Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus III.: Validátory od Mikroelektroniky

PRAHA - Třetí firma, ke které se podrobněji v rámci seriálu o letošním Czechbusu vracíme, je Mikroelektronika zabývající se odbavovacími zařízeními. Ale nejen ta spadají do portfolia společnosti fungující přes 20 let.

/CZECHBUS 2015/ Mezi základní hesla firmy se řadí například Design, Spolehlivost a odolnost, Řešení na míru i Praktičnost...


Odbavovací pokladna s výdejem jízdenek (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Mikroelektronika již přes dvacet let poskytuje řešení platebních a identifikačních systémů pro veřejný sektor, z nichž hlavní část tvoří odbavovací systémy pro veřejnou dopravu. Díky flexibilnímu vývoji nových zařízení firma často stála u zrodu zcela nových typů odbavovacích systémů využívajících nejnovější technologie a současné portfolio jejích produktů pokrývá i náročné potřeby městských, příměstských i meziměstských dopravců.

Kromě standardních jízdenkových validátorů, lidově označovaných jako označovače jízdenek, nebo třeba automatů na samotný výdej jízdenek patří do seznamu produktů společnosti také karetní validátory, které byly na letošním veletrhu Czechbus prezentovány společně s výdejními zařízeními a palubními počítači.

Nesoustředí se jen na veřejnou dopravu

Mezi výrobky společnosti Mikroelektronika ale zájemce najde také řadu dalších produktů, které přímo nesouvisí s městskou hromadnou dopravou. Firma se totiž specializuje také na turnikety a vstupní brány s možností identifikace a platby bezkontaktními platbami, nebo kompletní řídící software FareOn. Jeho předností je soubor aplikací umožňující komplexní řízení odbavovacích systémů včetně pozdějšího zpracování dat.


Validátory jízdenek pro bezkontaktní platbu (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Už podle fotografií je patrné, že prezentovány byly tři typy validátorů řady Vega určené pro bezhotovostní placení jízdenek. Tři základní verze validátoru slibují pokrytí potřeb většiny odbavovacích systémů. Základní validátor, kombinovaný validátor s označovačem jízdenek i validátor s možností tisku jízdního dokladu je možné na základě přání zákazníka doplnit například o čtečku čárových nebo tzv. 2D kódů a lze je vybavit různými typy dotykových displejů v několika velikostech. 

Do zařízení jsou integrovány moduly, díky kterým je možný bezdrátový přenos dat. Inovativní koncepce držáku pak zajišťuje nejen rychlé a bezpečné uchycení, ale přináší také kompaktnější rozměry celého zařízení díky efektivnímu využití prostoru. Výkonná elektronika pak umožňuje další rozšiřování funkčnosti validátorů.

V další díle, který vyjde ve středu 9. prosince, se můžete těšit na prezentaci společnosti Iveco.


Stánek společnosti Mikroelektronika na Czechbusu (24. listopadu 2015, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!