Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vedlejšák není u Student Agency problém

ČESKÁ REPUBLIKA - Zkrácené úvazky usnadňují nástup do práce matkám nebo také studentům vysokých škol. Student Agency jej nabízí u pětiny pozic, nyní zaměstnává na zkrácený pracovní úvazek 15 procent zaměstnanců.

Takoví pracovníci mají u Student Agency dokonce nárok na firemní benefity, jako jsou stravenky nebo slevy na jízdenkách...


Roznášení novin je jednou z prací stevardek (5. dubna 2016, Student Agency).

Zkrácený pracovní úvazek představuje zejména pro matky po mateřské a rodičovské dovolené a pro studenty vysokých škol možnost, jak nastoupit do práce. "V posledních pěti letech vnímáme rostoucí poptávku po zkrácených úvazcích. Na zájem ze strany nejen uchazečů o práci, ale také našich stávajících zaměstnanců jsme pružně zareagovali. Aktuálně ve skupině Student Agency pracuje na zkrácený úvazek přibližně 15 procent zaměstnanců, v absolutních číslech jde o 300 kolegů," popsala personální ředitelka holdingu Student Agency Renáta Sklenářová.

Flexibilní pracovní úvazek je možné nastavit u palubního personálu zejména v autobusech RegioJet, ale také u některých specifických pozic v back office, konkrétně tam, kde to umožňuje provoz daného oddělení. "Pětina z inzerovaných pozic umožňuje zájemci zvolit si kratší úvazek. Aktuálně hledáme na poloviční úvazek například zkušené prodejce letenek v Praze nebo v Brně, ale také palubní personál do našich autobusů," dodala Sklenářová.


Stevardi také poskytují základní informace o jízdě (5. dubna 2016, Student Agency).

"Nerozumím tomu, proč se české firmy zkrácených úvazků bojí. Moje zkušenost je taková, že na zkrácených úvazcích jsou studenti, čerství absolventi nebo matky motivovaní a pracují se svým časem velmi efektivně. Zároveň zůstávají i v budoucnu vůči firmě loajální, protože si váží toho, že jim umožnila třeba po návratu z rodičovské sladit práci s rodinným životem," potvrdil majitel holdingu Student Agency Radim Jančura.

Zaměstnanci se zkráceným úvazkem mají ve Student Agency nárok na stejné benefity jako kolegové, kteří pracují na full time. Každý měsíc tak dostávají například stravenky. Jejich mzda se odvíjí především od jejich dovedností, například mzda prodejce letenek na poloviční úvazek se pohybuje okolo 15 tisíc korun hrubého.

Zůstávají v kontaktu i na mateřské

Zajímavým trendem posledních let je rostoucí počet mužů, kteří nastupují na rodičovskou dovolenou, a žen, které se ještě během mateřské rozhodnout částečně vrátit do práce a pracovat na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti. "Ještě před pěti lety jsme neevidovali žádný případ, kdy by chtěl náš zaměstnanec - muž nastoupit na rodičovskou dovolenou, od loňského roku je na rodičovské několik kolegů," potvrzuje Renáta Sklenářová.


Stevardka v autobusu RegioJet vydává cestujícím sluchátka (5. dubna 2016, Student Agency).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!