Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Herman představil své novinky

PRAHA - Veřejnou dopravu ruku v ruce nutně doplňují také informační a odbavovací systémy. A ty kvalitně zastupuje česká společnost Ivo Herman, která i v letošním roce vystavovala svoje novinky.

/CZECHBUS 2016 - 9. díl/ V několikadílném seriálu se Informační portál Vlčoun.cz vrací k jednotlivým vystavovatelům...


Stánek společnosti Ivo Herman (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Ne úplně horkou novinkou, ale produktem, na kterém společnost neustále pracuje a vyvíjí jej, jsou kamerové systémy. Využití kamerových systémů ve vozidlech hromadné přepravy je důležitým bezpečnostním doplňkem provozu. Nasazením kamerových systémů se snižuje vandalismus a zvyšuje bezpečnost osob a majetku. Díky záznamům je možné také prokazovat další trestně-právní delikty jako krádeže napadení apod.

Propojením kamerového systému s infrastrukturou vozidla se ze systému stává aktivní součást vozidla, se kterou je možné mnohem komplexněji pracovat, než by tomu bylo při jeho pasivním nasazení jako samostatný systém.


Vlčoun.cz otestoval kamerové systémy (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Další novinkou jsou kombinované informační panely. Jsou typické tím, že mají z jedné strany panelu pro zobrazení plochu LED diod chovající se jako standardní vnější boční tabla vozidel, a z druhé strany panelu uvnitř vozidla širokoúhlý LCD displej pro zobrazení průběhu trasy cestujícím. V rámci provedení tento oboustranný boční panel musí respektovat obě velikosti, tedy délku bočního LED panelu a výšku širokoúhlého LCD. Jednotlivé LED panely a LCD displeje je možno kombinovat dle přání zákazníka.

Digitální označník typu praporek je další novinkou, kterou Ivo Herman prezentoval. Jde o speciální označník s integrovaným panelem, na který lze zobrazit až 24 textových znaků, počet řádků jsou tři nebo pět a poslední řádek může být použit jako dispečerský pro aktuální informování cestujících o situaci v dopravě.


Prezentace informačních zastávkových panelů (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Zajímavou novinkou byla také prezentace digitálních označníků s e-papírem. Displeje na bázi elektronického papíru či inkoustu jsou LCD displeje napodobující vzhled tradičního inkoustu na papíře. E-papír displeje se vyznačují extrémně nízkou energetickou náročností. Tyto displeje potřebují napájení pouze v případě, kdy se na nich mění zobrazované informace. Jakmile je na displeji něco zobrazeno tak již nepotřebuje další napájení a zobrazené informace na displeji zůstávají trvale do doby, než přijde požadavek na jejich změnu.

Elektronické zastávkové označníky s e-papír displeji jsou určeny především pro zobrazení statických jízdních řádů s možností vyhrazení části displeje pro dynamické zobrazení odjezdů vozidel ze zastávky a zobrazení dispečerských informací. Displeje jsou navíc odolné vůči povětrnostním vlivům a jsou v antivandalském provedení.


Herman je špičkou ve svém oboru (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!