Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: Ledovka ustoupila, už se zase jezdí

ČESKÁ REPUBLIKA - Také ve středu 3. prosince se ještě řada měst trápí s námrazou a ledovkou, která na některých místech doslova paralyzovala veřejnou dopravu. I dnes se ještě někde nejezdí...

/AKTUALIZOVÁNO 18:00/ I dnes, i když v omezené míře, se tak ještě budeme celý den zajímat o následky námrazy.


Přednádražní prostor v Olomouci bez tramvají (3. prosince 2014).

18.00 hodin:
(ČR) Výstraha meteorologů na výskyt ledovky v České republice v této chvíli končí. Protože se stabilizoval také provoz městské hromadné dopravy v Praze, Brně a dalších městech, v Olomouci se do normálu vrátí v průběhu zítřka a nejpozději od rána se do jízdních řádů vrátí také železnice, končíme také toto online zpravodajství. Děkujeme za pozornost a přejeme vám pohodový večer.

17.38 hodin:
(OLOMOUC) Dopravní situace v tramvajové dopravě v Olomouci je stále stejná. V provozu je tramvajová linka číslo 1 a náhradní autobusy na linkách 2, 4 a zvláštní lince U. Zítra se očekává rozsah stejný s tím, že ale během dne dopravní podnik plánuje zprovoznit další tramvajové linky.

17.21 hodin:
(ČR) České dráhy dnes odpoledne obnovily elektrický provoz na všech dálkových linkách. Již po po poledni vyrazily expresní spoje včetně souprav railjet na linku Praha - Pardubice - Brno a dále do Rakouska a na Slovensko. Plně obnoven bude provoz nočních dálkových vlaků. Podle jízdních řádů budou vypraveny noční vlaky z Prahy do Košic včetně lůžkových a lehátkových vozů. Obnoven je také provoz autovlaku. České dráhy již od ranní osmé hodiny nasadily na oživení zamrzlých souprav 19 týmů, které připravují soupravy k obnovení provozu. K 15. hodině očekáváme, že bude až 80 % ze všech zamrzlých souprav připraveno k provozu.

14.45 hodin:
(OLOMOUC) Už i v Olomouci se postupně rozjíždí tramvajová doprava. Obnovuje se provoz linky číslo 1 v trase Nová Ulice - Tržnice - Fibichova. "Tramvaje prozatím nebudou jezdit dle běžného jízdního řádu, ale budou vypravovány v intervalu 7,5 minuty," uvedla Martina Krčová z dopravního podniku. Každých 7,5 minut pojede také náhradní autobusová doprava na lince číslo 2. Linka číslo 4 jezdí autobusem každou půlhodinu, linky číslo 3, 5, 6 a 7 nejsou v provozu. Poslední dvě zmíněné linky nahrazuje autobusvá linka U v trase Nová Ulice - Náměstí Hrdinů - Neředín v půlhodinových intervalech.

14.44 hodin:
(PRAHA) Nejpříznivější situace je podle Filipa Drápala z Ropidu na neelektrifikovaných tratích a také na linkách S4 (Kralupy), S2 (Nymburk) a S7 (Beroun, nejezdí však vlaky v úseku Hlavní nádraží - Úvaly). Náhradní motorové soupravy zatím stále jezdí na linkách S1 do Kolína a S9 do Benešova.

14.29 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik vypravil do ulic zbývající linky číslo 2 a 6. Tramvajová doprava se tak vrátila do normálu.

14.09 hodin:
(OLOMOUC) Olomoucké tramvaje stále nejezdí. Ještě dnes odpoledne nebo zítra ráno by ale mohly vyjet linky alespoň na trasu z Nové Ulice k nádraží. Do Olomouce navíc dopoledne vyrazily pracovníci ostravského dopravního podniku, kteří svým olomouckým kolegům budou pomáhat s ostraňováním námrazy z trolejí. Ruční otloukání ledu totiž údajně nestačí, a tak je potřeba použít speciální zařízení.


Tramvaje už jezdí podle jízdních řádů také v Brně (3. prosince 2014).

13.55 hodin:
(ČR) České dráhy postupně připravují pro provoz další soupravy a lokomotivy. "Ty, které byly postiženy námrazou, musí být přistaveny do krytých hal, aby námraza odtála. Lokomotivy a soupravy musí být také prohlédnuté, aby byla zajištěna maximální bezpečnost cestujících," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Na hlavním tahu Praha - Olomouc - Ostrava a také ve směru na Vsetínsko je zajištěn provoz souprav s motorovými lokomotivami. České dráhy předpokládají, že dnes na této páteřní trase vypraví až 15 párů vlaků.

