Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Czechbus 2014 III.: Setra je komfort na kolech

PRAHA - Český dovozce a distributor autobusů Mercedes-Benz a Setra představil na letošním veletrhu Czechbus konaném v polovině listopadu novinky značky Setra pro linkovou a zájezdovou dopravu.

Produktová řada Setra nabízí výběr hned ze čtyř variant autobusů – TopClass, ComfortClass, MultiClass a Multiclass business.


Na Czechbusu nechyběla prezentace vozů Setra (19. listopadu 2014).

MultiClass LE business je ekonomická třída v nabídce Setra. Má omezenou základní výbavu, dává důraz na nízké náklady na ujetý kilometr a je určena převážně pro linkovou dopravu. Je nabízena v základních délkových variantách 12,3 a 13 metrů, přičemž nabízí možnosti přizpůsobení požadavkům zákazníka v rozmístění sedadel a místa pro kočárek nebo invalidní vozík. Karoserie je autobusu svařená z ocelových profilů, chráněná protikorozní katarofrézou a testována na odolnost při převrácení.

Motory Mercedes-Benz o výkonu 220 nebo 260 kW splňují normu Euro VI a zákazník si může zvolit výbavu mechanickou nebo automatickou převodovkou. Autobus garantuje vysokou životnost a spolehlivost společně s jízdním komfortem.


Interiér trošku křiklavější (19. listopadu 2014).

Značka Setra je však známa svými zájezdovými autobusy, u kterých klade důraz na komfort cestujících i posádky, ale zejména na bezpečnost svých autobusů, které jsou již léta vybaveny mnoha asistenčními a bezpečnostními prvky. Systém ESP (elektronický stabilizační systém) aktivně zvyšuje bezpečnost jízdy a jízdní stabilitu. Systém ATAS (asistent pozornosti řidiče) podle způsobu jízdy vyhodnocuje únavu řidiče a v případě změny stylu jízdy vyzve k provedení přestávky. Systém AEBS (hlídání odstupu vozidel) umožňuje za pomocí radaru vyhodnotit dojezd ke koloně a vozidlo zabrzdit.

Systém ART (adaptivní tempomat) zachovává definovanou vzdálenost od vozidel vpředu. Systém LDWS (asistent jízdy v jízdních pruzích) kontroluje vzdálenost k bočnímu značení jízdního pruhu a při nezáměrném vyjetí autobusu z jízdního pruhu upozorní řidiče vibracemi do sedadla.


Stanoviště řidiče poměrně komfortní (19. listopadu 2014).

Značka Setra tak opět nasadila laťku v produkci linkových a zejména zájezdových autobusů hodně vysoko především svou preferencí komfortu, bezpečnosti a hospodárnosti svých vozidel.

Ve čtvrtém díle věnovaném veletrhu Czechbus 2014 se blíže seznámíme s prezentovaými autobusy Iveco Czech republic.


Návštěvníci mohli také zkušebně usednout za volant (19. listopadu 2014).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!