Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus letos nabídne 21 značek autobusů

PRAHA - Jednadvacet značek autobusů, tři konference, semináře, jednání Komise pro dopravu Asociace krajů ČR, Divize finalistů AutoSAP a Odborné sekce osobní dopravy Česmad Bohemia. To nabídne již osmý ročník veletrhu Czechbus.

Ten se uskuteční od 20. do 22. listopadu na výstavišti v Holešovicích, o vstupenky bude možné soutěžit na Vlčounovi od 5. listopadu...


Pohled na venkovní expozici na loňském ročníku (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Dá se říci, že na každém stánku bude nějaká větší či menší novinka. Například SOR Libchavy přijde dokonce se světovou premiérou, a to s novým typem městského autobusu SOR NS 18 diesel. Značka Volvo přiveze úplně nový coach, obdobně jako VDL BUS & Coach nabídne novou generaci autokarů Futura. Po roční pauze se na veletrh zase velkou expozicí vrací polský Solaris, po šesti letech dokonce španělský Beulas a úplně nově ukrajinský Etalon kooperující se značkou DAF. Se světovou premiérou ale přichází i polský Intap, plánuje hned dvě nové sedačky do autobusů.

Na veletrhu budou k vidění například také značky Scania, Iveco Bus, MAN Truck & Bus, Mercedes, Setra, Neoplan, Škoda Electric, Turancar - Isuzu, Rošero, BusPlan a další společnosti. Z dalších firem, z oblasti garážové a servisní techniky, komponentů pro autobusy a IT a informačních technologií, zmiňme například Anvi Trade, Molpir, Kiel Polska, Mikroelektronika, Actia, Voith, Buse, Bustec, Europart, Ing. Ivo Herman nebo třeba Mobil Board.


Pravé křídlo výstaviště nabízí zajímavý pohled (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Na velké ploše v závěru Levého křídla připravuje tradiční velkolepou prezentaci RTO klub a navíc zde bude k vidění i unikátní Š 706 RTTN a návěs NO 80, vyrobený jako jediný prototyp a také historický motor a převodovka – to vše v expozici ČSAP - Alois Koutek. Poslední den konferencí, čtvrtek, bude patřit právě veteránům - uskuteční se vždy hodně očekávané Setkání mistrů renovací, připravované ve spolupráci se Sdružením dopravních podniků ČR.

První den veletrhu zaplní Konferenční sál akce připravená Sdružením pro dopravní telematiku, a to Veřejná doprava online. A hned ve středu na ni naváže Konference Elektrické autobusy pro město VII, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA - Consulting Services pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR. Ve Střední hale bude však k dispozici i seminární sál, kde program chystá například Centrum služeb pro silniční dopravu, ROPID, Arriva Transport, lákavé doprovodné programy představí i další vystavovatelé – první bude věnován využití technologie 3D tisku pro výrobce autobusů i pro jejich provozovatele, druhý pak dotacím a všemu s tím souvisejícím pro oblast hromadné dopravy osob.


Letos nebudou chybět Scanie, Iveco ani Solaris (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Tradiční záštity veletrhu poskytlo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz průmyslu a dopravy ČR a také, na doporučení své Komise pro dopravu, Rada Asociace krajů ČR. Generálním partnerem pro letošní ročník se stává Dopravní podnik hlavního města Prahy. Odborným partnerem je tradičně Sdružení dopravních podniků ČR, dále ROPID, Sdružení pro dopravní telematiku. A také soutěž o nejlepší expozici Arriva Grand Prix Czechbus má svého partnera, opět společnost Arriva.

A mezi mediálními partnery své místo má již třetím rokem také Informační portál Vlčoun.cz. Ten pro čtenáře připravuje soutěž o vstupenky, která se uskuteční od pondělí 5. listopadu do neděle 11. listopadu. Následně vyhlásíme výsledky a vítězům pošleme vstupenky v hodnotě 150 korun!


Organizátor veletrhu Czechbus Jan Novotný (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!