Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Metrostav vyhrál zakázku na metro ve Finsku

PRAHA, HELSINKY - Výstavbu dalšího 2,7 kilometru dlouhého úseku metra, která zahrnuje ražbu tunelu a stanice Espoonlahti ve finských Helsinkách, bude mít na starosti Metrostav. Práce začaly tento měsíc. 

Z pětice uchazečů měl právě Metrostav nejlepší podmínky, a tak jeho zástupci se společností Länsimetro Oy již podepsali smlouvu...


Metrostav má se stavbou metra mnohaleté zkušenosti (20. února 2013, Metrostav).

Na vítězství v tendru mělo vliv i dobré jméno Metrostavu, které získal na předchozích a aktuálních stavbách ve skandinávských zemích. Těmi jsou například tunely Hédinsfjördur v letech 2006 až 2010 a Nordfjordur v letech 2013 až 2017 na Islandu aprávě budované tunely Veitastrond a Joberg v Norsku. Zakázku za přibližně 33 milionů Eur získal Metrostav ve sdružení s finskou společností Destia. Metrostav bude provádět ražby tunelů a injektáže, finský partner bude provádět lomovou ražbu ve stanici, razit vertikální šachty a odvážet rubaninu. 

"Jsem si jist, že jako firma s rozsáhlými zkušenostmi v ražení tunelů nejen ve Skandinávii zvládneme výstavbu podle plánu a bez závažnějších problémů. Čeká nás ražba dvou traťových tunelů metra v úhrnné délce 2 770 metrů v profilu 36,2 m2, ražba stanice Espoonlahti, rozpletu a dvou apendixů vedoucí k šachtám technologií Drill & Blast," řekl Aleš Gothard z Metrostavu, který bude mít ražení tunelů na starosti.


Ve Finsku vyhrál i díky dosavadnímu dobrému jménu (20. února 2013, Metrostav).

Vzhledem ke stagnujícímu stavebnímu trhu v České republice realizuje Metrostav včetně svých dceřiných společností přes 30 procent svých tržeb v zahraničí. Generální ředitel Metrostavu Pavel Pilát dodal, že zatímco za hranicemi firma cítí chuť a snahu investovat a využívat evropské dotace, v České republice si to sami komplikujeme.

"Přestože bychom raději stavěli v České republice a zlepšovali infrastrukturu a životní prostředí našim spoluobčanům důsledky současného stavu stavební legislativy nás nutí hledat zakázky v cizích zemích. Pracujeme nebo jsme v nedávné minulosti úspěšně pracovali na Islandu, v Norsku, v Polsku, ve Finsku, v Bělorusku, na Slovensku a v dalších zemích," dodal závěrem Pilát. 


Metrostav se postará o ražbu tunelu a jedné stanice (20. února 2013, Metrostav).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!