Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus X.: Scania představila novinku

PRAHA - Společnost Scania na letošním veletrhu Czechbus, ze kterého Informační portál Vlčoun.cz přináší několikadílný seriál, představila středoevropskou premiéru autobusu Interlink.

/CZECHBUS 2015/ Firma chtěla návštěvníkům představit nejen novinky, ale také prověřené modely ze svého portfolia...


Veletržní stánek společnosti Scania (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

"Vybrali jsme špičkově vybavený Irizar i6, který je velice oblíbeným vozidlem nejen u nás, ale v celé Evropě. Nicméně o tu nejzásadnější novinku jsme návštěvníky veletrhu nepřipravili," uvedl k volbě exponátů Lukáš Martinů, manažer prodeje autobusů Scania pro Českou republiku. 

Ve venkovní expozici byla představena luxusní stálice portfolia Scania - model Irizar 6. Patnáctimetrový autobus pro 63 cestujících určený především pro dlouhé trasy rozhodně nešel přehlédnout. Zaujal také luxusně vybavený interiér, jehož součástí byly mimo jiné 7" LCD HD obrazovky v opěrkách hlavy. Scania tak chtěla představit nejen novinky, ale také prověřené modely své nabídky.


Novinka Scania Interlink (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

V pravém křídle Průmyslového paláce se však také bylo na co dívat. Součástí stánku společnosti Scania byl zbrusu nový vůz Scania Interlink. Ten byl veřejnosti představen v polovině října na veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku a pražské Holešovice se staly místem české i středoevropské premiéry švédské novinky. Dvanáct metrů dlouhý Interlink LD byl osazen 9-litrovým motorem splňujícím normu Euro VI.

"Osobně mě velice těší, že jsme měli možnost představit poprvé v české republice a vlastně i ve střední Evropě novou Scanii Interlink. Tento model je přímým nástupcem předchozí řady OmniExpress a pevně věřím, že díky svému univerzálnímu využití bude minimálně stejně úspěšný, jako jeho předchůdce," dodal Martinů.


Prezentovány byly také další autobusy (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Technologickým vrcholem expozice společnosti Scania pak byl jednoznačně městský autobus Citywide LE Hybrid. Nejen, že zaujal svým designem a špičkově zpracovaným interiérem, ale pozornost poutal hlavně díky neobvyklému pohonu.

Paralelní hybridní technologie použitá u tohoto vozidla kombinuje motor Scania Euro VI na 100% bionaftu a elektromotor s výkonem 150 kW. Díky tomu je autobus dokonale přizpůsoben častým rozjezdům a brzdění, navíc tato kombinace přispívá k výrazným úsporám paliva.


Interiér vozu Citywide LE Hybrid (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!