Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2017: Buse, firma s tradicí 25 let

PRAHA - Tradičním výrobcem informačních systémů nejen pro vozidla městské hromadné dopravy, je společnost Buse Blansko. Ta v letošním roce oslavila nádherné 25. výročí od svého vzniku.

/CZECHBUS 2017 - 6. díl/ Informační portál Vlčoun.cz postupně přiblíží nejvýznamnější vystavovatele samostatnými články...


Výstavní stánek společnosti Buse Blansko (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Již od svého počátku se společnost Buse Blansko řadí mezi významné světové dodavatele informačních systémů pro veřejnou dopravu. Sídlo a výrobní haly má společnost v Blansku a zaměstnává celkem 115 zaměstnanců. Má dvě dceřinné společnosti ve Wuppertalu a v Budapešti, obchodní zástupci ale fungují také v Německu, Polsku, Lotyšsku, Estonsku, Rumunsku, CHorvatsku, na Ukrajině a v Japonsku a samozřejmě také na Slovensku.

Minulostí jsou již tlačítkové palubní počítače. Společnost Buse Blansko představila dotykový LCD palubní počítač, který porovnává aktuální polohu s jízdním řádem a shromažďuje a vyhodnocuje informace připojeným systémům. Na palubní počítač lze napojit další zařízení, jako jsou informační panely, odbavovací zařízení, řízení preference na křižovatkách, kamerový systém nebo třeba vzdálenou diagnostiku systémů. 


Nechyběly ani ukázky inteligentních zastávek (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Pryč je také doba diodových vnitřních informačních panelů. I tady pomyslnou štafetu převzaly LCD displeje, na kterých lze zobrazit vše od textů po náročnou grafiku. Tyto monitory jsou vybaveny pasivním chlazením a poskytují možnost zobrazit informace o trase spoje, reklamu i další online zprávy. 

Vnější informační panely, jejichž výrobou se společnost zabývá již od roku 2002, jsou trvale zdokonalovány s využitím energeticky efektivních a moderních LED zobrazovacích a řídících technologií. Buse vyvinulo vlastní design nelementů skládajících se ze super svítivých LED diod a plastových nosičů. Široká škála velikostí LED panelů a jejich variant umožňuje společnosti v krátké době dodat panel pro každý projekt.


LCD panely byly také vystavovány (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

I přes tyto inovativní novinky se společnost Buse nadále zabývá vývojem také klasických vnějších DOT-LED panelů, v nabídce zákazník najde také léty osvědčené vnitřní LED panely. Společnost Buse Blansko se zabývá také vývojem vlastního kamerového systému k použití v prostředcích městské hromadné dopravy, dále systémem automatického sčítání cestujících, či inteligentních zastávek. Vše bylo na letošním Czechbusu prezentováno.

Mediálním partnerem veletrhu Czechbus byl i letos Informační portál Vlčoun.cz. Pro čtenáře tak nyní prostřednictvím samostatných článků přibližuje nejdůležitější a nejzajímavější vystavovatele a výrobce, kteří se na veletrhu v letošním roce prezentovali.


V neposlední řadě byla prezentována i další technika (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!