Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2017: Škoda má elektrobus E'City

PRAHA - Společnost Škoda Electric poprvé veřejnosti v rámci veletrhu Czechbus 2017 představila nový elektrobus Škoda E’City. Nový elektrobus vznikl na základě spolupráce s firmou Iveco, která dodala karosérii.

/CZECHBUS 2017 - 7. díl/ Informační portál Vlčoun.cz postupně přiblíží nejvýznamnější vystavovatele samostatnými články...


Novinka ve výrobním plánu Škodovky (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Vývoji životnímu prostředí šetrných prostředků městské hromadné dopravy se Škoda věnuje dlouho. V posledních letech se trh rychle mění. Elektrobusy jsou velký trend. Jsou tiché, v místě provozu bez emisí a infrastruktura k jejich dobíjení není komplikovaná. Jen v posledních třech letech bylo představeno hned několik nových typů. Dle slov obchodního ředitele Radka Svobody není spolupráce s firmou Iveco v žádném případě novinkou.

"V minulosti jsme společně úspěšně realizovali celou řadu projektů trolejbusů. Nyní tedy naše portfolio rozšiřujeme navíc o společné elektrobusy. Nově představený model E’City je zajímavý především modulární koncepcí výzbroje, která umožňuje velmi snadno přizpůsobit provedení vozidla na míru požadavkům konkrétního zákazníka. To se týká zejména různých variant provozu s ohledem na možnosti nabíjení nebo délky tratí. K dvanáctimetrové variantě brzy přibude také kratší desetimetrová a dlouhá osmnáctimetrová verze," uvedl Svoboda.


Interiér městského autobusu E'City (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Škoda Electric získala v posledním roce několik kontraktů na dodávku těchto moderních vozidel. Na konci letošního září podepsala Škoda Electric kontrakt na dodávku jedenácti nových elektrobusů do Českých Budějovic. Od března letošního roku slouží v systému hromadné dopravy deset vozidel stejného typu v severomoravském Třinci, v tomto případě elektrobusy provozuje společnost Arriva Morava. Jeden pilotní elektrobus dodala Škoda Electric letos také společnosti Arriva Nové Zámky na Slovensko, další budou brzy jezdit v Žilině. "Zájem o elektrobusy roste. Přínos elektromobility pro města je jednoznačně pozitivní," doplnil Radek Svoboda. 

Tímto projektem však spolupráce obou společností nekončí. Ve čtvrtek si přiblížíme další produkty, spojující značky Škoda a Iveco. Mediálním partnerem veletrhu Czechbus byl i letos Informační portál Vlčoun.cz. Pro čtenáře tak nyní prostřednictvím samostatných článků přibližuje nejdůležitější a nejzajímavější vystavovatele a výrobce, kteří se na veletrhu v letošním roce prezentovali.


Výstavní stánek společnosti Škoda na Czechbusu (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!