Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové Arriva Expressy začaly křižovat Moravu

BRNO, OLOMOUC - Již dva týdny jsou v provozu dvě nové autobusové linky společnosti Arriva. Takzvané Arriva Expressy si na trasách z Brna do Olomouce nebo Přerova oblíbily již desítky cestujících.

Moderně vybavené autobusy s wi-fi, USB zásuvkami a toaletami jezdí v pravidelných a snadno zapamatovatelných intervalech...


Nové moderní autobusy na lince Arriva Express v Olomouci (12. října 2016, David Stareček).

První linka spojuje Brno s Olomoucí přes Prostějov za 70 minut a 69 korun, druhá pak vyjíždí z Brna přes Kroměříž do Brna a trasu ujede za 75 minut a 79 korun. Arriva tak poprvé vstoupila s moderními, rychlými a také levnými dálkovými autobusy pod značkou Arriva Express na Moravu. V úplně nových autobusech MAN pro 59 cestujících je k dispozici klimatizace, wi-fi, polohovatelné sedačky a toalety.

Cestující mají také možnost platit za jízdenky také platebními kartami, studenti s žákovským průkazem mají slevu 25%. Většina vozů na nových linkách je vybavena USB dobíječi a zásuvkami na 230 voltů. 


Spoje jezdí v snadno zapamatovatelných intervalech (12. října 2016, David Stareček).

"Pro Arriva Expressy je typické, že mají minimum zastávek, aby dojely do cíle co nejrychleji. Zastavují vždy v centru měst, cestující platí levné jízdné a jezdí na nich pouze nejmodernější autobusy. Pro linky z Brna do Olomouce a Přerova jsme v září koupili pět nových autobusů," řekl obchodní ředitel Arriva Jiří Nálevka.

"Poprvé v Česku vyzkoušíme na palubě dálkových autobusů automaty s občerstvením. Nabídnou teplou kávu, chlazené nápoje i drobnosti k zakousnutí. Sortiment bude stejný jako v našich železničních expresech, které jezdí z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína. I v autobusech bude platit, že jde vždy o výrobky bez kritizovaného palmového oleje. Ceny občerstvení budou stejné ve vlaku i v autobusech," dodal.


Vozy jsou opatřeny logem Arriva Express (12. října 2016, David Stareček).

Ve špičce jezdí expresní autobusy na lince z Brna do Olomouce každou hodinu, mimo špičku je interval dvouhodinový. V Brně zastavuje Arriva Express na Ústředním autobusovém nádraží Zvonařka. V Olomouci zastavují na zastávce Pionýrská a směrem do Brna na autobusovém nádraží a také v centru u fakultní nemocnice. Jejich jedinou zastávkou je Prostějov, autobusové nádraží.

Na lince z Brna do Přerova jezdí autobusy v pravidelném intervalu dvou hodin. V Přerově odjíždí z autobusového nádraží, v Kroměříži z Milíčova náměstí a v Brně přijedou na Ústřední autobusové nádraží Zvonařka. 

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řád linky Brno - Olomouc si stáhněte zde.
- Kompletní jízdní řád linky Brno - Přerov si stáhněte zde.
  (zdroj: Arriva Transport).


Arriva Expressy si velmi rychle našly své cestující (12. října 2016, David Stareček).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!