Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus V.: Ekova představila elektrobus

PRAHA - Ekova, ostravská společnost specializující se výrobu, opravy a modernizace kolejových vozidel, trolejbusů a elektrobusů je další firmou, se kterou čtenáře v rámci seriálu o Czechbusu seznámíme.

/CZECHBUS 2015/ Ačkoli se dnes firma přednostně soustředí na výrobu elektrobusů, má za sebou již přes stovky vyrobených trolejbusů...


Prezentovaný elektrobus Electron (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Návštěvníci letošního veletrhu Czechbus, který se konal ve dnech 24. až 26. listopadu v pražských Holešovicích, se mohli blíže seznámit s činnostmi společnosti Ekova. Ta v pravém křídle prezentovala svůj stoprocentně nízkopodlažní elektrobus Ekova Electron, který firma na trh dodává v délce 10,5 metru, 12 metrů a 18 metrů. Výrobce pak navíc nabízí širokou škálu možností a modifikací dle přání zákazníka.

Díky individuálnímu přístupu pak firma dokáže vozidla maximálně přizpůsobit tak, aby vyhovovalo i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníka. "Nejsme jen výrobce, jsme i partnerem pro Vás a Vaše zážitky," dodává text letáku.

Kabina řidiče je velmi komfortní

Prezentovaný elektrobus Ekova Electron má maximální obsaditelnost 90 osob, z toho 28 až 30 sedících a je vybaven provozními, parkovacími, zastávkovými a elektrodynamickými rekuperačními brzdami. Dvoukřídlé i jednokřídlé celoprosklené dveře se mohou otevírat ven i dovnitř, u druhých dveří pak samozřejmě nechybí ani plošina pro vozíčkáře. Uzavřená kabina řidiče nabízí uzamykatelnou skříňku, podélně i výškově seřiditelný volant, digitální infopanel zobrazující provozní údaje řidiči i plnohodnotnou klimatizaci.


Příjemně laděný interiér elektrobusu (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Ostravská společnost Ekova se zabývá výrobou, opravou a modernizací kolejových vozidel, trolejbusů a elektrobusů, dále výrobou a opravou elektromotorů, opravami karoserií včetně lakování i strojním obráběním kovů. Je tak nezastupitelnou součástí údržby a provozování veřejné dopravy. 

Ekova vznikla v lednu 2011 jako stoprocentní dveřiná společnost Dopravního podniku Ostrava vyčleněním jeho části. Společnost tak pokračuje v dlouholeté a úspěšné tradici, která začala v roce 1984 zahájením provozu v regionu Ostravy, jakožto klíčovým průmyslovém centru a výstavbou centrálních dílen v Ostravě-Martinově v roce 1969. I díky spolupráci s Dopravním podnikem Ostrava byl na veletrhu prezentovaný elektrobus opatřen nátěrem DP. 

Skore: 350 trolejbusů, 70 tramvají, stovky oprav

Za posledních deset let bylo vyrobeno celkem 70 tramvají, dále 350 trolejbusů určených pro export i tuzemsko a zmodernizováno a opaveno bylo už 127 tramvají. V současné době je prováděno zhruba 100 středních a velkých prohlídek tramvají ročně a v rámci vlastního know-how se firma nyní zaměřila na vlastní výrobu elektrobusů.


Vůz je v barvách DP Ostrava (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!