Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2017: Iveco boduje s Crosswayem

PRAHA - Iveco Bus, přední evropský výrobce autobusů, představil na letošním již sedmém ročníku veletrhu Czechbus nové modely. Tím tak rozšířil řadu městských, meziměstských i turistických autobusů.

/CZECHBUS 2017 - 5. díl/ Informační portál Vloun.cz postupně přiblíží nejvýznajmnější vystavovatele samostatnými články...


Pohled na expozici Iveco zhrchu (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Vozem Crossway Low Entry Natural Power 12M kompletuje Iveco Bus svou řadu městských a meziměstských autobusů a činí tak další velký krok na poli nízkoemisní dopravy. Jako průkopník na poli autobusů s alternativním pohonem slaví Iveco Bus úspěchy díky modelům na hybridní pohon a zemní plyn. Nyní jde ještě dále a nabízí vozy řady Crossway ve verzi Natural Power, k jejichž pohonu využívá kombinaci zemního plynu a biometanu. Toto ekologické řešení zaručuje snížení emisí pevných částic téměř na nulu a emisí oxidu dusíku o více než třetinu. Také hlučnost je snížena na polovinu a vůz nabízí v provozu mimořádně nízkou hladinu hluku pro řidiče, cestující i lidi v nejbližším okolí.

Vůz Low Entry Natural Power, který zažívá českou výstavní premiéru, byl koncipován se záměrem co nejlépe uspokojit požadavky městské a meziměstské dopravy a přitom splňovat nároky na ekologicky šetrný provoz. Na veletrhu Busworld 2017, kde byl představen poprvé, získal titul Sustainable Bus of the Year 2018 v kategorii meziměstských vozů. Iveco Bus upevňuje tímto vozem svou pozici ideálního partnera pro trvale udržitelnou dopravu.


Nablýskané autobusy Iveca nebyly jediné (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Dalším novým vozem, který se po světové premiéře na Busworld v Kortrijku představuje i na českém trhu, je třínápravový Crossway Low Entry o délce 14,5 m. Skvělý přírůstek do řady Crossway je k dispozici se dvěma či třemi dveřmi a díky své výjimečné přepravní kapacitě je optimální pro vysoce frekventované příměstské a meziměstské trasy. Dále rozšiřuje už tak rozsáhlou řadu Crossway, jež je synonymem spolehlivosti a efektivnosti a má na svém kontě již přes 30 000 prodaných vozů. Crossway LE se také stal vítězem letošního ročníku soutěže International Bus & Coach, která byla poprvé věnována nízkopodlažním autobusům.

Třetí novinkou a hlavním tahákem venkovní expozice je model Evadys v nové turistické verzi. Ta je vhodná obzvláště pro kratší turistické cesty a výlety, díky své univerzálnosti však dokáže uspokojit i rostoucí poptávku po vozech pro regionální a celostátní linky. Jednoduše řečeno, tento vůz je ideální pro cesty s častými zastávkami, pro něž jsou klasické turistické autobusy méně vhodné, ale které jsou zároveň dost dlouhé na to, aby vyžadovaly vysoký výkon a komfort pro cestující. Evadys patří do luxusního segmentu meziměstských/turistických autobusů, které nabízejí vysoký výkon, komfort a velkou kapacitu prostoru pro zavazadla. Tento model, vyráběný v závodě ve Vysokém Mýtě, doplňuje řadu turistických autobusů Iveco Bus jako mezičlánek mezi modely Crossway a Magelys.


Pohled na stanoviště řidiče jednoho z vozů (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Nová ekologická řada minibusů Blue power, zahrnuje minibusy Daily Hi-Matic Natural Power a minibus Daily Electric, který je další českou premiérou na stánku IVECO BUS. Minibus Daily Electric byl do prodeje uveden roku 2009 a od té doby je průběžně vylepšován. Získal si spoustu obdivovatelů díky své efektivnosti, univerzálnosti a šetrnosti k životnímu prostředí, k níž je potřeba připočíst i 100% recyklovatelné akumulátory. Tento minibus s nulovými emisemi je ideální pro městská centra a kyvadlovou dopravu. Má dojezd 110 či 160 km se dvěma nebo třemi sodíko-niklovými akumulátory o vysoké hustotě v kombinaci s ultrakapacitory o vysokém výkonu, které zlepšují výkon vozu a životnost akumulátorů.

Systém regenerativního brzdění využívá kinetickou energii a přeměňuje ji na elektřinu pro dobíjení akumulátorů. Flexibilní režim dobíjení, patentovaný společností Iveco, umožňuje pomocí elektrické zásuvky a jediné zástrčky dobít akumulátory do 24 hodin při dobíjení doma, do 10 hodin v soukromých či veřejných dobíjecích stanicích, nebo do 2 hodin při rychlo-dobíjení ve veřejných dobíjecích stanicích.


Také venkovní expozice nabízela pokoukání (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Závod ve Vysokém Mýtě je největším výrobním závodem Iveco Bus. Společnost Iveco Czech Republic navazuje na více než 88letou tradici výroby autobusů v tomto městě. Firma, známá od roku 1948 pod jménem Karosa, se již ve druhé polovině čtyřicátých let minulého století orientovala převážně na výrobu autobusů a je spojena s řadou úspěšných a dnes legendárních vozidel. Jedná se o typ 706 RTO, ale i o další řady ŠM, ŠL, ŠD, 700 a 900.

Na tyto úspěšné typy navázala vozidla Crossway - nejúspěšnější meziměstský autobus současnosti. Výrobní závod doposud vyrobil více než 30 000 vozidel Crossway. Výroba dále zahrnuje vozidla typu Crossway Low Entry, Line, POP a PRO s různými typy motorů v mnoha výrobních modifikacích a nový model Evadys.


Téměř nekonečný zástup autobusů Iveco (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Iveco Bus je značkou CNH Industrial N.V., celosvětového lídra v oblasti kapitálových produktů, jehož akcie jsou obchodovány na newyorské burze Stock Exchange a na italské burze Borsa Italiana v Miláně. Iveco Bus, významný hráč na poli veřejné dopravy a jeden z největších výrobců autobusů v Evropě, vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu vozidel, která splňují veškeré nároky veřejných a soukromých dopravců. Rozsáhlá servisní síť Iveco Bus a Iveco zaručuje technickou podporu všude, kde jsou vozidla Iveco Bus používána.

Mediálním partnerem veletrhu Czechbus byl i letos Informační portál Vlčoun.cz. Pro čtenáře tak nyní prostřednictvím samostatných článků přibližuje nejdůležitější a nejzajímavější vystavovatele a výrobce, kteří se na veletrhu v letošním roce prezentovali.


Crosswaye jsou úspěšnými nástupci Karos (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!