Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Slovak Lines převzal sedm nových Neoplanů

PRAHA - Slovenský dopravce Slovak Lines rozšířil svůj vozový park o novou flotilu luxusních autobusů Neoplan Jetliner, která bude k dispozici pro cestující do Vídně či na letiště Schwechat.

Sedm autokarů s originálním designem mělo svoji slavnostní premiéru začátkem března v bratislavském areálu Slovak Lines...


Část nově dodaných autobusů Neoplan (3. března 2016, Man Truck & Bus).

Vozidlům dodávají působivý individuální vzhled portréty významných slovenských osobností z oblasti kultury, sportu i ze světa techniky a vynálezů. Na pravé straně jednotlivých autobusů jsou zobrazeni: Štefan Banič, Martin Benka, Vladimír Dzurilla, Ondrej Nepela, Eugen Suchoň, Aurel Stodola a Milan Rastislav Štefánik. Pěkným momentem byl symbolický křest vozidel čtveřicí dam, příbuzných slavných Slováků – pozvání na slavnostní uvedení autobusů do provozu přijaly paní Hilda Múdra, trenérka a 'druhá matka' Ondreje Nepely, Zlata Dzurillová, manželka Vladimíra Dzurilly, Danica Štilichová, dcera Eugena Suchoně a Tamara Dudášová, praneteř M.R.Štefánika.

"Každý autobus má unikátní design, díky kterému budou Slovensko i v zahraničí reprezentovat naše historicky významné osobnosti," uvedl Peter Sádovský, ředitel Slovak Lines. Přepravní kapacita nových autobusů Neoplan Jetliner je 54 míst k sezení a 10 míst k stání. Sedadla v zadní polovině interiéru mají větší rozestupy, aby zde měli maximální komfort i cestující vyššího vzrůstu či rodiče s dětmi.


Interiér autobusů pro Slovak Lines (3. března 2016, Man Truck & Bus).

Podle Pavla Pospíšila, vedoucího prodeje autobusů společnosti MAN Trruck & Bus jde nepochybně o nejluxusněji vybavené autobusy nejen na Slovensku, ale i v evropských dimenzích. Nadstandardní komfort klimatizovaných autokarů Neoplan Jetliner C v barvách Slovak Lines začíná luxusními sedadly Brusa Erino s nastavitelnými opěradly, polohovatelnými područkami a s výsuvnými opěrkami hlavy.

Kromě toho všechna místa k sezení jsou vybavena multimediálním informačně-zábavním systémem Funtoro se sedmipalcovými monitory s dotykovým ovládáním. Cestující si tak mohou zpestřit pobyt na palubě sledováním filmů, poslechem hudby, rozhlasu či sledováním trasy prostřednictvím on-line kamery umístěné za čelním sklem autobusu. Monitory jsou vybaveny vstupem USB pro nabíjení mobilů či tabletů, pro notebooky slouží zásuvky 220 V na boční stěně v každé řadě sedadel. K dispozici je rovněž WiFi připojení s rychlostí přenosu dat až do 100 Mbit/s.


Palubní informační systém v sedačkách (3. března 2016, Man Truck & Bus).

Vnější rozměry jsou délka 13 050 mm, šířka 2 550 mm, výška 3 400 mm, rozvor 6 880 mm. Obrysový poloměr otáčení cca 11 560 mm. Celková povolená hmotnost vozidla 18 000 kg. Objem zavazadlových prostorů 6,70 m3. Motor: 6válcový vznětový D2066 Euro 6 se zdvihovým objemem 10 518 cm3, maximální výkon 265 kW / 360 k při otáčkách 1 700 min-1, nejvyšší kroutící moment 1 800 Nm v rozsahu otáček 1 000 – 1 400 min-1. Automatizovaná 12stupňová převodovka TipMatic s asistentem rozjezdu do kopce MAN EasyStart, intardér ZF.

Systémy aktivní bezpečnosti a asistenční systémy: ESP včetně funkce ABS a ASR, systém nouzového brzdění Emergency Brake Assist (EBA), signalizace nouzového brzdění, varování řidiče při vybočení z jízdního pruhu akustickou výstrahou (LGS).


Nové autobusy jsou nejmodernější v Evropě (3. března 2016, Man Truck & Bus).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!