Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

NÁZOR: Ústecký dopravní podnik jde do sebe

ÚSTÍ NAD LABEM - Ačkoli jsem původem Pražák, a nyní trvale žiju na Ostravsku, Ústí je stále moje srdcová záležitost. Proto jsem vždycky rád, když slyším kladné odezvy na události, které se na severu Čech udály.

/NAŠE NÁZORY/ Jedním příkladem je také Dětský den otevřených dveří, který se uskutečnil uplynulou sobotu ve Všebořicích...


Pro někoho rutina, pro jiné nevšední zážitek (17. června 2017, František Živnůstka).

Ústecký dopravní podnik šel do sebe již v před několika lety, kdy se vedení ujmul tehdejší ředitel Tomáš Kraus. Protože se neustále protahovalo přiklepnutí dotace na nákup nových trolejbusů, začala alespoň částečná obnova vozového parku nákupem mladších ojetých vozů z Hradce Králové a Plzně. Dopravní podnik tehdy začal vydávat také zpravodaj Emhádéčko, který každého čtvrt roku cestující informoval o novinkách a plánovaných akcích.

Samostatnou kapitolou jsou ale Dny otevřených dveří, kdy ústecká veřejnost může nahlédnout také do základny dopravního podniku. Dopravce se může 'vyšvihnout' v tom nejlepším měřítku a z rutinní záležitosti udělat pro stovky zájemců nevšední zážitek. Zatímco pracovníci dílen se každý den starají o to, aby motory vozidel šlapaly jako hodinky, jiní to vidí jako zajímavost. A zatímco řidiči trolejbusů nadávají na to, že jim zase vypadly sběrače, malí i velcí v jejich zpětném nasazování vidí zábavu na dlouho hodiny. Prostě je to baví.

Čtěte také...
- Dětský den otevřených dveří byl opět úžasný (vydáno 20. června 2017).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Hala údržby trolejbusů v zajetí veřejnosti (17. června 2017, František Živnůstka).

Když jsem zhlédl fotografie, které mi z Dětského dne otevřených dveří zaslal kolega František Živnůstka, nejdřív mne zamrzelo, že se podobná akce nikdy neuskutečnila v předlických garážích autobusů. Na druhou stranu jsem ale cítil radost. Radost nad tím, že se v dopravním podniku konečně někdo věnuje také té části propagace, která má lidi bavit a ne jim jen poskytovat rutinní službu. Dopravní podnik města Ústí nad Labem šel do sebe a opět ukázal, že to dokáže. Reakce návštěvníků hovoří jasně. A to, že se do organizování akce zapojily také obyčejní pracovníci, mne osobně potěšila ještě víc.

Ulicemi města jezdí z větší části moderní nízkopodlažní trolejbusy společně s těmi staršími repasovanými. A i přes to, že oproti jiným dopravním podnikům má ten ústecký stále co dohánět, tak je vidět opravdu velký kus odvedené práce. A všem, kteří se na něm podíleli, patří obrovský dík. Škoda jen, že to Emhádéčko nám poslední dobou nějak pokulhává...

Filip Vlček, šéfredaktor informačního portálu Vlčoun.cz


Doprovodnou akcí byl i křest autobusů Urbanway (17. června 2017, František Živnůstka).

Náhodný obrázek

20031969_1353848711329966_557894971009594248_n.jpg

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!