14.00 hodin:
(BRNO) Tramvaje v Brně už opět jezdí kompletně, na lince číslo 1 tedy až na konečnou v Řečkovicích. Pracovníci dopravního podniku totiž opravili lom kolejnice u zastávky Tylova.

13.44 hodin:
(PRAHA) Tramvajovou dopravu lehce narušil nález podezřelého balíčku v obchodním centru na Smíchově. Policie kromě části budovy uzavřela také Plzeňskou ulici u zastávek tramvají Anděl. tramvaje tak úsek objíždí přes zastávky Anděl v Nádražní ulici a Na Knížecí. Dále pokračují okolo Ženských domovů.

13.31 hodin:
(PRAHA) Elektrické vlaky se na tratě v okolí Prahy vrací pomaleji, než se čekalo. Z toho důvodu je opět zavedena náhradní autobusová doprava linkou X-S1, která jezdí mezi Sídliště Rohožník a Úvaly. Z toho důvodu je mírně omezen provoz autobusové linky číslo 251, ze které bly stažen autobus právě na linku X-S1. Do Úval jezdí také prodloužená linka číslo 250.

12.53 hodin:
(PRAHA) Zatímco vlaky se postupně rozjíždí také na elektrifikovaných tratích, stále je zastaven provoz linky S20 v úseku Lysá nad Labem - Milovice. Náhradní dopravu tady zajišťuje operativně prodloužená autobusvá linka číslo 432, která je ze zastávky Milovice, žel.st. prodloužena do zastávky Lysá nad Labem, žel.st. Odřeknuty jsou zatím stále vlaky linky S9 mezi hlavním nádražím v Praze a Hrními Počernicemi. I přes stabilizaci provozu na železnici nadále platí na linkách číslo 391, 484 a na spojích linky číslo 304 jedoucích do Úval uznávání jízdních dokladů Českých drah.

12.33 hodin:
(ČR) Elektrický provoz byl obnoven na tratích z Prahy do Berouna a dále do Plzně. Postupně se tak během odpoledních hodin budou vracet na tratě rychlíky i příměstské spoje vedené v elektrické trakci, bude rozšiřován provoz vlaků a spoje se budou během celého odpoledne postupně vracet ke svým jízdním řádům. "Elektrický provoz byl obnoven také na hlavní koridorové trati Praha - Pardubice - Česká Třebová - Brno. Po poledni vyjel také první CityElefant z Prahy do Kolín na lince S1 pražské příměstské dopravy," informoval mluvčí Českých drah Petr Śťáhlavský s tím, že návrat k plnému rozsahu dopravy podle běžných jízdních řádů však bude trvat několik hodin.

11.43 hodin:
(BRNO) V současné době je již situace v síti linek MHD podle tiskové mluvčí Lindy Hailichové stabilizovaná. "Naše linky se vrátily na své pravidelné trasy a spoje by již měly jezdit podle platného jízdního řádu. Ještě nám zbývá vyměnit několik autobusů na lince 25 za trolejbusy," upřesnila. Provoz i nadále omezuje pouze lom kolejnice u zastávky Tylova, kvůli čemu je zkrácena linka číslo 1 jen do Semilassa, odkud pokračuje do Králova Pole. V úseku Semilasso - Řečkovice jezdí náhradní autobusy.


Třída Svobody v Olomouci je bez tramvají stejně, jako celé město (3. prosince 2014).

11.39 hodin:
(PRAHA) Dopravní podnik vypravil další tramvajové linky. Do ulic se tak vrací také linky číslo 13, 14, 16, 24 a 25. Nadále zůstávají mimo provoz linky číslo 2 a 6, u kterých se předpokládá zahájení provozu během odpoledne.

11.35 hodin:
(PRAHA) České dráhy rozšiřují provoz elektrických jednotek na další tratě. Jednotky CityElefant se tak nejpozději v poledne vrátí také na zbývající tratě S7 a S9. Díky tomu mohou být dieselové soupravy vráceny na své tratě. Obnoven je provoz na trati 173 linky S6 ze Smíchova do Berouna.

