Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Po nedělní kalamitě se na tratě vrací vlaky

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy už obnovily provoz na většině tratí, které poškodila nedělní vichřice. Od rána se jezdí také na koridoru mezi Českými Budějovicemi a Prahou, na kterém uvízly tisíce cestujících.

Zatímco v neděli bylo vyřazeno přes šedesát tratí, v tuto chvíli jde již o jednotlivé úseky. Cestující mají nárok na odškodné...


Vlak najetý do stromu u Sázavy (facebook Tomáš Ferko - ČD Omezení provozu).

"Aktuálně je provoz omezen již jen na 12 tratích v České republice, na většině z nich je však zajištěna náhradní doprava," informoval v pondělí večer tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Výpadky spojů v některých úsecích mohou ještě potkat cestující především na Liberecku a v Jihočeském kraji.

Vlaky v tuto chvíli nejezdí na trati z Bakova nad Jizerou do Doks, z Františkových Lázní do Hazlova, z Lipna nad Vltavou do Vyššího Brodu kláštera, z Českých Velenic do Borovan, z Tábora do Bechyně, z Jihlavy do Veselí nad Lužnicí, z Veselí nad Lužnicí do Havlíčkova Brodu a z Golčova Jeníkova do Světlé nad Sázavou je provoz veden po jedné koleji. Na všech těchto tratích se počítá s tím, že se na ně vlaky vrátí nejpozději do úterního odpoledne.


(29. října 2017, čtenář Jaroslav Mareš).

Desítky cestujících se nyní obrací na České dráhy s žádostí o náhradu zaplaceného jízdného. "Platí standardní podmínky a kanály pro návratky z důvodu nevyužití na straně dopravce. Jízdné se v takovém případě vrací bez srážky," potvrdil tiskový mluvčí Petr Šťáhlavský. Odškodnění za zpoždění spojů bude mimořádně i ve vnitrostátní přepravě poskytováno dle evropsky platných pravidel. Nad rámec smluvních přepravních podmínek tedy bude cestujícím vyplaceno odškodnění za zpoždění vlaku, které se běžně pro případy dopadů počasí na vnitrostátní železniční dopravu nevztahuje.

V praxi to znamená, že České dráhy vrátí 25% ceny při zpoždění 60 až 119 minut, 50% při zpoždění 120 a více minut, nebo jednorázové odškodnění za každý zpožděný vlak pro držitele jízdenky IN100 ve výši 50 korun při zpoždění 60 až 119 minut a 100 korun při zpoždění 120 a více minut. Nárok na odškodnění je omezen minimální cenou zaplaceného jízdného v jednom směru na jednu osobu, které činí 400 korun v případě nároku na odškodnění ve výši 25% a 200 korun v případě nároku na odškodnění ve výši 50%.


Pohled na informační tabuli v Českých Budějovicích (29. října 2017, František Živnůstka).

Železniční dopravu prakticky zcela zablokovala nedělní vichřice, která se od nočních hodin přeháněla přes celou republiku. Postupně vyřazovala z provozu železniční tratě, mezi kterými byla například spojka z Českých Budějovic do Prahy nebo z Prahy do Ostravy. V celé republice byl zastaven provoz na více než šedesáti tratích. Na jihu Čech pak uvízly tisíce cestujících, kteří se vraceli z víkendu směrem do Prahy. 

Čtěte také...
- Online zpravodajství 29. října 2017 (vydáno 29. října 2017)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Desítky cestujících byly odkázány na autobusy (29. října 2017, František Živnůstka)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!