Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Škodovka dodá do Brna dvacet tramvají 13T

PLZEŇ, BRNO - Delegace z vedení města Brna dnes navštívila město Plzeň. Cílem cesty byla plzeňská firma Škoda Transportation, která vyrábí pro brněnský DP dvacet nových tramvají typu 13T (Elektra).

První tramvaj z dodávky dorazila do vozovny Medlánky v Brně již 14. července, tento týden došlo k převzetí druhého vozu...


Převzetí další z tramvají 13T pro Brno (20. července 2016, Škoda Transportation).

"Jsme potěšeni, že se nám podařilo úspěšně navázat na předchozí dodávky nízkopodlažních tramvají pro moravskou metropoli. U nově předávaných tramvají pro Brno je navíc realizováno několik desítek dílčích vylepšení. Mezi největší patří například instalace nového digitálního kamerového systému oproti analogovému, kolizní kamera v kabině řidiče, posuvná okna místo vyklápěcích nebo dveře od nového dodavatele," říká viceprezident Škody Transportation Petr Vízdal.

Plzeňská společnost Škoda Transportation dodá do konce roku 2016 do Brna dohromady 20 těchto tramvají v celkové hodnotě 1,2 miliardy korun. "Jedná se o letošní rekordní investici DPMB. Jsem tedy rád, že se této cesty zúčastnili i zástupci města Brna," uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.


Generální ředitel DP Brna Miloš Havránek (20. července 2016, Škoda Transportation).

Jedná se o pětičlánkové vozidlo se třemi hnacími podvozky, které umožňují snadný rozjezd i brždění. Moderní elektrická výzbroj a napěťové střídače tramvaje umožňují rekuperaci energie, což společně s asynchronními trakčními motory snižuje náklady na provoz i údržbu.

V prostorném interiéru je dostatek místa pro osoby se sníženou pohyblivostí či rodiny s kočárky. Vozíčkářům slouží výsuvné plošiny v místě druhých vstupních dveří. K pohodlí a bezpečnosti cestujících přispívá kromě snadného nástupu a výstupu do tramvaje i vnitřní a vnější kamerový systém a přehledný informační systém. Dalších 18 vozů má být předáno od září do konce roku 2016. Celkový počet vozů Škoda 13T v Brně se tak zastaví na čísle 49.


Celkem bude do Brna dodáno 20 nových tramvají (20. července 2016, Škoda Transportation).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!