10.49 hodin:
(PRAHA) Pracovníkům Správy železniční dopravní cesty se dnes dopoledne podařilo odstranit námrazu z části trolejového vedení na tratích v Praze a okolí. České dráhy proto od 11.00 hodin postupně obnoví provoz elektrických vlaků na linkách S1, S2 a S20. Na vlakových linkách S4 a R4 už je provoz obnoven dle jízdního řádu s tím, že spěšné vlaky jsou zrušeny. Návrat elektrických souprav umožnil obnovení provozu městské železniční linky S41 z Roztop do Prahy, první spoj vyjede v 10.54 hodin z Libně. Nadále jezdí dieselové vlaky na linkách S7 a S9, provoz je zastaven na trati S6 ze Smíchova do Rudné a Berouna.

10.33 hodin:
(ČR) Vzhledem k pokračující kalamitě, kdy je velká část elektrifikovaných tratí nesjízdná pro elektrické vlaky, upozorňujeme, že velká část vlaků osobní dopravy pravidelně vedených elektrickými soupravami nepojede nebo pojede pravděpodobně se značným zpožděním. Silně omezena je kromě dálkové také regionální doprava. Méně vlaků s výrazně nižší kapacitou jezdí především v okolí Prahy. V důsledku přesunutí motorových souprav z neelektrifikovaných tratí na tratě elektrifikované může být omezen rozsah dopravy a zrušeny některé spoje i na tratích bez elektrické trakce.

10.19 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik již zprovoznil všechny tramvajové tratě. Dosud nejsou v provozu pouze linky číslo 2, 6, 13, 14, 16, 24 a 25. Obnovení provozu tramvají do Petřin umožnilo ukončení provozu na poslední lince náhradní dopravy X1. Dopravní podnik hlavního města Prahy předpokládá, že odpoledne budou v provozu i zmíněné zrušené linky.


Ranní situace na Újezdu - tramvaje jsou zpět v Praze (3. prosince 2014).

10.12 hodin:
(BRNO) Námraza na trolejovém vedení se daří dnes odstraňovat již velmi rychle. "Tramvajové tratě jsou již sjízdné všechny, mimo úsek do zastávky Tylova, který je uzavřen od 8.40 hodin. V 9.40 hodin vyjely tramvaje do úseku z Ústředního hřbitova do Modřic," uvedla mluvčí DP Linda Hailichová. Omezený trolejbusový provoz je zajišťován na linkách 25, 26 a 37, na poslední linku trolejbusy nyní postupně najíždí. Ostatní spoje jezdí v autobusové podobě.

9.53 hodin:
(PRAHA) Pražský dopravní podnik vrací další část tramvajových linek. V současnosti jsou tak obslouženy prakticky všechny oblasti tramvajemi. Náhradní autobusy jezdí jen na lince X1 mezi Hradčanskou a Petřinami, tedy na trase, kde ledovka v pondělí poprvé zastavila tramvaje.

8.40 hodin:
(BRNO) Z technických důvodů je přerušen provoz tramvajové dopravy v zastávce Tylova. Tramvaje linky číslo 1 jsou ve směru z centra zkrácenydo smyčky Královo Pole, nádraží. V úseku Semilasso - Řečkovice je zavedena náhradní autobusová doprava.

7.57 hodin:
(OLOMOUC) Pracovníkům dopravního podniku se nedaří bojovat s námrazou na trolejovém vedení v Olomouci. Proto je ve městě zavedena náhradní autobusová doprava za tramvaje. V provozu nejsou linky číslo 3 a 5, linka číslo 6 naopak začala jezdit oproti jízdnímu řádu o hodinu dříve. Na ostatních linkách platí značně omezený režim.

7.35 hodin:
(PRAHA) Provoz tramvajové dopravy v Praze se stabilizuje, tramvaje jezdí prakticky na všech tramvajových tratích, a to i díky tomu, že v noci jezdily tak často, jako ve dne, aby nedošlo k dalšími namrznutí trolejového vedení. I přesto ale nadále platí, že cestující by v Praze měli využívat především provoz metra, které je v centrálních částech posíleno.

7.11 hodin:
(BRNO) I dnes se nedaří plně obnovit provoz tramvají a trolejbusů v Brně. Nicméně tramvaje se začínají pozvolna rozjíždět na další tratě.


Ledovkou pokrytý autobus před výjezdem na linku (3. prosince 2014, Jaroslav Mareš).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!