Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové plničky CNG přibyly v Příbrami i Zábřehu

ČESKÁ REPUBLIKA - Hned dvě nové plničky zemního plynu v uplynulých dnech zprovoznili zástupci společnosti Vemex. V České republice tak již funguje přes osmdesát těchto zařízení, jedenáct z nich ve Středočeském kraji.

Ještě letos na jaře pak chce společnost zřídit a otevřít další dvě plnící stanice v Černicích v Plzni a na Podbabě v Praze...


Plničk z roku 2014 v Kolíně (19. května 2014, Český plynárenský svaz).

Jednou z nově otevřených je veřejná CNG stanice v Příbrami společnosti Vemex, na adrese Zdaboř, Zdabořská ulice v areálu České pošty. Ve Středočeském kraji je to již 11. plnicí CNG stanice. Další novou stanicí společnosti Vemex je lokalita Zábřeh na Moravě, kde CNG stanice v ulici Dvorská zahájila svůj provoz v únoru (7. stanice v kraji Olomouckém).

CNG stanice společnosti Vemex jsou umístěny jednak na čerpacích stanicích Lukoil v oblastech měst Ostrava, Opava, Olomouc, a také v areálech České pošty, jako je Plzeň, Hodonín, Kolín, nebo společnosti Gascontrol v Havířově - Suché. Vemex navázal spolupráci s depy České pošty, která postupně přeměňuje svůj vozový park a plánuje provozovat celkem 2 900 vozů na stlačený zemní plyn.

Téměř čtyřicet plniček

Plynárenské společnosti v ČR postavily už 36 veřejných CNG stanic, z nichž zdaleka nejvíce, více než jednu třetinu, postavila právě společnost Vemex,“ řekl Hugo Kysilka z Vemexu. Mimo tyto veřejné stanice vlastní Vemex malou plnicí stanici pro svůj firemní vozový park.


Plnička v areálu České pošty v Hodoníně (Nedatováno, Český plynárenský svaz).

„Ještě na jaře otevřeme další plnicí stanice v Plzni - Černicích a v Praze - Podbabě. Obrací se na nás společnosti, které mají své flotily CNG vozidel, a tak stavíme i soukromé stanice v uzavřených areálech, například společnosti Wienerberger, celosvětově největšímu výrobci cihlářských výrobků,“ dodal Kysilka. Někteří pak mají určité cenové zvýhodnění

Pilíře v rozvoji CNG společnosti Vemex jsou založeny především na spolupráci s firmou Eco Power Energy. Spolupráce je založena především na samotné realizaci výstavby stanic, ale i na legislativním zajištění provozování stanic spolu s technickým řízením stanic.

Příští rok i LNG stanice

Připravovanými dalšími projekty veřejných stanic společnosti Vemex jsou pak Mohelnice, Pelhřimov a Praha - Zdiby na čerpacích stanicích Lukoil. Letos Vemex plánuje otevřít ještě 3 až 5 veřejných stanic a v roce 2016 chce organizačně pomoci své mateřské organizaci Gazprom Germania v realizaci první LNG stanice.


Plnící stanice CNG v Kolíně (19. května 2014, Český plynárenský svaz).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!