem Autobus roku 2017. Jsou vidět v mnoha českých městech Polska, ale i dalších zemích Evropy. Solaris pracuje na nových autobusech, jako je 24 metrový dvoukloubový trolekbus nebo elektrobus Solaris Trollino 24 nebo bezemisní vodíkový autobus Urbino 12 hydrogen. Solaris dále pracuje také na vlastním servisu.

11.20 hodin: Solaris je schopen zajistit dodání nejen vozidel, ale také kompletní infrastruktury, což se týká především elektrobusů a parciálních trolejbusů. Do Evropy bylo objednáno 357 Urbino Electric, což je velmi významné číslo. 

11.12 hodin: Trh s elektrovozidly se dynamicky rozvíjí a společnost Solaris tak prodává vice než 1000 elektrobusů. Podle předpokladu se v roce 2030 bude prodávat az 45 procent elektrobusů. Od roku 2013 ujely elektrobusy Solaris vice než 9 milionu kilometrů, což je 225x objezd zeměkoule. 

11.09 hodin: Společnost Solaris, která se po roční přestávce na veletrh vrátila, zaměstnává 2500 zaměstnanců. Ročně vyrobí 1500 autobusů. Dne 4.září letošního roku došlo ke změně majitelů a Solaris se stal součástí Skupiny CAF, díky tomu došlo k umocnění pozice obou značek na mimoevropských trzích.

10.27 hodin: Společnosti Škoda Electric představila na dnešním veletrhu Czechbus elektrobus Škoda 29BB, který slouží městské hromadné dopravě v Českých Budějovic. Jde o nejkratší vůz vyrobený českou Škodovkou. Elektrobus ma kapacitu 45 osob, z toho 21 míst pro sedící. 

09.52 hodin: Společnost SOR představuje novinky ve své výrobě, jako například kloubový SOR NS18 diesel. V letošním roce česká společnost vyrobila na 600 autobusů, stala se dodavatelem nových technologií do řady dopravních podniků. Pro elektromobily SOR se rozhodl například Hradec Králové a Olomouc. Společnost připomněla také dosud úspěšnou spolupráci se společnosti Škoda Electric. Nové zakázky jsou také tématem tiskové konference. Výrobce zmiňuje především nového dopravce Transdev, který zvítězil ve výběrovém řízení na zajištění dopravy na severní Moravě. 

09.00 hodin: Veletrh Czechbus se otevírá návštěvníkům, potrvá až do čtvrtka denně od 9.00 do 17.00 hodin. Návštěvníci zaplatí za vstupenku 150 korun, odborníci po registraci 100 korun, děti do 15 let zdarma stejně, jako po předložení seznamu žáků na pokladnách také samotní studenti. Dění prvního dne veletrhu Czechbus monitoruje za Informační portál Vlčoun.cz Filip Vlček, Petr Strejček a František Živnůstka. Fotografie sledujte na facebookové stránce Vlčoun.cz.


Autobusy jsou vystaveny i před palácem (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!