Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravní podniky se spojují v boji proti AIDS

ČESKÁ REPUBLIKA - První prosinec je celosvětovým dnem boje proti AIDS a České společnosti AIDS pomoc se opět podařilo do aktivit k tomuto dni zapojit dopravní podniky větších českých a moravských měst.

V Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Liberci, Českých Budějovicích, Teplicích a Opavě vjedou preventivní tramvaje či trolejbusy...


Praha je tradičním dopravcem tramvaje proti AIDS (1. prosince 2016, Jakub Lachout).

Občané a návštěvníci těchto měst v těchto vozech budou moci získat informace o problematice HIV/AIDS včetně té, kde se ve svém regionu mohou nechat otestovat. Tramvaje, trolejbus, respektive autobusy vyjedou 1. prosince odpoledne a budou v nich dobrovolníci, medici a preventisté, kteří zodpoví pasažérům jejich dotazy.

Cestující dostanou také preventivní balíčky a budou moci přispět na boj proti AIDS zakoupením odznáčku se symbolem červené stužky. Výtěžek z prodeje poputuje na další preventivní aktivity. V Liberci a v Českých Budějovicích se zájemci ve stejnou dobu budou moct nechat otestovat krevními rychlotesty na HIV. V Českých Budějovicích na zastávce Jaroslava Bendy v ulici Antonína Barcala a v Liberci v sanitce České společnosti AIDS pomoc ve Fügnerově.


Tramvaj v Praze projede část sítě zcela zdarma (1. prosince 2017, Jakub Lachout).

"Preventivní tramvaje nejsou v Česku žádnou novinkou, minimálně to platí o Praze a Ostravě. Česká společnost AIDS pomoc organizuje preventivní tramvaj v Praze již 14. rokem a poloviční dobu v Ostravě. Šalinu v Brně již několikrát vypravilo sdružení Společně proti AIDS, a preventivní tramvaj dříve jezdila i v Plzni," řekl Jiří Pavlát, ředitel Domu světla. V Opavě relativně nedávno umožnili dobrovolníkům informace poskytovat v běžných spojích linky číslo 201.

V některých městech se ale k preventivní akci nepřipojují. "Jsou však také dopravní podniky, kupříkladu v Ústí nad Labem, kde stále narážíme na nepochopení a neochotu na této preventivní aktivitě spolupracovat," dodal zklamaně Pavlát.


Také Ostrava je tradičním dopravcem stejné akce (1. prosince 2016, Ondra Kašpárek).

Tramvaje vyjedou ve všech městech ve stejný čas, a to ve 14 hodin a jezdit budou do 17 hodin. Pouze tramvaj v Praze bude jezdit již od 13.00 hodin a její trasa skončí až okolo 18.00 hodiny. Většina dopravních podniků souhlasila s tím, že budou v rámci této akce pasažéry vozit bezplatně. Jízdní řády by měly být k dispozici na webových stránkách jednotlivých dopravních podniků.

Akci organizuje Česká společnost AIDS pomoc, provozovatel Domu světla, za pomoci a podpory některých dopravních společností. Především tedy Dopravní podnik hlavního města Prahy, Dopravní podnik města Brna, Dopravní podnik Ostrava, Dopravní podnik města Olomouce, Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, Plzeňské městské dopravní podniky, Dopravní podnik města České Budějovice, Arriva Teplice a Městský dopravní podnik Opava. Dále pak Rozkoš bez rizika, OLLOVE Olomouc, Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem, Místní skupina Novosedlice - Dubí - Proboštov Českého Červeného kříže Teplice a Velvyslanectví Spojených států amerických.


K akci se připojuje také Liberec (1. prosince 2016, Zdeněk Mazánek).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!