Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2017: SOR představil autobusy i web

PRAHA - Úspěšným výrobcem autobusů je libchavská společnost SOR. Za svojí existenci stačila vyrobit téměř osm tisíc autobusů, z toho polovina jezdí v dopravních podnicích napříč Českou republikou.

/CZECHBUS 2017 - 13. díl/ Informační portál Vlčoun.cz postupně přiblíží nejvýznamnější vystavovatele samostatnými články...


SOR NB 12 electric u stánku výrobce (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Český výrobce autobusů SOR Libchavy představil na letošním veletrhu Czechbus novinku v podobě celonízkopodlažního autobusu SOR NS 12 electric a SOR NS 12 diesel pro městskou hromadnou dopravu. Moderní a ekologický celonízkopodlažní autobus s možností variabilního uspořádání sedadel v interiéru nebo různých kombinací dveří umožňuje široké využití autobusu ve všech městských aglomeracích.

Druhým vystaveným exponátem uvnitř pravého křídla Průmyslového paláce pak byl vůz SOR NBG 12, který je již zařazen u dopravce ČSAD MHD Kladno. Vůz určený pro městský provoz pojme až 34 sedících cestujících. Výrobce dále uvádí, že konstrukční řešení technických celků dosahují ekonomicky hospodárného provozu vozidla. 


Interiér výše uvedeného vozu NB 12 electric (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Společnost SOR Libchavy dále také oficiálně spustila novou podobu webových stránek. Ačkoli tomuto tématu se věnovalo na tiskové konferenci velké množství času, je velkou škodou, že se na webu neobjevila zmínka o účasti společnosti na letošním veletrhu Czechbus. Místo toho zde je umístěna jen aktualita o spuštění nových webovek a dále nabídka pracovních možností u výrobce.

Venkovní plocha pak nabídla podívanou v podobě notoricky známého elektrobusu EBN 11, který dva roky jezdil na vybraných linkách Dopravního podniku hlavního města Prahy. Právě tyto zkoušky vedly dopravce k tomu zahájit trolejbusový provoz hybridními vozy s pomocí nabíjení na obratišti i za jízdy.


Varianta nového autobusu v provedení diesel (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Samozřejmě, že u prezentačního stánku společnosti bylo možné získat také další podrobnější informace. Společnost SOR Libchavy vznikla v roce 1991 s podnikatelským záměrem zabývat se vývojem, výrobou, prodejem a servisem malých autobusů. Postupem času se společnost vyvinula v moderní automobilku s širokou nabídkou výrobkového portfolia. Největší zakázka pochází z roku 2009, kdy začal SOR do Prahy dodávat první z šesti set vozidel NB12 a NB18.

Mediálním partnerem veletrhu Czechbus byl i letos Informační portál Vlčoun.cz. Pro čtenáře tak nyní prostřednictvím samostatných článků přibližuje nejdůležitější a nejzajímavější vystavovatele a výrobce, kteří se na veletrhu v letošním roce prezentovali.


Městký autobus SOR kladenské MHD (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!