Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Mikroelektronika opět s novinkami

PRAHA - Mikroelektronika je další z tradičních a známých firem, která na letošním veletrhu Czechbus nemohla chybět. Veřejnosti a zájemcům bylo představeno nové odbavovací zařízení Synergy OCC.

/CZECHBUS 2016 - 7. díl/ V několikadílném seriálu se Informační portál Vlčoun.cz vrací k jednotlivým vystavovatelům...


Zajímavé ohlédnutí za historií Mikroelektroniky (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Hlavním motem stánku byla pětadvacetiletá historie, kterou firma připomněla poutavou výstavkou svých výrobků. Vystaveny tak byly označovače jízdenek z devadesátých let typu USV24A, USV24B nebo první prototyp legendárního USV24C. Nechyběly ale ani moderní strojky až po terminály současnosti umožňující bezkontaktní platby. Právě takové shrnutí dává klientům jasně vědět, že Mikroelektronika pružně reaguje na trendy a poptávku dnešní doby.

Jednou z prezentovaných novinek určenou zejména pro oblast městské hromadné dopravy byl terminál Vega CVB pro odbavení pomocí 2D kódu typu QR, Aztec či jiného formátu. Takové označovací strojky mohou využívat například cestující v ostravských tramvajích, trolejbusech a autobusech od podzimu loňského roku.


Novinka - Odbavovací zařízení Synergy OCC (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Hlavní prezentovanou novinkou ale byla nová generace odbavovacího zařízení OCC. Jde o víceúčelové zařízení, které kombinuje funkce odbavovacího zařízení obsluhovaného řidičem, palubního počítače, základní jednotky odbavovacího a informačního systému a terminálu cestujícího. OCC v sobě spojuje přes 20 let zkušeností, nové trendy ve veřejné dopravě s využitím nejmodernějších technologií.

Odbavovací zařízení Synergy OCC disponuje výkonným procesorem s velmi krátkou dobou náběhu systému. Má odolný, ergonomicky tvarovaný plastový kryt, který lze dodat v různých barevných variantách a disponuje velkým vysoce odolným displejem s vysokým rozlišením a vynikající čitelností za různých světelných podmínek s automatickou regulací jasu. Terminál umístěný na otočném kloubu je možné natočit do vhodného úhlu vůči cestujícím. Zařízení je tak stranově nezávislé a lze ho využít i v atypických pozicích nebo ve vozidlech s řízením vpravo.


K prohlédnutí byla také další odbavovací zařízení (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Ovládání zařízení OCC je zajištěno pomocí dotykového displeje v kombinaci odolnými mechanickými tlačítky. Teplená tiskárna s ořezávačem tiskne jízdenky velmi rychle a jak již bylo uvedeno, tak platby za jízdné je možné provádět buď v hotovosti, bezhotovostně bezkontaktní čipovou kartou nebo bezkontaktní platební kartou.

Terminál cestujícího lze doplnit čtečkou 2D kódů. Zařízení je možné vybavit zabezpečenou odnímatelnou pokladnou pro rychlé a přehledné ukládání mincí a bankovek. Integrovaný akustický informační systém s nezávislými kanály pro vnitřek i vnějšek vozu a příposlech řidiče včetně vstupů pro mikrofon a sluchátka. Zařízení je schopno sledovat polohu pomocí systému GPS a Glonass.


Stánek byl strohý, ale plný kvalitních výrobků (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!