Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus: Škoda ukázala elektrobus do Třince

PRAHA - Zástupci Škody Electric společně s představiteli Třince i dopravce Arriva Morava na letošním Czechbusu slavnostně představili první z deseti elektrobusů, které budou zajišťovat MHD v Třinci.

/CZECHBUS 2016 - 1. díl/ V několikadílném seriálu se Informační portál Vlčoun.cz vrací k jednotlivým vystavovatelům...


Elektrobus od Škodovky pro MHD v Třinci (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Škoda Electric uspěla ve výběrovém řízení na dodávku elektrobusů pro společnost Arriva Morava, které budou provozovány v systému městské hromadné dopravy v Třinci. Jeden z těchto vozů zavítal i na výstavní stánek letošního veletrhu Czechbus.

"Elektrobusy, které budeme dodávat, jsou moderní bezemisní vozidla šetrná k životnímu prostředí s velmi tichým chodem. Vozy mají typově označení Škoda Perun HE. Při jejich výrobě využíváme nové atraktivní karoserie Solaris Urbino. Jedná se o velmi důležitý referenční projekt z hlediska rozvoje využití elektrobusů i v dalších městech," uvedl člen představenstva Škoda Electric Karel Majer.


Interiér elektrobusu pro Třinec (24. listopadu 2016, František Živnůstka).

Elektrobusy nahradí na páteřních linkách v Třinci doposud využívaná dieselová vozidla. Vozy budou obsluhovat během dne linky o délkách 110 až 150 kilometrů. Nabíjení baterií bude probíhat v depu v noci, každý z elektrobusů bude mít zpočátku vlastní malé dobíjecí zařízení. Do budoucna však projekt počítá s automatickou dobíjecí infrastrukturou přímo na vybraných zastávkách, čímž se dojezd i využití nových vozidel ještě zvýší.

Třinec se tak stane průkopníkem a ukazatelem budoucnosti městské hromadné dopravy v ČR, ale i v celé Evropě. Elektrobusy Škoda Perun jsou čistě bateriové bezemisní vozy, které díky svému tichému a ekologickému provozu mohou nahradit dieselové autobusy v historických centrech měst nebo obytných zónách. Škoda Electric se řadí k firmám, které úspěšně rozvíjejí projekty v oblasti elektromobility v tuzemsku i zahraničí. Zkušenosti s elektrobusty má jen málo měst, mezi nimi je například Hradec Králové, Plzeň a zkušebně také Praha.


První z deseti elektrobusů má představení za sebou (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Doprava se významnou částí podílí na prašnosti a zhoršené kvalitě ovzduší v Třinci. "Proto je naší povinností dělat všechno pro to, abychom životnímu prostředí pomohli. Třinec přijal koncept chytrého města, který v sobě obsahuje i podporu čisté mobility a 'chytrého' systému dopravy," řekla třinecká starostka Věra Palkovská.

"O využití elektrické energie ve veřejné dopravě usilujeme se společností Arriva už delší dobu, proto máme velikou radost, že bude Třinec mezi prvními městy v České republice, kde budou tyto moderní ekologicky čisté elektrobusy jezdit. Zlepšení kvality ovzduší znamená rovněž zlepšení kvality života, což je pointou hesla 'Třinec - město nabité energií'", dodala Palkovská.


Za volant usedla také starostka Věra Palkovská (22. listopadu 2016, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!