Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Evadys od Iveca se hodí na zájezdy

PRAHA - Nový zájezdový autobus z Vysokého Mýta byl poprvé představen v České republice na veletrhu Czechbus 2016. Hlavními přednostmi nového Evadysu jsou bezkonkurenční všestrannost a provozní výnosnost.

/CZECHBUS 2016 - 10. díl/ V několikadílném seriálu se Informační portál Vlčoun.cz vrací k jednotlivým vystavovatelům...


Česká premiéra Evadysu na Czechbusu (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Dispozičně je Evadys propojením mezi modely Crossway a Magelys, a doplňuje tak kompletní řadu zájezdových autobusů Iveco Bus. Nový Evadys o délce 13 m s motorem Cursor 9 400HP a s převodovkou Voith,, který se vyjímal na stánku Iveco Bus, byl speciálně navržen tak, aby splňoval nároky regionálních a celostátních linek, stejně jako nároky turistické dopravy na krátké a středně dlouhé vzdálenosti. Konstrukčně vychází z modelu Crossway, díky vyšší podlaze však nabízí až o 3 m3 větší úložný prostor.

Nový Evadys byl speciálně navržen tak, aby uspokojoval rostoucí nároky regionálních a celostátních linek, stejně jako nároky turistické dopravy na krátké a středně dlouhé vzdálenosti – nároky zaměřené na špičkové služby kombinované pro linkovou i zájezdovou dopravu. Je ideálně přizpůsobený cestám s častými zastávkami, pro něž se méně hodí klasické turistické zájezdové autobusy, ale které jsou zároveň dost dlouhé na to, aby vyžadovaly dokonalý výkon a komfort pro cestující.


Evadys ve společnosti s Crosswayem (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Evadys se může pochlubit stejnými rozměry jako Crossway. Nabízí i stejné přednosti z hlediska snadného ovládání, ergonomicky řešeného pracoviště řidiče, aktivních a pasivních bezpečnostních systémů (ABS, ASR, ESP, LDWS, R66.02) a spolehlivosti. Nový Evadys přináší také zvýšený komfort díky vylepšené aerodynamice a dvouhmotovému setrvačníku, který snižuje míru hluku a vibrací a v této třídě je vysoce ceněný. Tyto přednosti, spolu s antikorozní úpravou karoserie ponořením v kataforetické lázni pro zajištění její dlouhověkosti, zaručují vysokou zůstatkovou hodnotu vozu.

Nový Evadys vyniká také svým komfortem, standardně je vybaven dvojitými skly, vylepšenou izolací a na přání nabízí možnost sedadel vyšší kvality. Ke standardní výbavě rovněž patří výdechy klimatizace samostatné pro každého cestujícího, nepřímé LED osvětlení v prostoru pro cestující a elektricky ovládané okno řidiče.


Crossway pražského DP ev.č. 4508 (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Mezi možnosti na přání patří lednička zabudovaná do palubní desky, kávovar, kuchyňka, LCD monitory, USB zásuvky a wi-fi. K dispozici jsou tři typy dveří, z nichž lze vybírat pro potřeby různého uspořádání sedadel.

Buď jednokřídlé střední dveře v případě WC umístěného uprostřed, či dvoukřídlé střední dveře s dostatkem prostoru pro plošinu pro vozíčkáře a jednokřídlé zadní dveře, které umožňují maximální využití zavazadlových schrán s rekordní velikostí 10,2 m3, jež spolu s 1,8 m3 objemu vnitřních zavazadlových košů dávají celkem 12 m3 zavazadlového prostoru (u modelu o délce 12,96 m). Je možné si vybrat z 15 různých uspořádání sedadel, což z nového Evadysu činí ideální víceúčelový zájezdový autobus.


(24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Kromě nového Evadysu byl na vnitřní expozici vystaven i 13metrový autobus Crossway Low Entry City s dieselovým motorem Cursor 9 vyrobený pro Dopravní podnik hlavního města Prahy, který bude sloužit k přepravě cestující veřejnosti na lince Airport Express mezi pražským Hlavním nádražím a Letištěm Václava Havla. Autobus má speciálně upravený interiér pro přepravu většího množství zavazadel. Kromě plnohodnotné klimatizace interiéru nabídne cestujícím také možnost bezkontaktní platby, USB zásuvky nebo WiFi připojení.

Závod ve Vysokém Mýtě je největším výrobním závodem Iveco Bus. Společnost Iveco Czech Republic navazuje na více než 88letou tradici výroby autobusů v tomto městě. Firma, známá od roku 1948 pod jménem Karosa, se již ve druhé polovině čtyřicátých let minulého století orientovala převážně na výrobu autobusů a je spojena s řadou úspěšných a dnes legendárních vozidel. Jde o typ 706 RTO, ale i o další řady ŠM, ŠL, ŠD, 700 a 900.


Jeden vystavený exponát byl k vidění také venku (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!