Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: MAN ukázal tři busy, jeden na plyn

PRAHA - Na letošním Czechbusu vystavil MAN Truck & Bus Czech Republic autobusy MAN i Neoplan pro linkový a zájezdový provoz. Dva exponáty v hale a jeden exponát venku budily pozornost.

/CZECHBUS 2016 - 6. díl/ V několikadílném seriálu se Informační portál Vlčoun.cz vrací k jednotlivým vystavovatelům...


Vystavený exponát Neoplan (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

MAN Lion’s Coach nebyl na Czechbusu poprvé. Návštěvníky však letos překvapil svým interiérem. Vystavený Lion´s Coach byl 5hvězdičkový autobus s VIP sedadly pro 30 cestujících a dva členy posádky. Mimořádná zde byla především konfigurace sedadel. Řady sedadel na levé straně jsou osazeny jednosedadly, na pravé straně potom dvousedadly. Takovéto komfortní uspořádání sedadel je již velmi úspěšné při nasazení na Business-dálkových linkách v Turecku.

V Evropě nabízel MAN tuto konfiguraci pouze u Starlineru, který však již není v nabídce a od roku 2015 u Tourlineru. Exponát byl na výstavu zapůjčen společností P&P transport and travel agency s.r.o., která v letošním roce odebrala hned pět takových autobusů pro dopravu v incomingové turistice.


Kabina řidiče ve vystaveném autobusu Neoplan (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Neoplan - Cityliner, vyznačující se od roku 2006 oceňovaným designem NEOPLAN „Sharp Cut Design“, ovlivňuje již několik desetiletí evropský trh zájezdových autobusů a je skutečným bestsellerem mezi vysokopodlažními zájezdovými autobusy. Se svojí certifikovanou spotřebou v provozním testu pouhých 19,8 l / 100 km je navíc i autobusem rekordmanem.

MAN Lion´s City L LE (s pohonem na CNG) - Se svým široce rozvětveným portfoliem městských autobusů MAN pokrývá nejrůznější potřeby měst na řešení dopravy. To zahrnuje kromě aspektu přepravní kapacity, a tedy délky a konceptu vozidel (počet dveří, uspořádání vnitřního prostoru, Low-Floor, Low-Entry) rovněž druh pohonu. Prostřednictvím MAN Lion’s City Hybrid a širokého portfolia CNG autobusů přináší MAN sériově přímo do ulic vyzrálé, udržitelné a z hlediska CO2 efektivní technologie budoucnosti. Letošní exponát na venkovní ploše v podobě 15metrového Low-Entry autobusu MAN Lion’s City L s pohonem na CNG byl toho nejlepším dokladem.


Na venkovní ploše se prezentoval MAN na CNG (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

MAN Truck & Bus Czech Republic - MAN vychází z více než 250 let zkušeností z působení v různých průmyslových odvětvích. Ve své dlouhé historii byla značka vždy ikonou nejen německého, ale i evropského průmyslu. Zastoupení mnichovské značky působí na automobilovém trhu v ČR již 24 let. Během této doby dodalo zastoupení značky v České republice nákladní vozidla MAN, autobusy a autokary MAN i NEOPLAN stovkám zákazníků využívajícím jeho služby včetně poprodejního servisu.

V České republice se podařilo vybudovat skvělé zázemí MAN se sídlem v Čestlicích u Prahy i další významné prodejní a servisní centrum v Rousínově. K nim nově přibyla další dvě vlastní Truck & Bus střediska v Ostravě a v Postřižíně u Prahy. O spokojenost zákazníků se stará rovněž hustá síť dealerů a smluvních servisních partnerů.


Druhý exponát na vnitřní ploše (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!